Het wc-papier is op, aahh SHIT. Letterlijk. Hopelijk is het niet écht OP – en moet je naar de winkel – maar is slechts de toiletrolhouder leeg. Of heb je überhaupt nog geen plek voor het opbergen van de toiletrollen? In dat geval kun je na het schijten (ja sorry), lekker verder gaan knutselen. Waar moet je allemaal op letten bij het maken van een wc-rolhouder? En wat zijn creatieve manieren voor toiletrollen opbergen? Van leuke, losse toiletrolhouders die je kunt neerzetten, wc-rol-hangsystemen tot inbouw toiletrolhouder inspiratie.

Lees ook: “Maak het toilet duurzaam en gezellig”

Waarop kun je allemaal letten bij het maken van een wc-rolhouder?

Wanneer je een toiletrolhouder gaat uitzoeken of maken, kun je op verschillende dingen letten.

1. Welke toiletrolhoudersysteem wil je? Een losse wc-rolhouder kun je nog wat verplaatsen later. Bij een ophangsysteem moet je meestal een gaatje boren in de muur.

2. Past ’t wel? Houd daarnaast rekening met de maat. Als je creatief aan de slag gaat, houd daar dan een volle wc-rol naast. De grootste. Ook volle wc-rollen verschillen van maat. Meet eventueel ook de ruimte in de toilet of badkamer.

3. Wat is je stijl of smaak? Bekijk of bedenk welke kleuren of materialen je mooi vindt. Of die in je interieur passen.

Creatieve manieren voor toiletrollen opbergen

Inbouw toiletrolhouder

Gaat je hele badkamer of toilet op de schop? Als je toch aan het verbouwen bent, kun je een inbouw toiletrolhouder kiezen. Zo is het toiletpapier mooi weggewerkt. Opgeruimd staat netjes.

 • Inbouwen van de wc-rollen kan bijvoorbeeld in de muur of in de toiletpot ombouw.

Toiletrollen opbergen, los

De toiletrollen kun je ook los opbergen in een leuke bak of mand. Zo hoef je geen gaatje te boren en je kunt nog eens schuiven met de indeling van je toilet of badkamer.

 • Mand met toiletrollen
 • Bak met wc-papier erin
 • Kist met de wc-rollen erin
 • Kastje met de rollen

Creatieve wc-rol-ophangsystemen (diy)

Is een gaatje boren geen probleem? Dan zijn er heel veel toiletrolhouders die je kunt kopen OF maken. Je hebt natuurlijk de “standaard” variant, maar wat zijn creatieve wc-rol-ophangsystemen?

Hang de wc-rol bijvoorbeeld aan een:

 • Netje
 • Touw
 • Industriële buis
 • Kunstwerk aan de muur
 • Verfrolhouder
 • Toffe riem
 • Tak

Toiletrollen opbergen; inspiratie & DIY’s op Pinterest

En als het toiletpapier op is? Dan kun je lekker gaan knutselen met de lege wc-rollen voor een duurzame kindertraktatie 😉

toiletrollen opbergen - www.mamasjungle.nl

Hoe ziet mijn wc-rolhouder er uit?

Zelf heb ik ook een beetje geknutseld voor een wc-rolhouder. De ware motivatie was eigenlijk het omzeilen van een gaatje boren 😉 Al was het macramé knopen heerlijk meditatief.

Ik heb hiervoor jute touw gekocht. Maar een ander materiaal kan natuurlijk ook. Kies qua jute wel een beetje kwaliteit touw. Dat goedkope spul pluist snel uit elkaar, en met een stevig touw zien de knopen er ook mooier uit.

Van te voren heb ik een paar knopen uitgeprobeerd om te kijken welke ik mooi vind. Vervolgens heb ik 6 lange touwen geknipt. De beginlus heb ik gemaakt om een houtje – gewoon van buiten. En daarna heb ik de mooiste knoop uitgekozen en deze gewoon tot het einde herhaald. Simpel, snel en leuk!

Ook leuk: “Help; ik ben zwanger en moet écht plassen.. Over de meest bizarre toiletten in China

Toiletrollen opbergen, hoe heb jij dit gedaan in het “kleine kamertje”? Klets mee in de reacties!

Afbeeldingen: Pixabay, eigen

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

 1. Wij hebben precies een maand geleden onze badkamer verbouwt en wij hebben tijdens onze verbouwing ook talloze keren nagedacht over een toiletrol houder. helaas verkocht de sanitair winkel waar wij onze badkamer hebben gekocht niks wat wij mooi vonden of zoiets dergelijks waar wij dachten dat is echt mooi en functioneel tegelijkertijd. uiteindelijk zijn naar http://www.sanitairsupershop.nl/ gegaan en daar hebben we kunnen vinden wat we wilde. we zijn voor een idustriele buis gegaan. wij vonden dat erg strak en paste perfect in onze badkamer.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.