De aanleiding voor dit blogbericht is een heel verdrietige. Het zoontje van een vriendin van een vriendin van mij is overleden. Hij was slechts 13 maanden. Volkomen onverwacht, en hoewel de precieze situatie voor mij onbekend is, ging het om een stom ongeluk. Vreselijk. Hartpijn. Het verhaal wordt nog erger. De moeder had geen uitvaartverzekering voor haar kindje afgesloten. Nu kun je zeggen dat dat stom is. Of dom. Maar ik had hier zelf ook nog nooit bij stilgestaan…

Kosten uitvaart

Uiteraard is niet verzekeren ook een optie. Blijkt een gemiddelde uitvaart tussen de 7.000 en 10.000 euro te kosten. Persoonlijk kies ik dan toch voor verzekeren. Als je dierbaarste bezit overlijdt, wil je dit echt niet nog moeten regelen!

Zijn kinderen automatisch verzekerd bij jouw eigen uitvaartverzekering?

Nee. Bij mij dus niet. Overigens was dit in slechts enkele klikken gebeurd. De moeite is het niet.

Hoe gaat het nu qua uitvaart met de kleine jongen 🙁

Vrienden van de moeder hebben liefdevol het touw even opgepakt. Via de website Dream Or Donate vragen ze om een kleine donatie of al is het alleen maar het delen van dit bericht. Alle beetjes helpen. Ik vind het zo lief dat er al zoveel gedoneerd is. Nu toch al 2500 van de 7500 euro (als hopelijk haalbaar einddoel). Ik vind het ook zo bijzonder dat onbekende mensen ook gewoon doneren. Zucht.. ik vind het zo erg allemaal.

“Ook een klein sterretje schijnt in het donker..” Rust in vrede

Ik hoop dat er zoveel mogelijk gedoneerd wordt, elke euro is er één en kan op deze manier het leed ietsje verzachten.

De uitvaartverzekering voor je kind, direct geregeld

Ik heb direct de uitvaartverzekering voor onze kleine meid geregeld. Ik  hoop dat alle andere mensen zoals ik, net zo blij zijn, om toch even op zo’n vreselijk, maar helaas toch wel heel belangrijke ding gewezen te worden.

Delen niet meer nodig

Thanks voor het delen allemaal. Ik heb de namen verwijderd om de verdere privacy te waarborgen. Er is een mooie begrafenis geweest.. Er is genoeg gedoneerd geweest.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

12 Reacties

 1. Wat vreselijk verdrietig. Zo’n enorme klap en dan met schulden te moeten achterblijven…
  Ik heb onze kinderen wel gelijk verzekerd. Dat ging niet standaard. Vorig jaar een upgrade gedaan, vanwege de toenemende kosten van een uitvaart.
  Wat noemenswaardig is: bij sommige verzekeraars kun je je kind gratis meeverzekeren tot hun 12e of 18e. Dit ‘gratis’ verdient enige verduidelijking. Er wordt geen premie betaald, maar kosten bij een onverhoopt overlijden voor het 18e jaar zijn wel gedekt. Wel betekent het dat wanneer jouw kind zichzelf gaat verzekeren hij pas begint met premie te betalen. Een looptijd is meestal 30 jaar. Die 30 jaar begint in dat geval dus pas te tellen vanaf het 18e jaar.
  Wij hebben er voor gekozen om al meteen premie te gaan betalen. Dan zijn onze kinderen premievrij rond hun 30e, dat is mijn cadeautje aan hen, om in de duurste tijd van hun leven geen uitvaartpremie meer te hoeven betalen. (Bij leven en welzijn).

  Maar ik hoop het niet mee te maken dat ik van de verzekering gebruik moet maken.
  …Anita schreef als laatst…Een kastje per dag: wat zit er in de voorraadkastMy Profile

  • Anita, bedankt voor je aanvulling. Dat is zeker een belangrijk punt om rekening mee te houden ja. Slimme keuze.

 2. Oei wat een ontzettend verdrietig verhaal 🙁 wij hebben ons zoontje direct mee laten verzekeren. Inderdaad: wanneer zoiets gebeurt wil je niet dat je dit nog moet regelen.

 3. Wat een verschrikkelijk triest verhaal. Ik heb er een afgesloten voor mijn 2 kinderen toen ik een alleenstaande moeder werd en besefte dat ik geen geld had voor een fatsoenlijke begrafenis. In mei id mijn jongste geboren en ik heb het deze week ook voor haar geregeld.

  • Dat is wel goed om even na te checken inderdaad. Bij sommige verzekeraars gebeurt het inderdaad automatisch. Bij mij dus niet, helaas.

 4. Gecondoleerd. Wat een vreselijk verlies! Wij hebben inderdaad de kinderen verzekerd, al vanaf hun geboorte. Bij ons zijn ze automatisch mee verzekerd. Dat ben ik ook al vanaf mijn geboorte. Hier in het zuiden schijnt het een beetje ‘standaard’ te zijn dat je een uitvaartverzekering hebt. Ik heb van veel andere mensen uit andere delen van Nederland gehoord dat het blijkbaar bij hun niet zo standaard was. Mijn man was ook niet verzekerd toen ik hem leerde kennen en we hebben het wel meteen gedaan. Voor die paar euro per maand hoef je het niet te laten, als je inderdaad duizenden euro`s op tafel moet leggen is het een hele nare bijkomstigheid. Onlangs nog de crematie van mijn stiefvader gehad en ook daar werd je weer met de neus op de feiten gedrukt wat alles kost.
  …Laura schreef als laatst…Aan mijn valide medemensMy Profile

  • Inderdaad.. en bedankt. Het zijn maar een paar euro’s. Fijn dat het bij jullie automatisch gaat 🙂

 5. Gecondoleerd. Wat een triest verhaal 🙁 heb €5,00 gedoneerd. Niet veel, maar als iedereen het doet wordt het veel. Hopelijk is het snel bij elkaar gespaard. Sterkte!

  • Ah Wilma, daar ben ik je zo dankbaar voor! Elke euro is er absoluut een. En kijk al hoeveel mensen hebben gedoneerd ik vind dat zo mooi. Je bent een lieverd.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.