Het beauty merk Therme, ken ik uit de aanlokkelijke schappen van het Kruidvat. De verpakkingen zijn prachtig en ik krijg er altijd meteen een spa gevoel bij. Ik heb – net als de meeste vrouwen – al vaker in mijn leven een cadeaupakket ontvangen en ja de geuren zijn verrúkkelijk. Toch koop ik (even los van het merk) terughoudend producten. Qua huidverzorging ben ik minimalistisch en qua ingrediënten kritisch. Toen ik een mailtje kreeg van het pr-bureau om de nieuwe Therme Natural Beauty 100% natuurlijk-lijn te proberen, vond ik dit een mooie gelegenheid om als Huidtherapeut, weer eens in te ingrediënten te duiken en wat zelf uit te proberen. Zeker nu duurzaamheid een succesvolle marketingterm is geworden. Wat betekent 100% natuurlijk in dit geval, zijn de producten fijn voor mijn huid en passen ze in mijn groene lifestyle?

Lees ook: “Duurzame tandenborstel en tandpasta voor volwassenen en kids (review Jordan Green Clean)

INFO | Therme Natural Beauty “100% natuurlijk” lijn

“In onze zoektocht naar het ultieme moment van ontspanning hebben we de hele wereld over gereisd. Op zoek naar eeuwenoude tradities, mooie spa- en wellness rituelen en bijzondere ingrediënten. Onze reis inspireerde ons de mooie verhalen en diverse ingrediënten door te vertalen naar onze producten. THERME combineert de rijke inspiratie van de natuur met de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van huidverzorging.” Aldus Therme.

Socials Therme volgen:

THERME heeft 14 Wereldkuren met allemaal een eigen assortiment producten, de 100% natuurlijk lijn, is daar één van.

review Therme Natural Beauty 100% natuurlijk

Therme Natural Beauty 100% natuurlijk

Alle producten uit deze lijn van Therme zijn 100% natuurlijk, vegan, dragen het NATRUE certificaat en zijn verpakt in bioplastic tubes en FSC karton. Voor deze review test ik:

 • De 100% Natural Shower Gel van Therme
 • 100% Natural Shampoo van Therme 
 • De 100% Natural Body Lotion van Therme
 • 100% Natural Day Cream van Therme
 • 100% Natural Night Cream van Therme

Wat is het NATRUE certificaat

NaTrue is een label voor natuurcosmetica*. Synthetische geur- en kleurstoffen zijn uitgesloten. Net als siliconen, microplastics en genetische modificatie. Daarnaast zijn er milieueisen aan de verpakking: spuitbussen zijn niet toegestaan en de verpakkingen moeten waar mogelijk van gerecycled materiaal zijn gemaakt. Dierproeven zijn uitgesloten (maar dit is sowieso al zo, sinds 2013). Er zijn binnen dit keurmerk 3 verschillende gradaties (maar alles krijgt wel hetzelfde logo):

 1. natuurcosmetica: ingrediënten zijn natuurlijk en zo min mogelijk bewerkt.
 2. natuurcosmetica met biologisch aandeel: minstens 70 procent van de agrarische ingrediënten is biologisch.
 3. biologische cosmetica: minstens 95 procent van de agrarische grondstoffen is biologisch.

De transparante database op NATRUE geeft per product de ingrediënten en classificatie.

Wat zijn bioplastic tubes?

Bioplastic is de duurzame(re) vorm van plastic, in de hoop de plastic soep in de zee op te lossen. Het kan twee dingen betekent.

 1. Bioplastic dat biobased (bio-gebaseerd) is. Dat betekent dat het product is gemaakt van natuurlijke, meestal plantaardige grondstoffen. Let op: deze materialen zijn niet allemaal biologisch afbreekbaar.
 2. Bioplastic dat biologisch afbreekbaar is. In dit geval wordt het bioplastic opgegeten door micro-organismen (bacteriën, schimmels, kleine insecten). Bioplastic dat biologisch afbreekbaar is uit planten is bijv. PLA, PHA, TPS, afbreekbaar cellofaan. Bioplastic dat afbreekbaar is uit aardolie: PBS, PCL, PBAT**.

