Een tijdje terug kreeg ik een interessant mailtje over eco toiletpapier. Het bedrijf The Good Roll speelt in op het verduurzamen van een alledaags dingetje: schijten. Zowel hun product (yep ecologisch wc papier), als de website zien er gelikt uit. En daarbij steunen ze ook nog een goed doel. Aan de uitstraling zal het niet liggen, dus ik besloot ze eens wat kritische vragen te stellen 🙂 Lees hier het interview met The Good Roll! (winactie gesloten)

“100% boomvriendelijk & duurzaam: dat is hoe toiletpapier moet zijn. The Good Roll doneert 50% aan de bouw van toiletten en is gemaakt van 100% gerecycled papier, zonder chloor, kleur- en geurstoffen. Dus: geen boskap, minder waterverbruik en minder uitstoot van o.a. CO2. Bomen zijn om te knuffelen, niet om te eindigen als papier in jouw toilet. Ons papier is super zacht, supersterk en net zo goed voor jou als voor je portemonnee!”

Interview The Good Roll over hun eco wc-papier

Ik stel het bedrijf the Good Roll natuurlijk een aantal vragen over hun ecologisch toilet papier. Ook ben ik benieuwd naar hun steun aan het goede doel. Een flink percentage van de winst gaat namelijk naar de bouw van toilethuisjes in ontwikkelingslanden. Supergoed, maar hoe zit dat dan precies?

Duurzaam & eco wc papier dat er óók nog sexy uit ziet. Vertel!

Welk product verkopen jullie en waarom is het duurzaam? Wij verkopen toiletpapier; 24 of 48 cheerfull choice rollen, 24 of 48 Wrapless rollen en losse toiletrollen. Ze liggen in de schappen bij de Jumbo. Verder verkopen wij aan onze B2B klanten verschillende soorten hygiëne papier zoals; toiletpapier, papieren handdoeken, poetsdoeken ect. De reden dat al deze producten die wij verkopen duurzaam zijn, is omdat ons papier volledig gerecycled is, dus 100% boomvriendelijk! En voor alle bedrukking is biologische inkt gebruikt.

Waaruit is het toilet papier gemaakt? Ons toiletpapier is gemaakt van 100% gerecycled papier.

Hoe komen jullie aan de grondstoffen? De grondstoffen worden ingekocht door onze fabriek.

Hoelang doe je met zo’n box van 24 stuks? Een box van 24 stuks gaat 2x zo lang mee, dan ander toiletpapier met dezelfde inhoud. Dat komt omdat onze rollen per rol 400 vellen hebben, en bij andere toiletrollen is dat meestal rond de 125 of 200 vellen per rol.

En is een wc-rollen abonnement ook goedkoper? Een abonnement is niet goedkoper.

Eco toiletpapier als cool cadeautje

Ik kan me voorstellen dat dit een superleuk duurzaam cadeau is voor iemand omdat je tegelijk een goed doel steunt. Dan zou ik kiezen voor de cheerful choice, maar waarvan is de vrolijke wrap gemaakt? Wraps van de Cheerfull Choice is ook gemaakt van 100% gerecycled papier. Al onze producten zijn gemaakt van 100% gerecycled papier.

The Good Roll interview

The Good Roll interview

Leuk hè. Ze staan bij mijn lieftallig schijtende schoonouders op de plee 😉

Schijten en de shit elders in de wereld oplossen met eco wc-papier, dat klinkt top!

Bij elke verkoop van een pak wc papier van The Good Roll gaat er 50% van de netto winst naar het bouwen van toiletten in Oost-Afrika gaat. Dat is heel veel en ik ben daar erg benieuwd naar. Want als ik naar het concept kijk, zou ik ze graag áltijd willen steunen. Maar als ik naar het eco toiletpapier van de Albert Heijn kijk bijvoorbeeld, zijn ze bijna dubbel zo duur. Toch blijken de kosten mee te vallen, als je gaat afwegen (en kijkt naar het aantal vellen dus). En een blijvende steun aan een nuttig project is heel mooi! Mijn vragen bij het goede doelproject zijn als volgt.

