Mijn vaste drankje is thee, winter of zomer. Wat ik zelf handig vind is om twee keer per dag een thermoskan heet water te zetten. Op het moment zelf kies ik er een smaakje bij. Voor gezonde keuze plus, gaat mijn voorkeur uit naar verse thee. Bij ‘Frank about tea’ kun je terecht voor verse thee direct van de plantage, waarbij respect voor boer en plukker hoog in het vaandel staat. Een mooi verhaal. Lees in dit artikel mijn ervaring met deze heerlijke thee en gebruik de leuke kortingscode onderaan!

Ook leuk: “Lijst gezonde drankjes voor kids (+ tips, inspiratie en variatie voor genoeg drinken)”

Thee direct van de plantage bij ‘Frank about tea’

Bij Frank about tea kun je dus terecht voor thee, thee infusies en herbals in de vorm van zowel losse thee als theezakjes (van dezelfde kwaliteit). Ook hebben ze mooie theesets en thee accessoires. Leuk als cadeautip!

  • Verse thee direct van de plantage
  • Eerlijk gesourced met respect voor de boer en plukker
  • Heerlijke thee met hogere kwaliteit theebladeren en kruiden
Thee direct van de plantage - Frank about tea
De mooie theebussen

De thee is gezond en vers

De thee is gezonder dan het gros van de supermarktthee, omdat ze geen suikerbolletjes of een overdaad aan kunstmatige aroma’s toevoegen. De thee is daarnaast een stuk verser, omdat de thee direct van de plantage komt. Het ligt ook niet maandenlang, in groten getale, in een opslag.

Verder let ‘Frank about tea’ echt op de hoogste kwaliteit bladeren en kruiden, waardoor de essentiële oliën en antioxidanten (flavonoïden) beter bewaard blijven. Thee in de supermarkt is vaak versnipperd en verliest naast smaak ook veel van de antioxidanten en oliën.  

“We gebruiken de hoogste kwaliteit ingrediënten en stampen deze niet fijn, waardoor de smaak en de gezondsheidsvoordelen zoveel mogelijk bewaard blijven.”

Eigen verantwoordelijkheid

Op de thee zit geen biologisch of ander keurmerk. Frank about tea gelooft in eigen verantwoordelijkheid. Ze kopen daarom de thee direct van de plantage, zelf. Daarbij zorgen ze ervoor dat hun theeplukkers en theeboeren altijd een leefbaar loon krijgen én investeren ze 2% van de omzet terug in farmer field schools. Op hun Instagram kun je een kijkje nemen achter de schermen.

Socials Frank about tea

Het bedrijf achter Frank about tea

Frank about tea is ontstaan uit een passie voor verandering in de thee industrie. De theeketen van blad tot kopje is erg lang, en tegen de tijd dat de thee in het schap van de supermarkt belandt, is hij niet meer vers, noch traceerbaar naar zijn oorsprong.

Daaruit startte de missie van Frank about tea – rechtstreekse relaties met telers in Oost-Afrika en een link aan de oorsprong van elk theeblad. Frank about tea werkt hard voor overheerlijke thee en dat begint met verse thee rechtstreeks van de plantage.

De missie:

"Wij willen vóór 2030, 50.000 theeboeren aan een leefbaar loon helpen en maken dat mogelijk door thee direct van de plantage in te kopen en bij te dragen aan een leefbaar loon, maar bovenal door onze boeren, klanten, plukkers en fabrieksmedewerkers als partners te zien."

Duurzaamheid, productieproces & milieu; thee direct van de plantage

De focus van Frank about tea zit op het menselijke aspect en eerlijke handel. De thee wordt klimaatpositief geproduceerd en klimaatneutraal vervoerd naar Nederland. Daarnaast zijn de theezakjes gemaakt van plantaardig materiaal (maïsvezel) en daarmee een stuk duurzamer omdat het biologisch afbreekbaar is.

De verpakkingen van de losse thee bestaan uit een combinatie van papier en plastic voor een betere versheid van de thee.

Productieproces en milieu

Het productieproces vindt plaats bij twee fabrieken, eentje in Kenia en eentje in Sri Lanka. In Sri Lanka wordt het grootste gedeelte geproduceerd en hier gebeurt het ook klimaatpositief. Dit houdt in dat de fabriek daar hun eigen bomen aanplant die ze gebruiken om te verbranden en hiermee elektriciteit op te wekken, ze gebruik maken van zon-wind-en waterkrachtenergie om de machines te laten draaien. 

De milieu impact is gering, omdat naast de productie ook het vervoer vanuit Sri Lanka en Kenia klimaatneutraal gebeurt.

Thee direct van de plantage - Frank about tea

Review | Thee direct van de plantage bij Frank about tea

Ik heb zowel de losse thee als de thee in theezakjes gekozen. De thee zit verpakt in vrolijke bussen of afsluitbare dichte zakken, zodat de thee lekker lang vers blijft.

Mijn eerste indruk

Ja, ik kreeg meteen zin om te theeleuten! Inclusief mooi kopje. Bij de verse thee heb ik een theelepel besteld om precies voor één kopje te kunnen afmeten. En een mooie herbruikbare RVS theefilter. Een – voor mij – dagelijks drankje wordt weer ineens speciaal.

Thee direct van de plantage - Frank about tea

De ervaring

De verschillende typen thee ruiken echt lekker. Zoet, fris of sterk. Ze zien er ook anders uit. Ik ben zelf dol op zwarte thee. De earl grey en African Breakfast zijn mijn nieuwe favoriete ochtendtheetjes tijdens het werken aan mijn blog.

En wat ik ook een groot voordeel vind, is dat je meerdere keren kunt opschenken over de thee. Zeker drie keer. Bespaart ook weer, toch?

Voor mijzelf drink ik thee de hele dag door, als gewoon gezond drankje. Maar met thee kun je ook een leuke ervaring bieden. Als ik bezoek heb en ik vraag of ze een kopje biologische verse munt thee willen, of thee met biologische, vers gesneden plakjes gember. Dan zie ik altijd een extra blij gezicht. In die categorie valt Frank about tea ook.

“Lust je misschien een kopje verse thee direct van de plantage uit Kenia of Sri Lanka? Ik heb een zoete, zachte witte thee met noten van meloen of een zwarte thee met een rokerig karakter?” Klinkt wel, hè. En dan opgediend met een mooi RVS theefilter. 🙂

Conclusie

De thee is lekker, gezond en het gevoel dat de thee direct van de plantage komt, met respect voor de medemens voelt heel fijn! Ik ga hier nog een lange tijd van genieten. Als jij het ook belangrijk vindt om gezonde, verse thee te drinken en daarbij je steentje bij te dragen aan de werknemers bij de bron, kan ik de de thee van Frank about tea echt aanraden. Benieuwd? Gebruik de kortingscode hieronder!

Ook lezen: “5x lekker duurzaam thuis in huis: zelfzorg in de winter”

Met de kortingscode ‘MAMASJUNGLEFRANK’ krijg je nu 1 gratis theeverpakking naar keuze bij elke bestelling als nieuwe klant. 

Afbeeldingen: eigen

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.