Hoe kun je bioplastic recyclen? Volgens Milieucentraal mag het namelijk niet in de gft-bak en op de eigen composthoop ligt de verpakking er na een jaar nog steeds hetzelfde bij. Het mag ook niet bij het plastic afval, omdat het de plastic recycling vervuilt. Wat gebeurt er dan mee? Het moet bij restafval. En dan? Wordt het gewoon verbrand! Een échte oplossing voor het plastic probleem is het helaas nog niet helemaal.

Wist je dat er ook bioplastic wordt gebruik voor lunchboxen? Lees ook: “ecologische lunchboxen en bekers voor kinderen”

Wat is het FSC keurmerk?

Het FSC-systeem*** zorgt ervoor dat de bossen door middel van verantwoord bosbeheer behouden kunnen blijven. Denk aan bescherming van het leefgebied van planten en dieren. Maar ook respect voor de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders. Niet alle wereldgebieden houden zich hier even streng aan, helaas. Maar vooralsnog liever een keurmerk, dan niets.

Review Therme Natural Beauty 100% natuurlijk

REVIEW | Therme Natural Beauty 100% natuurlijk lijn

In deze review vertel ik per product mijn ervaring en bekijk ik de ingrediëntenlijst. Mijn eigen huidtype qua gezicht is ietwat vochtarm (qua hydratatie) en qua vet (talggehalte) normaal tot droog. Verder is mijn huid een beetje pigmentgevoelig, met een stom mini snorretje boven mijn lip in de zomer. Mijn benen kunnen soms wat droog en gevoelig zijn door spataders en qua lijntjes, zou ik zeggen iets beginnend bij mijn ooghoeken en neuslippenplooi. Dan weet je maar, waar de test op gebaseerd is 😉

Hoe zit het met de ingrediënten van de Natural beauty lijn van Therme?

Qua ingrediënten zit er nergens uitdrogende alcohol in. En ook geen sls (sodium lauryl sulfate). Dit stofje is een schuimer en haalt ook je gezonde, vettige beschermlaagje weg, waardoor je huid kan uitdrogen en vermijd ik.

Verder vind je in alle producten parfum, dat maakt juist al die bijzondere geurtjes bij Therme. Wees daar met een parfum-allergie dus op bedacht. Wel zijn alle (parfum)stoffen natuurlijk en niet kunstmatig. Dit garandeert het NATRUE kenmerk. Sommige ingrediënten zijn ook biologisch, maar dat kan ik niet zien per ingrediënt.

Zoek je een ingrediënt waar je allergisch voor bent of die je wilt vermijden? Druk control+F en typ het woord, dan zoekt de computer dit op tussen de ingrediëntenlijsten van Therme in dit artikel. (alleen op pc)

review Therme Natural Beauty 100% natuurlijk

De 100% Natural Shower Gel van Therme 200ml

De Natural beauty shower gel van Therme is een grote tube. Hij kost 6,99 euro. De geur is subtiel. Ik heb maar een klein dotje nodig, waardoor ik lang met de tube doe. En het is een milde schuimer, wat ik ook prettig vind. Na het douchen voelt mijn huid niet droog, waardoor ik niet per se bodylotion erna hoef te gebruiken.

Review Therme Natural Beauty 100% natuurlijk lijn shower gel

Ingrediënten: Aqua, Sodium Coco-Sulfate, Lauryl Glucoside, Glycerin, Coco-Glucoside, Hamamelis Virginiana Leaf Water, Citric Acid, Betaine, Oryza Sativa Extract, Hydrolyzed Algin, Sodium PCA, Sodium Chloride, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Parfum, Polyglyceryl-10 Laurate, Sodium Sulfate, Sodium Hydroxide, Sodium Phytate, Limonene, Potassium Sorbate. (Natrue klasse 1: natuurlijke ingrediënten)

De 100% Natural Shampoo van Therme 200ml

Voor het gebruik van de Natural Beauty shampoo (9,99 euro) heb ik niet veel nodig. Een dotje is voldoende. Het schuimt net goed genoeg om lekker mijn haar in te zepen, maar het is geen mega schuimer. Dat vind ik positief. De geur is subtiel. Er zit geen crèmespoeling bij deze 100% natuurlijk lijn. Mijn haar voelt een beetje touwig, maar na het drogen aan de lucht had ik geen klittenboel (al heb ik dat sowieso niet snel).

