Oh, oh, die kids groeien echt enorm snel uit hun schoenen. Tijd voor wat nieuws, maar wel graag duurzaam. Wat zijn trendy laarzen voor meisjes? Deze 4 stijlen vind ik zelf erg leuk voor het najaar!

Ook leuk: Herfst garderobe maken, met een beperkt budget

Duurzame en trendy laarzen voor meisjes

Als je op zoek bent naar trendy laarzen voor meisjes, en je vindt duurzaamheid belangrijk, dan kun je op de volgende punten letten.

  1. Materiaalkeuze: Kijk naar laarzen die zijn gemaakt van duurzame materialen, zoals biologisch katoen, gerecyclede kunststoffen of plantaardig gelooid leer. Vermijd laarzen die zijn vervaardigd uit materialen die schadelijk zijn voor het milieu, zoals PVC.
  2. Productieproces: Informeer jezelf over het productieproces van de laarzen. Ga op zoek naar merken die transparant zijn over hun productiemethoden en streven naar milieuvriendelijke en ethische werkomstandigheden voor hun arbeiders.
  3. Fair trade en certificeringen: Kies voor merken die betrokken zijn bij fair trade-praktijken en beschikken over relevante certificeringen, zoals GOTS (Global Organic Textile Standard) voor biologische materialen.
  4. Kwaliteit en duurzaamheid: Investeer in laarzen van hoge kwaliteit die lang meegaan. Duurzame laarzen moeten bestand zijn tegen slijtage en regelmatig gebruik, zodat je minder vaak nieuwe laarzen hoeft te kopen. Kijk of ze goed waterdicht zijn.
  5. Vegetarische of veganistische opties: Als je graag dierlijke producten vermijdt, zoek dan naar laarzen die gemaakt zijn van synthetische materialen of veganistisch leer.
  6. Recyclebaarheid: Denk na over het recyclen van de laarzen aan het einde van hun levensduur. Sommige merken bieden recyclingprogramma’s aan om oude schoenen te verzamelen en ze op een verantwoorde manier te verwerken.
  7. Lokale productie: Overweeg om laarzen te kopen van merken die lokaal produceren om de transportgerelateerde ecologische voetafdruk te verminderen.
  8. Verpakking: Let op milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen en minimaliseer onnodig gebruik van plastic en andere niet-afbreekbare materialen.
trendy laarzen voor meisjes

Trendy laarzen voor meisjes: 4 toffe stijlen!

Zelf volg ik eigenlijk nooit de ‘officiële” modetrends. Wanneer je gewoon kiest wat je leuk vindt, kun je de laarzen gewoon aan doen wanneer jij wilt. Is ook duurzaam 🙂

Mijn dochter is nu 10 jaar en heeft ook haar eigen smaak. Ik wil haar graag zelf laten kiezen, maar ik doe zelf wel een soort voorselectie. Anders zijn de keuzeopties voor haar veel te veel, en dan kan ik ook alvast een beetje rekening houden met het type laarzen en de prijs.

Deze 4 stijlen vind ik zelf altijd heel tof als trendy laarzen voor meisjes:

1. Creatieve prints

Ik ben dol op trendy laarzen voor meisjes met creatieve prints. Het is vrolijk, en zulke laarzen passen al gauw bij allerlei outfits. En wanneer een outfit redelijk basic is, dan geven zulke bonte laarzen er meteen een persoonlijke draai aan.

2. Cowboy laarzen

Ook cowboy laarzen vind ik heel gaaf omdat ze zo stoer zijn. Het geeft een unieke en speelse flair aan elke outfit, met een gevoel van avontuur en vrijheid. Of het nu gaat om een dagje op de boerderij, leuke wandeling in de natuur of een normale schooldag.

3. Hoge sneakers

Als trendy laarzen voor meisjes zijn hoge sneakers ook een goede optie! Deze zitten lekker, kids kunnen er fijn in spelen en ze geven een goede stevigheid aan de voet. Hoge sneakers passen ook bij allerlei outfits en zijn top voor een dagje weg.

4. Gemakkelijke sluiting

Tot slot ben ik dol op gemak 😉 en daarom kies ik graag voor de kids voor makkelijke instappers of een sluiting met rits of klittenband. Scheelt weer stress in de ochtendspits.

Leuke, stoere en gemakkelijke kinderboots

Kortom, ik val dus vooral voor leuke, stoere en gemakkelijke trendy laarzen voor meisjes. Dit soort leuke kinderboots zijn goed online te vinden. En volg vooral je eigen smaak!

Wat vind jij toffe en trendy laarzen voor meisjes?

Afbeeldingen: Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.