Ons huis was een verschrikkelijke bouwval. Inmiddels is dat dankzij mijn mannetje een prachtig paleisje geworden waarin continu wordt verbouwd, geklust en gedaan. Tot op zekere hoogte prima en fijn, maar eerlijk? Het maakt mij soms knettergek al dat gedoe. Over de tuin heb ik ook wat te vertellen. Altijd al willen weten hoe de tuin van een klusser eruit ziet?

Lees ook: “Pimp je tuin met een klein budget tot waardevermeerdering van je huis”

De tuin van een klusser, onze tuin dus 😉

De tuin van onze verschrikkelijke bouwval was een verschrikkelijk oerwoud. Ook daar hebben we wat van kunnen maken en de tuin is nu een prima bbq- en vuurkorfstek, speelplaats voor kinderen en bouwplaats voor grote kinderen. Als de zon schijnt en de kleine dreumes slaapt zit deze mama graag even teruggetrokken op de schommelbank. Maar bedrijvigheid alom en ook de tuin is soms meer puin en daar kan een net, ordelijk en opruimtype als ik niet altijd even goed tegen. Ik zal de tuin eens laten zien op dit moment.

tuin1

Koffietje in de tuin

Aan het begin van de avond, als de drukke middagspits van koken, eten, hond uitlaten en kind op bed leggen voorbij is, drinken we meestal een kopje koffie in de tuin. Op dat blauwe geval daar kom ik zo terug. Het oranje speelhuisje links hebben we gekregen voor een prikkie. Net als de trampoline waar vrienden vanaf moesten. Ik geef toe: zeker plezier voor kinderen, maar een doorn in het oog voor moeders.

tuin3

Een klusser klust, nietwaar. En alles voor het kind. Een mega  groot speelhuis bouwen van hout, met trapjes en gangetjes, dat is toch het ultieme verlangen van een kind.. offuh van een klusverslaafde? Wel gaaf hè! De linker kleine glijbaan is vrij en de rechter is  best hoog dus daarvoor hebben wij nu een net gespannen zodat de dreumes er niet van kan vallen. Ook bij het hoge trapje is het tijdelijk dichtgemaakt.

tuin2

Een tijdje terug hebben we deze schedel gescoord uit een of andere garageverkoop. Raww.

tuin4

Ojee ojee. Achterin de tuin een vreselijke verzakking. Helaas, weer een groot project. Het nadeel van een hoektuin aan een sloot.

tuin5

Hier wordt alles goed bekeken. Hoe gaan we dit oplossen?!

tuin6

Voorin de tuin zie je de lekkere loungebank, mijn mooie moestuin en dus ook dat lelijke blauwe zeil met daaronder een grote lading hout. Sterker nog, de andere helft moet nog geleverd worden. Wat moet er nu weer gedaan worden? Nou, het hout van de zijkant van het huis moet in zijn geheel vervangen worden. Dat wisten wij bij aanschaf van de bouwval twee jaar geleden, maar nu moest het echt in verband met lekkages. Rotklus. Alhoewel manlief er wel zin in heeft. Ik niet.

En zo blijven we bezig

Man o man, dan denk je dat een huis veel onderhoud nodig heeft. Wat dacht je van de tuin?! Of zijn er meer die dat herkennen?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

 1. Heel herkenbaar! Al is mijn man dan geen klusser.
  Vooral de eerste jaren hebben wij veel werk verzet (zie mijn extreme-make-over blogpost). Het afgelopen jaar hebben we een grote schuur laten bouwen, eindelijk een deel van het erf bestraat en de oude schuur gesloopt. I love it when a plan comes together
  Maar inmiddels is het huis weer aan een beurt toe, binnen en buiten schilderen. We merken wel dat dat mét kinderen nog een hele uitdaging gaat worden.
  Dus nee, het houdt nooit op…
  …Boerderij Zinin schreef als laatst…De avontuurlijke kleuterMy Profile

  • Lori Reply

   Jaa die had ik gelezen inderdaad! En jaloers en trots op het mooie resultaat 😉 lijkt mij zo gaaf op een boerderij. Maar ik zeg niks tegen meneer hier want voor je het weet is het morgen gekocht.

 2. Mijn man is een officiele klusser. Hij heeft een eenmansbedrijf. We wonen in een gewone tussenwoning en hebben alleen een schuurtje (en 5 kinderen).
  Gelukkig woont mijn moeder in de buurt. Zij heeft een garage en geen auto. Manlief heeft bij haar zijn opslagruimte. Volgend jaar wordt mama 80 jaar en ik maak me er wel eens druk om wat we moeten als zij er niet meer is. Niet dat dat het ergste is natuurlijk maar praktisch gezien hebben we dan wel een probleem.
  Een ander probleem is dat het werk thuis nooit af is. Als manlief de hele week aan het werk is, heeft hij vaak geen zin meer om in het weekend thuis nog wat aan te pakken, wat ik ook wel begrijp. Ik heb een lijst met klussen die nog gedaan moeten worden en geloof me, hij is lang….

 3. Ik herken het wel. Het werk lijkt nooit op te houden. En dan hebben wij niet eens een bouwval. Bij ons is het regulier onderhoud. Vorig jaar is de buitenboel geverfd (laten doen), de centrale afzuiging is hoognodig aan vervanging toe, het tuinhuisje is verrot, de trap moet (al 10 jaar) geschilderd worden en zo kan ik nog wel even doorgaan. En als het nou alleen het werk was, maar het kost ook nog eens bakken vol met geld.
  Bezig zijn is leuk, een mens heeft het nodig om plannen te maken, dat houdt je fit.
  Maar tijd om even achterover te leunen en even stil te staan bij wat voor moois je gemaakt hebt is ook noodzakelijk. Daar een balans in te vinden valt niet mee. Tegenwoordig probeer ik om niet te impulsief aan iets te beginnen. Als ik even wacht, gaat de drang vanzelf over 🙂
  …Anita schreef als laatst…Een kastje per dag: opruimen nieuwe stijlMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.