Review Therme Natural Beauty 100% natuurlijk lijn shampoo

Ingrediënten: Aqua, Coco-Glucoside, Sodium Coco-Sulfate, Glycerin, Hamamelis Virginiana Leaf Water, Citric Acid, Sodium Chloride, Betaine, Equisetum Arvense Extract, Tilia Platyphyllos Flower Extract, Helianthus Annuus Seed Extract, Glyceryl Oleate, Caprylyl/Capryl Glucoside, Glyceryl Caprylate, Sodium Sulfate, Sodium Hydroxide, Hydrolyzed Wheat Protein, Sodium Cocoyl Glutamate, Argania Spinosa Kernel Oil, Bisabolol, Decyl Glucoside, Polyglyceryl-6 Oleate, Saccharide Isomerate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Parfum, Limonene, Sodium Surfactin, Potassium Sorbate, Hydrolyzed Algin, Sodium Citrate, Tocopherol, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate. (Natrue klasse 1: natuurlijke ingrediënten)

100% Natural Body Lotion van Therme 200ml

De Body lotion van natural beauty is 9,99 euro. De lotion is vrij vloeibaar, dus een klein knijpje is voldoende. Een pluspunt, want dan doe ik er lekker lang mee. Het smeert goed uit, ruikt lekker en subtiel.

Review Therme Natural Beauty 100% natuurlijk lijn bodylotion

Ingrediënten: Aqua, Sesamum Indicum Seed Oil, Glycerin, Orbignya Oleifera Seed Oil, Isoamyl Laurate, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate, Limnanthes Alba Seed Oil, Potassium Palmitoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Caesalpinia Spinosa Fruit Pod Extract, Centella Asiatica Extract, Hydrolyzed Algin, Helianthus Annuus Sprout Extract, Maltodextrin, Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Citric Acid, Xanthan Gum, Parfum, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Citral, Citronellol, Geraniol, Eugenol, Coumarin, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate (Natrue klasse 2: natuurlijke ingrediënten, waarvan minimaal 70% biologisch)

100% Natural Day Cream van Therme 50ml

De Natural Beauty dagcrème kost 14,99 euro. Deze is voor de droge en gevoelige huid. Voor dit laatste adviseer ik zelf als huidtherapeut helemaal parfumvrij en hier zit wel parfum in. Het ruikt iets sterker dan de andere producten, maar waarschijnlijk omdat het in mijn gezicht is. De dagcrème is vloeibaar, dus knijp voorzichtig wat crème eruit, zodat je er lang mee doet. Na het aanbrengen is het een beetje plakkerig. Dat verdwijnt na een tijdje en mijn huid voelt soepel. Ik vind hem fijn voor mijn vochtarme huid.

Claim 1 voeden en hydrateren: Voor de droge huid te hydrateren is het hoofdbestanddeel Glycerin. Dit zit in veel hydraterende producten (vandaar ook de plakkerigheid). Ook zie ik verschillende natuurlijke oliën (distelolie, abrikozenpitolie, kokos en jojoba) en shea butter. Er zit ook vitamine E in (Tocopherol), maar die staat wel wat lager in de lijst. In de duurdere crèmes vind je vaak ook niacinamide of hyaluronzuur hoog in de ingrediëntenlijst. Deze zie je hier niet in, maar verder qua prijs/kwaliteit zeg ik prima.

Claim 2 beschermen tegen huidveroudering: dit is vooral vanwege het hydraterende effect, geloof ik. Ik zie verder geen antioxidanten, zoals vitamine c hoog in de lijst. Ook zit er geen SPF in, en als ik mijn huid echt preventief wil beschermen tegen huidveroudering, dan is bewust zongedrag een belangrijke pijler.

Lees ook: “Mijn zon adviezen als huidtherapeut (en over crèmes)!”

