Kijk, zeiken over je vakantie is één, maar de nuttige feedback gever is beter! Daarom een suggestie naar alle familieparken in Nederland en de nieuwe gouden (groene?) standaard. Fantaseer even rijkelijk met mij mee over het meest duurzame & groene familie vakantiepark! Een duidelijke 10 op Zoover. 😉

Het meest duurzame & groene familie vakantiepark in Nederland

Beste gast,

In ons huisje word je verwelkomd met een biologisch fruitschaal. Zet ’s avonds de snack nootjes op tafel en geniet na het uitslapen van een sensationele smoothie.

Je zintuigen geprikkeld.

***

In de keuken ligt je welkomstpakket. Een stapeltje wasbare hand- & theedoeken, het telt gewoon bij de inventaris zoals je servies. Het glazen flesje afwasmiddel is van een eco vriendelijk merk en wordt hergebruikt en opnieuw gevuld.

Op de vierdubbele prullenbak staat: gft, plastic, papier en rest. Deze gekleurde vakken corresponderen met de grote bakken in het brengparkje. Een leuk spel voor kinderen is het speurzoekerspad er naar toe.

De parken met een badkamersetje kiezen een eco vriendelijk merk. Hervulbaar natuurlijk. Met een soort statiegeld achtig systeem. Het handoekkenpakket zit in een katoenenhoes, net zoals je beddengoed. Geen plastic omhulsel. Douchewater wordt opgevangen en gebruikt als wc doorspoelwater.

***

Lampen zijn van led en op de lichtknop staat een spaarstand. Met slimme stekkers verkom je sluipverbruik van de elektrische apparaten.

Op het park staan oplaadpalen voor elektrische auto’s. Energie wordt aangedreven door workout kinderspeeltoestellen, windmolens en zonnenpanelen. Bij de siervijver staat een imposante watermolen dat kinderen leert hoe techniek en natuur daadwerkelijk werken.

***

Ook komt de inwendige mens niets te kort. Buffetten met verse groenten en fruit staan voor je klaar. Voeden i.p.v. vullen is de nieuwe slogan. Kinderen leren nieuwe dingen proeven. Hun nieuwsierig met leuke spelletjes uitgedaagd. Er zijn tekenplaten waarop de mascotte iets nuttigs doet of gezonds eet.

In de supermarkt staan geen kant-en-klare pakken, maar kant-en-klare pakketten voor het maken van verse pasta’s of andere gerechten. Bij de kassa krijg je de vraag of je je eigen supervette tas gebruikt of er eentje wilt bruiklenen.

De pub serveert verrassende sappen en introduceert snackschotels met verse vruchten, kleurrijke rauwkost en gezonde dips. De moestuinen zijn openbaar om te bekijken en spelenderwijs meehelpen is mogelijk. Vers van land tot keuken in een korte tijd! Misschien heb jij dat tomaatje op je bord wel zelf geplukt…

***

Tot de volgende keer,

Meest duurzame en groene familie vakantiepark “Jungle”

Ik zou het wel weten hoor jongens! 😉 

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

7 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.