Kids groeien zo snel uit hun kleding. Soms lijkt het wel alsof ik die kast blijf doen. En financieel tikt het ook aan. Tweedehands kinderkleding shoppen vind ik daarom veel leuker. Het geeft mij ook een goed gevoel dat er dan “langer” met de kledingstukken wordt gedaan. Maar waar kun je terecht voor tweedehands kinderkleding? Hier een paar ideetjes! Ook deel ik mijn tip om het een beetje efficiënt te doen 🙂

Ook leuk: “Fair fashion | Stappenplan voor eerlijke en duurzame kleding kiezen”

Weet jij nog meer shops of apps voor tweedehands kinderkleding? Stuur een mailtje naar mamasjungle@hotmail.com of plaats een reactie hieronder. Dankjewel!

Tip – efficiënt “nieuwe” tweedehands kinderkleding shoppen

Om onnodige losse aankopen qua kinderkleding te voorkomen – een leuk shirtje hier, een lekker broekje daar – gebruik ik een wensenlijstje in mijn notitie app. En probeer ik zoveel mogelijk te shoppen per seizoen.

Wanneer er iets nodig is qua kinderkleding, zet ik dit dus op mijn lijstje en dan laat ik het weer los. Meestal ligt er toch nog wel genoeg in de kast.

Vervolgens ga ik per seizoen de kinderkledingkast uitmesten. Of als er een flinke groeispurt is geweest, trouwens. Dan vul ik het lijstje aan met hoeveel en welke kledingstukken er nodig zijn.

Vervolgens ga ik eerst tweedehands speuren. En met het lijstje kan ik ook gerichter zoeken naar voordelige multideals, op Marktplaats bijvoorbeeld. Een ander voordeel is dat ik de kleren qua stijl dan goed bij elkaar uit kan zoeken.

Waar vind ik leuke tweedehands kinderkleding?

Maar waar vind ik dan leuke tweedehands kinderkleding? Hieronder staan leuke initiatieven, apps en winkels. Ik zal het lijstje proberen te blijven aanvullen, dus tips zijn welkom!

1. Restory – online shop met tweedehands kinderkleding

Tweedehands shoppen is heel leuk, maar ook vaak gedoe. Marktplaats afstruinen naar leuke items, bieden en dan heb je toch nog een vraag, weer bieden en dan komt het na een paar dagen binnen en is de kwaliteit toch niet helemaal je van het. Dit is precies waar Veerle van restory.nl tegen aan liep bij het kopen van kinderkleding en is daarom een webshop voor kwalitatief mooie tweedehands kinderkleding gestart. Elk item wordt zorgvuldig geselecteerd en gecontroleerd, je kan dus met een gerust hart tweedehands kleding shoppen. 

Heb je veel kinderkleding over maar geen zin en tijd om elk item los te verkopen via platformen als Marktplaats en Vinted? Vraag via de site een verzendlabel aan, stop al je kleding in een doos en stuur het gratis op. Restory strijkt het, maakt mooie foto’s en zet het online voor je. Je ontvangt 40% van ieder verkocht item. Easy peasy. Zo maak je een ander kind blij met jouw kleding, verdien je wat bij en draag je bij aan een duurzamere wereld.

2. Reshopper – eigen winkeltje in de app

Deze fantastische groene app voor je eigen tweedehandswinkeltje heet Reshopper en richt zich echt alleen op het verkopen van tweedehands kinderspullen in je omgeving. Een soort specifieke marktplaats dus. Geen gedoe met verzending of irritante reclames.

Reshopper is opgericht in 2012 en is gemaakt om het kopen en verkopen van kinderspullen gemakkelijk en minder tijdrovend te maken.

  • Vul je gegevens in en plaats een leuke foto van jezelf. Een foto maakt jouw als verkoper betrouwbaarder en het kopen toegankelijker.
  • Voeg items toe met een foto en beknopte omschrijving. Dit is nog geen 2 minuten werk!
  • Deel je winkeltje gemakkelijk via Facebook.
tweedehands kinderkleding

3. …

Ook leuk: “Hoe maak je een capsule wardrobe voor kids? (Kinderkleding minimaliseren)”

Waar koop jij graag tweedehands kinderkleding?

Afbeelding: Pixabay. Laatste update 2021: er waren weer wat initiatieven weg en nieuw en dus dit is een “levend artikel”. Er mag nog wel iets bij, dus kom maar op 😉

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.