Een trap midden in je woonkamer is simpelweg een eyecatcher of een doorn in het oog. Als je je er nooit aan stoort, dan behoort ‘ie wat mij betreft bij de eyecatchers. Gewoon mooi, prima of passend. Maar vanaf welke kant ik ook keek. Ik zag één storende, donkere vlek. Sowieso gaan wij onze trap mooi maken. Daar hebben wij plezier van en het is gunstig voor de winst tijdens verkoop. Je kunt het zelf doen (budget tip!) en je kunt kiezen voor een traprenovatie.

Hoe gaan wij onze trap mooi maken?

Een compleet nieuwe trap is natuurlijk niet aan de orde. Veel te duur en ook onnodig. De trap wordt gemaakt om levenslang (van je huis hè) mee te gaan. Wij kiezen ervoor om het zelf te doen, onze trap mooi maken. Je man is klusser of hij is het niet ???? Alhoewel.. de trap heb ík eigenlijk geverfd! Maar de eer gaat ook naar manlief. Hij komt met het idee om inbouwlampjes op een bewegingsmelder te maken in de zijkant van de trap. Dit kan gemakkelijk, omdat tijdens de verbouwing toch alles open moet en we hebben een houten huis.

Budget oplossing: zelf doen

Het kost een beetje moeite, vieze vingers en een paar dagen gedoe… maar dan heb je ook wat. Als je zelf je trap gaat verven, ben je hooguit geld voor wat potten verf kwijt. Let erop dat je er wel wat meer zorg aan besteed, dan bij een klein muurtje. Misschien is niet iedereen zo gemakkelijk als ik, maar ik kwak er dan net zo goed 1 laagje overheen. Maar met de trap is het anders. Dit wil je voor langere tijd goed hebben én je gebruikt hem iedere dag. Veel, heel veel! Ga goed schuren, schoonmaken, gebruik grondverf en de juiste lakverf.

Iets speciaals van je trap maken

Als het mogelijk is en je houd ervan, dan kun je iets speciaals toevoegen aan je trap. Die inbouwlampjes zijn zo leuk. We krijgen er regelmatig complimentjes over. Een andere trapleuning kan ook echt sfeer maken. Of leg van die halve maan tapijtjes in een leuke print. Uiteraard kun je met allerlei kleuren aan de slag gaan, heel erg tof. Maar als je voor winst op je huis gaat, heeft strak, licht en wit toch de voorkeur.

Leestip: “Toch een dakdekker inschakelen, terwijl we het eigenlijk ook zelf kunnen”

De traprenovatie

Een traprenovatie betekent net zoveel als gewoon je trap mooi (laten) maken. Je kunt een open trap bijvoorbeeld dicht maken, omdat je wat geluidsdemping wilt. En je kunt je traptreden laten bekleden. Wij hebben deze keuze overwogen. Een licht tapijt over de trap, lijkt ons heel erg mooi. Lekker warm en huiselijk. Alleen met een zwartharige hond, niet erg praktisch. Wil je minder onderhoud, dan is een traprenovatie met laminaat of pvc een goede optie. Wil je duurzame traptreden, super steady, kies dan voor eiken. Uiteindelijk gingen wij zelf voor de budget optie. Je moet toch keuzes maken als je een gehele bouwval moet opknappen, anders had ik het wel geweten ???? Je oude trap renoveren kost ergens tussen de 950 en 3550 euro. Natuurlijk is dit afhankelijk van de grootte en het materiaal.

TIP: wist je dat er ook “doe-het-zelf” pakketten voor traprenovatie zijn? De prijs wordt daarmee gehalveerd. Je mist dan alleen wel de garantie.

Heb jij nog leuke aanvullende (budget) tips voor een mooie trap? Deel ze me ons in de reacties! Wij zijn erg benieuwd 😀

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

  1. Het is inderdaad een goede optie om zelf je trap op te knappen. Ik heb dit in het verleden ook vaker gedaan met een goed resultaat! Op dit moment willen we graag een stapje verder gaan en een traploper plaatsen. We denken dat dit nog beter bij de uitstraling van ons huis past.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.