Vandaag deel ik een dikke, vette #fail met jullie. As you may know, maak ik graag zelf schoonmaakmiddelen. Dat vind ik leuk. Lekker creatief DIY-en. Dat vind ik nuttig. Scheelt weer katjings. En dat vind ik gezond. Hoera minder schadelijke stoffen. En yep. Dat mislukt ook wel eens.

Lees nog even terug: “Zelf vaatwasblokjes maken

En we draaien door

Maandenlang draait onze vaatwasser op mijn poeder. En dat vertel ik met trots en lol aan iedereen. Al klaag ik ook. Hebben jullie ook zo’n last van doffe vaat? Dat bleek een welbekend probleem. Een oude vaatwasser. Oude glazen. Misschien wat azijn erbij? Of toch het harde water hier?

Ik wist het zeker

Die doffe vaat? Dat komt door het harde water hier! Als mijn vaatwaspoeder op is, ga ik wat door experimenteren, vertelde ik aan manlief. En ik weet wat hij dacht, hoor – je bent niet voor niks 10 jaar samen. Dat was iets met weirdo. Maar omdat je 10 jaar samen bent, liet hij me ook gaan. De lieverd.

De grote L, van loser

Toen was het op. Mijn eigen gemaakte vaatwaspoeder. En om te experimenteren met nieuw poeder, speciaal voor hard water? Daar had ik even nog geen zin in. Ik kocht een klein pakje vaatwasblokjes uit de winkel. Om de tijd te overbruggen. Tot ik wel zin had.

Ik draaide de vaat. Manlief ruimde later uit.

Met een overload aan trots in zijn stem hoorde ik hem roepen: “Scháát mijn complimenten! De vaatwas is nu echt extreem schoon. Wat heb je gedaan?! Het is je gelukt!”

Ik zei zachtjes en timide “…uhh, sja een normaal vaatwasblokje.”

Ook leuk: “Met 5 DIY schoonmaakproducten en nog geen 10 ingrediënten, je hele huis doen!

We hebben ons de rest van de avond bescheurd op de grond en alles onder gepist van het lachen. En nieuw vaatwaspoeder maken? Voorlopig durf ik het nog even niet aan. Ik stap voor nu terug naar vaatwasblokjes uit de winkel.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

7 Reacties

 1. Hahaha
  Hoe gaat dat gezegde ook al weer? Rome is ook niet in een dag gebouwd…
  Maandenlang maakte ik mijn eigen wasmiddel. Wat was ik enthousiast! Geen chemische stoffen door het afvoer, en stúkken goedkoper. Totdat alles een grijze waas kreeg en ik in een periode geen zin had om nieuwe zeep te brouwen. Ik kocht kant-en-klare en ooh wat rook de was lekker!
  Maar het bewuster leven zaadje is geplant en staat weer op het punt te ontkiemen…meestal doordat ik geïnspireerd ben geraakt door een ander. Nieuwe ideeën en een lekker stuk zeep en ik heb weer zin om zelf zeep te brouwen.
  Dat….en dat die fabriekspoeder en -vloeibare wasmiddel teveel restjes achterlieten en ik last kreeg van geurtjes 🙁
  …Anita schreef als laatst…De lucht is weer geklaardMy Profile

  • Jaa, wat goed dat jij ook zo aan de slag bent! Inderdaad.. vallen en opstaan. We gaan gewoon voor poging 10!

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.