Het is super leuk om je herinnering van de zwangerschap en de eerste babytijd vast te leggen. Voor jezelf of voor de kleine later! Daarbij kun je denken aan een fotoalbum. Of een videofilm. Een dagboekje misschien? Maar ik wilde meer. Iets speciaals. Iets origineels. Je moet weten dat creatieve fotoboeken maken, mijn hobby is. En ineens zag ik hét idee voorbij komen! Ik maak mijn eigen baby magazine als zwangerschapsfotoboek! Interessant? Check deze originele tips fotoboek zwangerschap!

Zwangerschapsfotoboek:  maak je eigen baby magazine

Het  idee is er. Een magazine voor en over mijn baby. Ik begin met het verzamelen van de verhalen tijdens mijn zwangerschap en de foto’s. Ook noteer ik leuke feitjes en steekwoorden. Vervolgens besluit ik ook de eerste kraamtijd in het boek te verwerken. Welke pagina’s kun je zoal maken voor je zwangerschapsfotoboek?

Speciaal fotoboek zwangerschapEen toffe cover

Op de cover kun je mooie foto plaatsen en een paar pagina’s uitlichten.

Fotoreportages

Denk aan een reeks van 15 dagen en maak van elke dag een foto van je baby’s gezichtje. Misschien doe je een baby fotoshoot en zet je die erin. Ik heb zelf een stamboom gemaakt, met foto’s van onze families. Ook je buikfoto’s zijn leuk om naast elkaar te zetten.

Verhalen, interviews en vragen

Schrijf je geboorteverhaal op (zoals mijn 1e bevalling en bad geboorte bij nr 2.). Maar het is ook leuk om het verhaal van je man of moeder toe te voegen, uit een ander perspectief. Je kunt ook je verloskundige interviewen. Ik had zelf een klein interviewtje met vragen bedacht voor onszelf: “10x mama en 10x papa”. Daarin staan vragen zoals wat voelde je voor het eerst en hoe vind je de borstvoeding. Erg leuk om later terug te lezen!

Verslagen, updates, data

Van mijn zwangerschap heb leuke verslagen geschreven. Deze staan erin. Ook heb ik een soort dagboekje met korte feitjes en data. Zoals wanneer ik een echo had en wat de groei is en gewicht 😉 Ook is het leuk om foto’s te maken van de kraamcadeaus met de namen erbij. Of van je babyshower. Dan denk je later echt: “ojaa!”. Supercool. Tot slot heb ik van de eerste kraamweek ook een leuk verslag met foto’s geschreven.

Ook leuk: “10x Hippe & groene kraamcadeau’s” en “6x duurzame & eco kraamcadeau’s”

Andere tips fotoboek zwangerschap

Maak een aparte pagina met leuke feitjes of zet de informatie bij de foto’s erbij. Denk daarbij aan vragen zoals:

 • Wanneer voelden jullie de eerste schopjes?
 • Hoe zijn jullie op de naam gekomen?
 • Welk koosnaampje gebruikten jullie?
 • Waar ben je bevallen?
 • Welke namen (bijv. van het andere geslacht) hadden jullie nog meer bedacht?
 • Wat vonden jullie het allerleukste kraamkado?

fotoboek zwangerschap

Waar maak je fotoboeken?

Er zijn zoveel verschillende programma’s online te vinden. Kijk eens bij Albellide Albert Heijn of myphotofun. Succes!

Je kunt natuurlijk zelf nog van alles bij verzinnen. Dat is het leukste van dit persoonlijke baby magazine. Een zwangerschapsfotoboek maken zoals dit, kost wel effe tijd. Ik ben zelf zeker een half jaar aan het knutselen en prutsen geweest. Maar…. het zwangerschapsfotoboek is enorm tof geworden en stiekem kijk ik er zelf best wel vaak in. Zeker toen ik zwanger was van nr 2.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

7 Comments

  • Lori Reply

   thanks! Ja, er zit echt enorm veel werk in, maar het boek is echt een soort heiligdom en ik kijk er zo vaak in terug. Het is het echt waard 🙂

 1. Wat leuk, zo’n magazine! Ik heb het nog nooit eerder gezien.

  Ik ben zelf al een poosje bezig met Project Life, wat een doorlopend project is waarin je het alledaagse leven (of de bijzondere dingen, maar net wat jij wil) vastlegt. Ga er binnenkort ook eens over schrijven, echt een aanrader…kun je later nog eens terugkijken hoe het was. Ik heb dat rondom zwangerschap en geboorte niet gedaan, maar had het eigenlijk wel moeten doen, het lijkt nu alweer zo lang geleden! Ik kan me de helft niet meer herinneren 🙁

  Ben je van plan om elk jaar zo’n magazine of fotoboek te maken?

  • Leuk project waar je het over hebt, een soort dagboek in de ‘breedte’, ik had er al tussen zitten neuzen ja 😉
   Fotoboeken maken is echt mijn hobby. Voor de jaarlijkse albums heb ik een ander leuk ideetje, in mei wordt mevrouw 1 jaar dus kort daarna zal ik wel een leuke DIY publiceren.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.