Een veel beschreven blogmoeder-onderwerp is toch wel die jaarlijks terugkerende verjaardagstraktatie. En deze moeder mag er ook aan geloven. Nou moet ik eerlijk zeggen dat het van mij nu niet zo hoeft allemaal, maar zo zie je maar, wat de massa doet.. men volgt. En ik volg ook.. i admit. Want anders is mijn meisje “dat kind van die moeder die geen traktatie deed” of “die van die moeder die de eerste verjaardag van haar kind niet belangrijk vond”.

Traktaties op de crèche voor 1 jarige leeftijd, niet echt gezond

Afgelopen tijd waren een paar kindjes, onze dame voorbij verjaard. Pietje deelde gekleurde rozijnen suikerbommen uit, (de moeder van) Lotje had zeker wel een creatieve doch dikke, vette – Amerikaans geproportioneerde – muffin, en Jantje deelde mini voorleesboekjes uit.

Dat laatste vond ik echt een leuk idee en die eerste twee waren best lekker. Vond ik. Want no way dat die kleine (toen tussen 6-10 maanden) dat krijgt. Ben ik dan zo anders, of noem het streng, daarin? Zo gek is die visie toch niet: zo lang ze de smaken van mierzoete (ongezonde) dingetjes niet kennen, vragen ze er ook niet om? Dat is toch alleen maar makkelijk, voordat ze er echt om gaan vragen? Dan mag ze heus wel eens wat, maar zo min mogelijk. Of waren de traktaties juist voor de moeders bedoeld? 😉 Bedankt dan.

Welke traktatie is geschikt voor BABY’S?

Als ik vervolgens op “baby traktatie” google, zie ik wederom creatieve knutsels; een lange vinger met muisjes, spekjes-konijn-stokjes en gekleurde lolly’s (???). Bedoelen ze hier misschien ook traktaties voor de ouders van of volwassene op het partijtje van baby’s? Aha.. that’s the clue. Ik tik gauw “traktaties geschikt voor baby’s” en zie creatieve bananen, druiven en aardbeien. Beter.

En we gaan…….. voor banaan!

Ik zoek een leuke uit, onderbouw mijn keuze (creatief, geinig, toch moeite voor de traktatie gedaan, eetbaar door baby’s én gezond voor baby’s én ook nog eens lekker zoet), laat het voorbeeld aan mijn man zien en die………… proest het uit van het lachen en zegt met rollende ogen “oohhh… Loor…!!!

Ook leuk: “een kindertraktatie kan ook duurzaam en gezond! (10 voorbeelden)”

I know…. Maar voor mij voelt dit goed. Lekker gezellig op de gezonde tour.

traktatie

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

10 Comments

    • ps Ik weet niet waar het virusteken vandaan komt….. voor zover mijn av-scanner weet, heb ik er niet één.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.