Met trots kan ik zeggen dat ik al zóó veel plastic tasjes heb bespaard! En het mooiste.. dat alles zonder extra moeite. Dag plastic tasjes!

Dag plastic tasjes

Vanaf 3 juni neem ik al geen plastic tasjes aan (en winkelen doe ik heus wel, geloof me, ha-ha). Ik heb al een hoop keren “nee” beantwoord op de vraag of ik “..er een tasje bij wil?”. Al een paar keer vertelde ik mijn shopgenote “..Kom maar het past wel in mijn tas of onderin de kinderwagen”. Één keer heb ik verzuimd; de slager verpakte de mergpijpjes voor de hond in een plastic zakje én een plastic tasje en deze mevrouw zat blijkbaar te slapen.. aagrr. Maar goed omdat mijn doel zo lekker loopt zie ik deze ene keer door de vingers en ga ik lekker door met mijn challenge!

Leukig: veel winkelpersoneel geeft niet meer standaard een plastic tasje maar vraagt eerst of je er eentje nodig hebt, je moet er tegenwoordig vaak voor betalen en dan kiezen mensen toch net iets sneller voor het niet nemen, op de bio markt werd alles verpakt in papieren zakjes of een stoffen tasje, bij winkels als de Zeeman bieden ze een alternatief; een herbruikbaar “tasje-in-zakje”. Bij de Primark hebben ze al papieren tassen (heel fijn want daar wordt véééél geshopt………..) en mensen om mij heen raken (hoop ik) steeds meer geïnspireerd door mijn standvastigheid.

Ik ben positief! Kleine zaadjes worden ooit grote bomen. Hoe staat het met jullie plastic-bewustheid?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.