Review Therme Natural Beauty 100% natuurlijk lijn dag crème

Ingrediënten: Aqua, Glycerin, Citrus Aurantium Amara Flower Water, Carthamus Tinctorius Seed Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Hydrogenated Vegetable Glycerides, Cocos Nucifera Oil, Isoamyl Laurate, Butyrospermum Parkii Butter, Prunus Armeniaca Kernel Oil, Coco-Caprylate, Bisabolol, Dipotassium Glycyrrhizate, Hydrolyzed Algin, Caesalpinia Spinosa Fruit Pod Extract, Helianthus Annuus Sprout Extract, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Levulinate, Xanthan Gum, Sodium Stearoyl Glutamate, Maltodextrin, Sodium Anisate, Glyceryl Caprylate, Parfum, Citric Acid, Limonene, Sodium Benzoate, Potassium Sorbate, Sodium Chloride, Linalool, Benzyl Salicylate, Citral, Citronellol, Geraniol, Eugenol (Natrue klasse 2: natuurlijke ingrediënten, waarvan minimaal 70% biologisch)

De 100% Natural Night Cream van Therme

De Natural Beauty nachtcrème van Therme is 14,99 euro. Ook deze crème is best vloeibaar, waardoor ik moet opletten dat er niet teveel uit komt. Het is trouwens iets minder vloeibaar dan de dagcrème. Ik heb maar een mini beetje nodig voor mijn gezicht, en dat is fijn want dan doe ik lang met het product.

Mijn verhaal over de nachtcrème komt eigenlijk heel erg overeen met de dagcrème. Het enige verschil is dat het hoofdbestanddeel hier amandelolie is (Prunus Amygdalus Dulcis Oil) en daarna glycerine qua hydrateren.

Qua anti-age richt Therme zich met deze nachtcrème nog iets meer op fijne lijntjes. Er zit in dit product namelijk wel hyaluronzuur en vitamine E. Al staan de ingrediënten niet hoog in de lijst. Qua reguliere nachtcrème prima, maar qua anti-age bestaan er effectievere producten.

Review Therme Natural Beauty 100% natuurlijk lijn nacht crème

Ingrediënten: Aqua, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Glycerin, Hydrogenated Vegetable Glycerides, Cocos Nucifera Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Butyrospermum Parkii Butter, Coco-Caprylate, Dicaprylyl Ether, Myristyl Myristate, Sodium Stearoyl Glutamate, Glyceryl Caprylate, Galactoarabinan, Xanthan Gum, Acacia Seyal Gum Extract, Argania Spinosa Kernel Extract, Mangifera Indica Fruit Extract, Ubiquinone, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Sodium Hyaluronate, Sodium Cocoyl Glutamate, Hydrolyzed Algin, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Sodium Chloride, Parfum, Limonene, Linalool, Benzyl Salicylate, Citral, Citronellol, Geraniol, Eugenol, Sodium Benzoate, Citric Acid, Potassium Sorbate (Natrue klasse 2: natuurlijke ingrediënten, waarvan minimaal 70% biologisch)

review Therme Natural Beauty 100% natuurlijk

Conclusie & Feedback

Ik vind dat Therme met deze 100% Natural Beauty lijn, goed bezig is geweest qua ingrediënten. Er zit geen schadelijke rotzooi in. Het enige puntje zou dan zijn de parfum, die overigens wel natuurlijk is en niet synthetisch.

Ik heb zelf dus een gezonde huid die alleen af en toe wat hydratatie nodig heeft. En bij een gezonde huid ben ik zelf van mening dat ik daar niet per se dagelijks producten op hoef te gebruiken. Qua dagcrème en nachtcrème is het qua prijs/kwaliteit een goede hydratatie voor een normale, gezonde huid. Heb je probleempuntjes qua huid, dan bestaan er betere. De douchegel is lekker en fijn. De bodylotion gebruik ik zelf maar zelden, maar hydrateert wel de droogheid. De shampoo is een milde schuimer en ook prima.

En passen deze producten in mijn groene lifestyle?

