Al weken had ik mij erop verheugd, het enige echte, jaarlijkse Kiindfestival. Een tof evenement voor gezinnen met interesse voor bewust en natuurlijk ouderschap, dit jaar volledig in hippie style. Het was zo leuk! Check it out..

Kiindfestival. Een heus festival voor.. gezinnen!

Al mijn vrienden gingen deze zomer los op alle hippe festivals door heel het land. Ik verheugde me daarentegen vooral op het Kiindfestival. Dit festival wordt jaarlijks georganiseerd door Kiind. Een tijdschrift vol leuke artikelen en toffe info omtrent bewust en natuurlijk ouderschap.

Het terrein van Panta Rhei (kinderopvangcentrum) is the place to be en wordt omgetoverd in het thema van dit jaar: hippie. Met een relax-in, meet-in, do-in, yoga-it en milk-in. Helemaal a la mij en het voelde echt als thuiskomen (L) Nou ja, lees maar gauw verder 😉

Ook leuk: “Bezoek een plantentuin of -kwekerij; een leuk & gratis uitstapje met ’t gezin

Ons gezinsdingetje viel alleen bijna in het water..

De hele week was babyboy namelijk ziek. Hoge koorts en drama nachten. Op vrijdag maken we het back-up plan dat ik anders alleen ga met kleutergirl. Gelukkig gaat het goed en kunnen we als gezin! Zelfs de regen kan de pret niet drukken!

Maar daar gáán we! Op naar Kiindfestival in Amersfoort

In de auto draaien we de hippie spotify playlist om lekker in de mood te komen. Babyboy doet een dutje, kleutergirl zingt wat mee en wij kletsen gezellig terwijl de regen op de ramen tikt. We parkeren in de buurt tussen oh-my mooie huizen. We lopen 5 minuutjes richting het oude klooster waar het is. Aan de muur hangen kunstzinnige platen met borstvoedende vrouwen, de omgeving versierd met eigengemaakte slingers van gekleurde lappen. Yes, like this!

kiindfestival

Ruilkraam

Bij de ingang staat een ruilkraam. Zo heerlijk hippie. Natuurlijk had ik ook wat dingetjes mee genomen. Newborn wasbare luiers, inlegvellen en een wollen rompertje. Ik drop het op de kraam. Halverwege de dag mag kleutergirl zelf wat uitkiezen: een houten hamer speelgoedje.

Nat gras, huttenbouwen en bloemenkransjes

We lopen naar het festivalterrein, een groot grasveld. Kleutergirl stiert naar de stokken en oude lappen op een zandstuk. Hutten bouwen! We zien een mega groot peace teken van bloemen. Je kan zelf je bloemenkrans maken. Verder halen we wat muntjes. Het natte gras? Totaal niet storend.

kiindfestival

Op Instagram deed ik natuurlijk ook verslag 😉

Peace, rain and fun ???? #kiindfestival #urbanhippie #peace

Een bericht gedeeld door Lori Fisscher-van Luijn (@lorifisscher) op

Duurzame markt

Gelukkig zijn alle kraampjes opgesteld onder een grote tent. Dit is echt geweldig hier. De leukste natuurlijk en eco spulletjes, duurzaam en houten speelgoed. Kleutergirl kon volop spelen op een van de vele wobbelbords en in de (tipi) tentjes. Buiten zijn in wol of regenpakjes geklede kids aan het spelen met de reuze bellenblaastouwen. Op de markt kopen we een nieuw wolbroekje bij Kaatje Katoen, een gave maillotje voor babyboy bij Apenkopje, en een heel lief slaapzakje van bio-katoen bij Biotoop.

kiindfestival

kiindfestival

Milk-in: De kleine heeft hongerrrrr

Wat ik zo cool vind, is dat er een aparte tent is om te voeden. Op gezellige bankjes met kleedjes zit links van me een tweeling mommy te voeden, rechts krijgt een kleintje een schone wasbare luier en verderop staan lactatieprofs zoals Stefan kleintjes (van Borstvoeding.com) voor interessante spulletjes & advies.

Lees ook: “Leuk met kids: beleef de koeiendans & ode aan het toeval

Ook wij krijgen hongerrrr

Op het terrein staan vegan tentjes en eten we een heerlijke healthy groente hamburger. Er zijn taartjes en baksels zonder suiker en op basis van kurkuma en ander gezond spul. Zo zó leuk allemaal.

kiindfestival

Kiindfestival

Veel te veel leuks

Wij hadden al zo’n enorm leuke dag, maar er was nog veel meer leuks. Muziek, een kleurfeest, theater show voor kids, upcyclen & knutselen, lezingen en workshops over placenta capsuleren, wasbare luiers, wikkels, babydragen, yoga, kindermeditatie, hippie armbandjes maken. Had ik al iets gezegd over het gevoel van thuiskomen? Ik voelde me omringt met zo veel liefde. Ja, het thema hippie is volop geslaagd!

En de zieke babyboy?

Die is weer helemaal opgefleurd en kiplekker. Terwijl ik op zondag lekker nageniet, ligt hij te ronken in zijn nieuwe “Kiindfestival” slaapzakje.

kiindfestival

Lijkt jou zo’n evenement ook heel erg leuk?

Dan weet ik zeker dat jij ook het tijdschrift Kiind heel erg leuk zal vinden. Enne.. zie ik je dan volgend jaar op het Kiindfestival 2018?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.