“Kerstboom eruit, kamerplant erin”, luidt de televisie het nieuwe jaar in. Even de koopflow opdrijven. Nu heb ik niks tegen kamerplanten hoor. Mijn aversie tegen de tv op de slaapkamer werd daarentegen steeds groter. Lees hoe wij van drie tv’s naar één gingen en waarom wij de tv van de slaapkamer weg hebben gedaan.

Ook leuk: “Een nieuwe of grotere dakkapel plaatsen voor meer winst op je huis (en budget tips)

Op elke kamer een tv

Beschamend genoeg, startten wij in onze allereerste driekamerwoning met “gewoon” op elke kamer een tv. Een televisie in de woning, in de slaapkamer en in de, tja, chillkamer. Wij hadden voor onze uitzet gespaard, bij de Media Markt een leuk dealtje gesloten en dat is hoe het ging.

Van 3 naar 2 tv’s

Al gauw vonden wij de televisie op de chillkamer een beetje overbodig. Uh.. duh! Dat was het ook. Hij werd overgeplaatst naar een vriend die ook op zichzelf ging wonen en kreeg een waardig tweede leven.

Van 2 naar 1 tv

Vier jaar later, een kindje rijker en inmiddels verhuisd naar een eengezinswoning, stond de tv op de slaapkamer ter discussie. Niet dat deze niet in gebruik was. Ik vond het heerlijk om lui in bed ‘s avonds een filmpje te kijken. Manlief was gewend om voor het slapengaan wat Discovery te kijken. Ook ‘s ochtends is een tv op de slaapkamer handig voor een wakkere peuter in combinatie met slaperige ouders. Toch wilden wij (in de eerste instantie ik) de tv weg. Waarom?

Lees ook: “Verhuizen van een appartement, naar een Grote Mensenhuis, naar een camper

Waarom de tv weg uit de slaapkamer?

1. Rust

‘s avonds inslapen met een flikkerend vlak en er ‘s ochtends mee wakker worden, is niet bepaald rustgevend. Manlief en ik zijn beide slechte slapers om verschillende redenen. Sinds de tv weg is, is het heerlijk rustig in de slaapkamer. Zennnnn.

2. Quality time

Samen in bed gezellig tv kijken? Natuurlijk is af en toe een filmpje leuk, maar dag in dag uit die tv? Nee, het ging de quality time niet ten goede. Sinds de tv weg is, kruipen we weer vaker tegen elkaar met alle gevolgen van dien (-: adios televisie.

3. Besparing

Mag niet ontbreken, natuurlijk. Elk elektrisch apparaat minder, is een besparing meer!

De tv is nu zo’n twee maanden uit de slaapkamer. Voorheen aten we ook regelmatig (meestal slechte) dingetjes in bed, voor de televisie. Dat is nu ook helemaal over. Ik mis het helemaal niet en we zeggen regelmatig tegen elkaar dat we het heerlijk vinden! Overigens krijgt ook deze tv een waardig tweede leventje bij een collega.

En whatabout die laatste tv?

De laatste tv staat in de woonkamer. En nee, die gaat zeker niet weg. Ook televisie kijken valt bij ons onder quality time. Maar dan wel lekker samen bij elkaar op de bank liggend. En niet eentje boven en eentje beneden naar een ander programma kijkend. Hulde aan de opneemfunctie, want natúúrlijk wil meneer de actie en mevrouw de drama die beide beginnen op 20.30 uur…

Heb jij een tv in je slaapkamer en hoe denk jij erover? Is het een DO of DON’T?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

10 Comments

 1. Wij hebben maar 1 tv die wel in de slaapkamer staat. Maar dat is alleen omdat hij daar het minst in de weg stond. We hebben geen aansluiting maar een paar keer per jaar kijken we er eens een film op. Voor de rest staat hij daar alleen maar irritant stof te vangen (met de stekker eruit natuurlijk).
  …ikkenormaal schreef als laatst…2 maanden uitdaging – Deel 6My Profile

 2. Wij hebben nooit een TV op onze slaapkamer gehad. Een slaapkamer is om te slapen. En voor de rust is een boek lezen ook veel beter. We hebben zelfs sinds kort de mobieltjes verbannen uit de slaapkamer. Ideaal, en heerlijk rustig.

  • Lori Reply

   Dat is een goede idee (vooral voor mijzelf…. haha)

 3. Mijn vriend en ik kunnen die van ons niet wegdoen uit de slaapkamer, het hoort bij de meubilering van het huis, dus al zouden we willen.

  We gebruiken ‘m bijna nooit, tenzij we beiden echt iets anders willen kijken of een momentje voor onszelf willen of als je ziek bent ook wel fijn.
  …Ricardo schreef als laatst…Weer willen verhuizen.My Profile

 4. Nee, wij hebben geen tv in onze bedstee. Ook in ons vorige (lees luxere) huis geen tv op de slaapkamer. Zelfs toen ik op kamers woonde had ik geen tv op mijn kamer bedenk ik mij nu! De laatste keer dat ik een tv op de slaapkamer had, was als puber, dus dat is al 20jaar geleden.
  Ik mis er niks aan!
  Wat ik me wel weer stoort is dat ik nu ‘s avonds in bed nog zo lang met mijn telefoon bezig ben. Ff Facebook checken, het nieuws lezen, oh en wat voor weer wordt het morgen? Etc.

  • Lori Reply

   sjaa.. de telefoon vervangt de tv ook steeds meer. Dus dit is een goede volgende stap hè 🙂

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.