Bioplastic verpakkingen zijn een mooi initiatief, maar in de praktijk draagt het nog niet zoveel bij omdat het gek genoeg niet goed gerecycled kan worden. FSC verpakkingen zijn een goede stap naar duurzaamheid. Toch zijn géén verpakkingen nog beter (zero waste). Verder ben ik voor consuminderen. Alleen gebruiken wat nodig is. Dat weeg ik altijd af en ik zal deze producten zelf dus niet dagelijks gebruiken. Ten op zichten van andere reguliere cosmetica, scoort de 100% natuurlijk Natural Beauty lijn van Therme wel echt punten qua transparantie en ingrediënten! Weeg je eigen benodigdheden af, zou ik zeggen, en dan kan ik de producten aanraden.

Welke producten zijn voor jou een “must” om elke dag te gebruiken en welke producten gebruik jij af en toe? En waar let jij op qua ingrediënten?

Winactie gesloten op 28 september 2020 (winnaars hebben bericht gekregen per e-mail). Bronnen: *https://keurmerkenwijzer.nl/keurmerken/natrue/ **https://wetenschap.infonu.nl/techniek/88364-bioplastic-wat-is-het-en-wat-is-het-nut.html, ***http://www.fsc.nl/nl-nl/fsc/waarom-fsc

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

35 Reacties

 1. Nadine Rozeman Reageren

  lijkt me een goede opsteker voor mijzelf en ik ben ook graag iemand die vanalles probeert.

 2. De sauna durf ik nog niet naar toe in deze corona periode. In mijn eigen badkamer dan maar een lekkere spa maken met deze fijne producten. En staat ook nog eens super leuk zo’n hele lijn op mijn kasje in de badkamer.

 3. Galinka van Bokhorst Reageren

  Ik zou dit pakket niet voor mezelf willen winnen maar voor mijn moeder. Gewoon omdat ik haar dan hiermee kan verrassen en ze weer heerlijke verzorgingsproducten heeft. Ze verdient het gewoon en dan kan ik haar zeggen hoeveel ik om haar geef. Daarom hoop.ik dat ik.win. 😊

 4. Anneliese de Waal Reageren

  Lijk me heerlijke producten, zou de producten graag willen proberen 😊😊 Groetjes van, Anneliese de Waal

 5. Ten eerste krijg ik net zoals jij altijd een spagevoel bij de producten van Therme, door hun heerlijke geuren. Maar ben er ook voorzichtig in , waar ik vaak op let is dat t product wat ik koop sls vrij is, aangezien mijn huid wat droog is. Wat ik van deze lijn ook fijn vindt is het FSC keurmerk, zodat het leefgebied van planten en dieren zo min mogelijk aangetast worden. Ik ben erg benieuwd naar deze lijn en zou het heel graag willen uitproberen en deze dus willen winnen zo geweldig zijn.

 6. Dit is leuk! Ik ben dol op Therme en gebruik nu al de douchegel en bodylotion. Ik was er nog helemaal niet mee bekend dat Therme ook shampoo heeft. Ik zou het graag uitproberen en hopelijk mijn Therme producten uit breiden 🙂

 7. Jacqueline Prevaas Reageren

  Ik wil al een tijdje overstappen naar natuurlijke producten, dus ik hoop dat ik win.

 8. Ik zou dit graag winnen voor mijn vriendinnetje die de natuur en het milieu heel belangrijk vindt.
  Zelf is ze Vegan en ik ben soms echt onder de indruk van hoe ze haar keuze kan uitleggen en verantwoorden. Ze heeft er zo goed over nagedacht. Ik zou haar heel graag dit pakket willen geven, zodat ze behalve voor de natuur ook lekker voor zichzelf kan zorgen <3

 9. Groot therme fan van douchgel tot body lotion heb mijn kast goed gevuld met dit geweldige merk deze nieuwe producten van hun ken ik helaas nog niet en zou ik dolgraag proberen zo vlak voor mijn verjaardag 😍😍

 10. Wat een ontzettend leuke actie! Een dag- en nachtcrème zijn voor mij een echte must, vanwege mijn droge huid. Zonder ziet mijn huid er een stuk minder goed uit (en wil een beetje make-up ook niet mooi zitten). Ik ben enorm benieuwd naar deze producten van Therme! Ze klinken in ieder geval heel fijn!

