Je verwacht het niet. Je hoopt het niet. Maar helaas. De weersvoorspelling voor je vakantie ziet er somber uit. Wolken. Druppels. Lage percentages zon en hoge percentages kans op neerslag. Ga je dan bij de pakken neerzitten? Natuurlijk niet! Hooguit je verwachting en doelen bijstellen. Inderdaad, wij troffen deze situatie dit jaar. Wie verwacht er dan ook de hele week 80% kans op regen in de laatste week van mei?! Die is toch altijd mooi dacht ik. Dacht ja.

Genoeg opties om wat te doen op vakantie tijdens regen

Maar weetje, de voorspelling op regen is helemaal niet erg als je als jong gezin in een huisje (met sauna!) verblijft op een bungalow park mét zwembad, midden in de bossen! Voor een peuter meer dan genoeg te doen. En deze tips bij regen op vakantie hielpen mij om het allerbeste uit onze vakantie te halen.

Tips bij regen op vakantie

Check de voorspelling

Bekijk kort van te voren het weerbericht. Zeker in Nederland wil er nog wel eens wat veranderen. Zie je veel druppels en wolken? Niet getreurd. Je bent nu in ieder geval voorbereid en kan je plannen op het weer afstemmen. Geloof me, genoeg te doen! Als je van te voren met elkaar de plannen, wensen en verwachtingen doorspreekt, komt het helemaal goed!

Plan de activiteiten

Zo bespraken wij dat we – tijdens onze vakantie in Landal op de Veluwe – in ieder geval naar de Apenheul en Juliana Toren wilden gaan. Dit planden we in op de meest droge dagen. Een boswandeling, zwemmen en naar de indoorspeeltuin kunnen immers ook met regen.

Korting nodig? Apenheul met korting en Juliana Toren met korting.

Artikelen over de Juliana Toren

Wat pak je zeker in met regen op vakantie?

Voor goede regenkleding, pakken en spullen kun je eens bij Bever en Decathlon kijken.

 • Regenlaarzen voor iedereen
 • Plu, poncho
 • Genoeg (en warme) kleren
 • Regenkap kinderwagen
 • Paar leuke films en spelletjes
 • Binnen speelgoed; kleuren, verven, boekjes
 • Of koop speciaal voor zo’n regendag een klein cadeautje voor elkaar

Top 3 (kinder) activiteiten bij regen op vakantie

1. Plassen stampen. Natuurlijk! Gewoon nat en vies worden en daarna lekker badderen. En gezellig als familie een keer in je pyjama eten voor de televisie. Als de kinders op bed liggen steek je romantisch de open haard aan en ga je lekker de sauna in.

2. Zwemmen. Met een (tropisch) binnenzwembad is het alleen maar des te gezelliger als de regen zachtjes op de ramen tikt.

3. Indoorspelen. Op een park is er echt genoeg te spelen binnen. En omdat je bent voorbereid heb je voor in je eigen accommodatie ook genoeg boekjes, kleurtjes etc. meegenomen.

regen op vakantie

spelen bij een indoor speelparadijs

Je vakantie verwachting met een peuter is ineens zo anders dan voorheen. Geen excursies, culturele bezichtigingen, culinaire hoogstandjes of spanning en survivallen. Nee hoor. Een middagje Apenheul met een waterig zonnetje en een peuter gillend van plezier. Dat geeft pas voldoening! 

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

2 Comments

  • Lori Reply

   precies, genoeg alternatieven. Maar ja een mens heeft toch een beetje zon nodig 😉

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.