Als moeder wil je zó graag dat het goed gaat met je kinderen, dat je jezelf wel eens vergeet. Mama komt onderaan de prioriteitenlijst. Helaas weet ik daar alles van, jezelf vergeten. Vroeger tijdens depressies, maar ook later als moeder tijdens mijn burn out. Ik hoop dat ik het nu toch wel een keer geleerd heb 😉 Wat zijn mijn lessen voor een leuk leven voor jezelf?

Ook leuk: “top 10 mindfulness boeken”

5 lessen voor een leuk leven voor jezelf

Door al mijn “down” momenten, heb ik wel geleerd wat ík belangrijk vind in het leven. Er zijn 5 belangrijke levenslessen en ik zet ze op een rijtje.

Lachen

Lach altijd. Elke dag. Lach naar voorbijgangers op straat. Lach naar jezelf in de spiegel. Wees vriendelijk en wens mensen een fijne dag.

Respect

Respecteer de ander. Want iedereen mag zijn eigen keuzes maken, dat maakt alles leuk, divers en interessant. En de dingen die je niet begrijpt? Tja, vraag er gewoon naar, je zult de meest interessante antwoorden krijgen.

Met aandacht

Besteed aandacht aan jezelf. Verwen jezelf met leuke dingen, een dagje uit naar de sauna als je er moedertechnisch doorheen zit of mooie wandeling. Het hoeft niet in geld te zitten, maar kies iets voor jezelf omdat jij het fijn vindt.

Complimentjes

Wees niet zuinig met complimentjes geven. Vertel mensen dat ze er leuk uitzien, ruiken, of iets goeds of bijzonders hebben gedaan.

Love yourself

En tot slot, houd van jezelf, want – hoe cliché ook – als je niet van jezelf kunt houden, kun je ook niet van een ander houden. Hoe makkelijk dit ook klinkt, ik heb het ook pas veeeel later écht geleerd 😉

Lees ook: “10x tips voor een leuk leven, lessen die ik wil doorgeven aan mijn kids”

Ik hoop deze dingen ook door te geven aan mijn kids! Wat vinden jullie belangrijk om door te geven aan de kinders?

klavertjevier

 

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Die laatste is zeer belangrijk en ik wil het zeker door geven alleen moet ik t dan eerst zelf doen!

  2. mamawatdoejenou.nl Reply

    Mooi geschreven en allemaal belangrijke zaken die ik mijn zoon wil meegeven. Als ik er iets aan toe mag voegen, zou dit het zijn: Wordt geen meeloper, maar doe wat je hart je ingeeft.
    …mamawatdoejenou.nl schreef als laatst…Een klein gebaarMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.