 11. Tot op de dag van vandaag ben ik nog niet zo’n verzorgingsproducten mens, maar met elke dag dat ik langer leef merk ik dat verzorging voor de huid wel belangrijk en wenselijk is. persoonlijk wil ik er niet veel aan uitgeven omdat de beloftes van de producten vaak niet waarmaken wat ze beloven. misschien zijn mijn verwachtingen ook te hoog van huismerken. Graag zou ik deze set van Therme willen winnen, zodat mijn visie op verzorgingsproducten veranderd in iets positiefs!

  • Gelukkig heb ik geen last van allergieën, maar vind het wel fijn idee dat er niet te veel onnatuurlijke stofjes zijn toegevoegd aan een verzorgingsproduct. Het lijkt me een heerlijk pakketje.

 12. Heleen Haarsma Reageren

  Wauw, wat een geweldige en heerlijke set! Zelf haal ik nooit echt het duurste spul ( moeder enzo 😉 ), dus het lijkt me heerlijk om zon geweldige set een keer te gebruiken. Heel hard duimen maaarrr…

 13. Heerlijk pakketje, want ik goed kan gebruiken als kersverse mama! Even tijd voor mezelf!

 14. Altijd al fan van Therme, echter nog nooit dag en nachtcreme van ze gebruikt. Als ze net zo goed als de doucheserie zijn, dan moet dat helemaal goedkomen. Graag zou ik dit pakket willen winnen, om goed voorbereid de winterkou te trotseren met een zachte en gevoede huid

 15. Ik gebruik elke dag een heerlijke bodylotion maar zou mezelf eigenlijk nog meer willen verwennen!! Zeker nu ik een leuke man ontmoet heb!

 16. Even helemaal mijzelf verwennen met deze heerlijke producten, dat heb ik wel nodig na zo’n lange tijd van thuisblijven( en nog) in deze barre tijd. Ik volg op bloglovin en zou graag meedoen. Ben heel erg benieuwd.

 17. Annemieke Bosdijk Reageren

  De douchecel van de week gekocht en die is erg fijn. Lekkere zachte geur. En schuimt goed. Ik ben zeer benieuwd naar de hele lijn.

 18. Oehhh dit maakt me gelijk heel nieuwsgierig naar deze nieuwe lijn. Het ziet er in ieder geval al heel verfrissend en ontspannend uit. Dat beloofd alvast veel goeds dus!

 19. Jaaa zou geweldig zijn!
  Na zo’n 10 jaar ben ik toe aan een ander merk (jullie concurrentie). Ben nieuwsgierig naar het geurtje hiervan!

 20. Renee van Oudshoorn Reageren

  Hi,

  Wat leuk zeg, ik ben dol op de producten van Therme. Deze lijn ken ik nog niet en zou deze dolgraag willen uitproberen.
  De laatste de ik van Therme heb geprobeerd is de Cleopatra lijn. Ook zo goddelijk. Liefs en een fijn weekend Renée

 21. Ik gebruik dagelijks een natuurlijke dag- en nachtcrème i.v.m. mijn gevoelige huid. Shampoo gebruik ik een paar keer per week en douchegel wel dagelijks. Dit pakket van Therme maakt mij wel nieuwsgierig, ik doe graag mee!

 22. Ja leuk! Ik kwam op je site terecht aangezien ik informatie zocht voor wasbare luiers. Ik lees hier graag 🙂
  Graag win ik dit pakket voor een vriendinnetje die een lastige tijd heeft <3

 23. Jaaaa! Hoe leuk is dit! Na mijn zwangerschap lijkt me dit heerlijk! Even lekker metime en ontspanning! 🙂 ook merk ik dat mijn huid in mn gezicht weer wat onrustiger word, dus ik zou dit wel willen uitproberen! ❤️

 24. Zou heel leuk en lekker als ik dit pakketpost zou mogen win ik kan best even letterlijk en figuurlijk een opkikkertje gebruiken.
  Mijn dagelijkse producten zijn dag/nachtcrème. En oog contour crème Hydraterend, voedend en oudere huid. Douche schuim. Ik smeer me elke dag iin metbodylotion. ( vocht inbrengend). Zeker 1x per week gebruiksklaar scrubcreme.
  Ik ga duimen om te winnen.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.