Tijdens mijn studie als huidtherapeut, werk ik in de avonduren bij als schoonheidsspecialist. Inmiddels ben ik afgestudeerd. Maar tijdens een van mijn laatste beautybehandelingen, heb ik een opmerkelijk gesprek over trouwen kan ook anders.. De klant bleek mijn verhaal te vertellen! Zo toevallig.

Mevrouw gaat trouwen

Mijn klantje gaat binnenkort trouwen en tijdens de reiniging van haar huid, passeren wat koetjes en kalfjes. Weddingstuff. De wie, wat, waars zijn geweest en ze vertelt over de DJ die komt draaien. En daarna roept ze ineens plots..“Johhh en wat die DJ mij ineens vertelt..!”

Een verhaal van een stel, over trouwen kan ook anders

Mijn klant vervolgt haar verhaal in razend tempo: “Er was dus een tijdje terug een stel geweest bij die DJ. Dat stel had een heel plan bekokstooft. Ze huurde dus die locatie met de dj. Daarna nodigen ze al hun vrienden en familie uit, óók die ouders hè, voor hun verjáárdag.”

Hmm, brom ik nieuwsgierig, aansporend tijdens haar verhaal.

Ze vertelt door: “Ze organiseren een leuk thema feest. Een gala. Iedereen moet in hun mooiste kostuum komen. Bij binnenkomst is die vrouw nergens te bekennen. En toen was ook ineens die vader van haar foetsie. Vervolgens komt een zangeres in het prieeltje staan en begint het prachtige nummer Songbird (Eva Cassidy) te zingen. En toen..”

Met grote ogen luister ik verder.

“..toen kwam die man van het stel ineens aanlopen in een prachtig ander pak. Hij loopt naar zijn schoonmoeder en moeder. Geeft hun een kus en gaat op een kruk naast de zangeres zitten. Het is muisstil in de zaal, volgens die DJ, je voelde een golf van opwinding! Plots gaan de deuren open en komt de vrouw, de bruíd, aangelopen in een prachtige prinsessenjurk, hand in hand met haar vader. Blijkt ze twee minuten daarvoor gevraagd te hebben aan haar vader of hij haar wil weggeven. Vervolgens worden ze ter plekke getrouwd door een ambtenaar die rustig haar cola’tje aan de bar aan het dr ..” 

“Waarom stop je nou met masseren?”

‘Uhmm.. ja, die vrouw.. dat ben ik’

trouwen

Lees verder: “Onze trouwfoto’s zijn ook anders”. Ook leuk: “Getuigen van een sprookjesachtige Chinese bruiloft”

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

17 Comments

 1. Hey Lori,

  Wat grappig, dat verhaal ken ik!! Ik was die mevrouw!
  Wat een ontzettend leuk blog houdt je trouwens bij!

  Groetjes Andrea

  • Lori Reply

   Hey Andrea, nou dat is echt te grappig! Wat leuk dat je hier leest. En ik ben nu erg nieuwsgierig… hoe ben je hier zo terecht gekomen? 😀

   • Ik was wat blogs aan het scannen en toen kwam ik jouw naam tegen!

    ik dacht gelijk: hey, die ken ik!

 2. WAUW! ik hoef zelf niet zo nodig te trouwen, maar als ik t dan zou doen, zou dit veel meer in ‘mijn straatje’ passen, dan de traditionele weg!
  …Roos schreef als laatst…Tag: 20 questionsMy Profile

 3. . . . wat een geweldig verhaal, en ik kan het weten, want ik ben haar moeder!
  Ik wil graag zeggen dat ik het geweldig vond, een bruiloft zoals het hoort te zijn: namelijk zoals bruid & bruidegom die willen. Echte liefde die zijn/haar eigen weg volgt en niet wat men vind dat hoort. Ik ben hou heel veel van – en ben heel trots op mijn dochter & schoonzoon!

 4. Great, een verhaal als dit hoor je niet vaak!
  Je hebt de behandeling toch wel naar behoren afgemaakt? 🙂

 5. Wat gaaf! Heel stoer.. En als je het mij vraagt; 100 x beter dan huwelijken die al een jaar van te voren gepland zijn en iedereen precies weet hoe of wat.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.