Het is al een tijdje terug dan ik een kinderkletspraat heb gedeeld. De laatste keer waren het de leukste camperpraatjes. Omdat ik nu twee kwebbelende mini-Lori’s hebt, worden er genoeg droge uitspraken van mijn kids over tafel geslingerd. Of onderweg uit het raam geschreeuwd, haha ???? Anyways, geniet mee!

Ook leuk: “Column | Kindjelief en De Oerbrul

De grappigste uitspraken van mijn kids (2 & 6)

Levenswijsheden van zesjarige kleuterpuber

Vermoeid roep ik na een lange momday: “Waarom moet je nu wéér die hond plagen, hoe vaak moet ik het nog zeggen?!”. Waarop ze schouderophalende antwoord: “Ja mama, sorry hoor, maar zo is het leven gewoon. Dat je soms dingen vergeet enzo”. 

Dat eh, klopt schat (zei ik niet).

Lees ook: “Minder stress als moeder? Leef in het “hier en nu”

Nog meer bijdehante kleuterpuber geroep

Tijdens zo’n druilerige middag met regenbuien, probeer ik mijn principes door te voeren. “Schat je moet zo echt effe naar buiten!”, zeg ik in de tuin tegen haar. Met rolling eyes krijg ik teruggekaatst: “Ik bén al buiten”

Ook dat is.. waar. Grr.

Over timing gesproken

En deze dan. Laatst rijden we samen van  school naar huis. Dit weekend hadden we hier samen wat vuil geprikt voor world cleanupday. Muziekje aan, raampje open. Het is erg gezellig en ik voel me een trotse moeder, wanneer we langs het drukke station rijden. En juist dat moment kiest madame om keihard uit het open raam te gillen: “Hè zak!”. Een vol station hè. Ik “huh..?” Zij droogjes: “Ja, daar vloog een zak.” 

Lekkere timing..

Het onderscheid tussen liefde en echte liefde

De school is weer begonnen en er zitten lieve jongetjes bij kleutergirl in de klas. En het verschil wordt me op een enthousiaste manier duidelijk gemaakt: “Mama, Ik houd 9 liter van hem en 10 liter écht van hem!”

Aaahhh????

Je ziet wat je ziet

Dreumesboy zit achterop de fiets en ik rij langs het water. Dit vind ik altijd supergezellige momenten, omdat hij zo lekker zit te kwebbelen over wat we zien. Ik wijs nu naar een groepje kinderen op een surfplank: “Kijk” en uit zijn mondje komt de voltallige zin: “Mama, die kinderen zijn op een bootje varen, met een lepel”

En ook leuk, verderop horen we “hinggggggggggggggggggggggggggrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr”. De conclusie van de kleine man: “Mama, een bosgrasmaaier”

Zo schattig!

Lust niet iedereen soms wat extra aandacht?

En de laatste is tijdens de lunch. Onze kleine man houd zijn beker nadrukkelijk voor zich en vraagt met grote bruine ogen en een piepstemmetje: “Sjans..?” Ik vraag me bijna af of ik hem misschien verwaarloosd heb.. maar zie dat zijn ogen wijzen naar het oranje pak. 

Aha. Jus d’orange dus.

uitspraken van mijn kids; "Sjans..?"

Uitspraken van mijn kids, ze blijven heerlijk

Ik blijf keer op keer genieten van die uitspraken van mijn kids. Zeker met een tweejarige zijn de woorden en zinnen zo basic en origineel tegelijk. Ik merk dat vooral ik er het meest uithaal, terwijl anderen mij met vragende ogen aankijken. Dan vertaal ik het maar ???? Verder is mijn dochter nu zoooo bijdehand. Ook al is dit soms erg irritant, stiekem vind ik het geweldig!

Heb jij ook dat jij veel meer begrijpt van de taal van je dreumes, dan anderen om je heen? En van wat voor soort uitspraken geniet jij het meest? Klets mee in de reacties en ik ben super benieuwd naar jullie leuke uitspraken van de kids!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.