Wc Papier van The Good Roll lijkt veel duurder dan gewoon eco toiletpapier, hoe zit dat? Als je dus per aantal vellen gaat kijken, krijg je ook “meer” voor je geld. Vergelijk dit dus goed met ander eco toiletpapier. En 50% van onze netto winst gaat naar het bouwen van toiletten in Oost-Afrika. Dit maakt echt een groot verschil.

Wat kost de bouw van zo’n wc huisje? De bouw van zo’n toilethuisje kost ongeveer €350,-

Is het 1 wc of hoeveel hokjes? Is het apart voor mannen en vrouwen? Dit wisselt per locatie en hoeveel mensen geen toegang hebben.

Na hoeveel boxen kun je een toilethuisje bouwen? Dit hangt af van de producten die er gekocht worden.

Zijn jullie zelf op locatie geweest om te kijken en gaan jullie ook naar de nieuw gebouwde toilethuisjes? Of doneren jullie alleen geld aan die stichting? Naast het doneren aan stichting Simavi zal The Good Roll eind dit jaar gaan kijken naar de nieuwe bouwprojecten.

Hoe zit het qua onderhoud van die huisjes? Stichting Simavi probeert samen met hun lokale partners lokale gemeenschappen te stimuleren om zelf hun toiletten en wasbakken te bouwen. Ze geven voorlichtingen over hygiëne en trainen dorpsbewoners tot onderhoudsmonteurs.

Hoe kunnen mensen “checken” dat het geld ook echt naar die huisjes gaat? Mensen kunnen in onze jaarcijfers zien dat wij echt doneren naar Stichting Simavi.

En krijgen ze daar ook jullie wc rollen? 😉 Helaas nog niet.

Op welke basis wordt bepaald waar een wc huisje wordt neergezet? Dit gebeurt in samenspraak met Stichting Simavi.

Is er een doel hoeveel wc huisjes jullie willen halen? Blijven jullie je daarna ook in zetten voor goede doelen? Elk jaar doneren wij 50% van onze netto winst aan Stichting Simavi, wij proberen elk jaar ons doel te verhogen.

En verder neus ik even áchter de schermen. Hoe duurzaam zijn jullie zelf?

Welk wc papier gebruiken jullie zelf? 😉 Wij gebruiken privé en op kantoor de rollen van TGR

Hoe ziet duurzaamheid eruit in jullie persoonlijke leven? Los van duurzaam billen papier willen wij ook op kantoor zo groen mogelijk zijn en minimaliseren. Dit doen wij door:

 • Vervoer: Ons personeel gaat vrijwel altijd met de Nederlandse Spoorwegen of met de OV-fiets naar werk. Voor afspraken met onze klanten gebruiken wij onze elektrische scooter of onze elektrische auto.. (Wist je dat de NS op groene stroom rijdt?)
 • Bankzaken: al vanaf de start zitten we goed bij de Triodos Bank Nederland. Op eerlijkegeldwijzer.nl kun je kijken hoe jouw bank het doet.
 • Afvalscheiding: we scheiden zoveel mogelijk ons papier / plastic / batterijen / glas / overig vuilnis. Weet je niet zeker wat in welke bak moet? Check de afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal.

Lees ook: “Tips voor plastic afval scheiden” en “Hoe moet je GFT scheiden?”

 • Browse met ECOSIA in plaats van Google.
 • Meubilair: een deel van onze bureaus is tweedehands gekocht of gemaakt door meubelmakers.
 • Licht: momenteel worden één voor één de lampen bij ons op werk vervangen voor LED. Het schijnt het duurzaamste te zijn om pas te vervangen als de oude lamp kapot gaat.
 • Provider: onze provider ZIGGO laat zijn server-park op groene of duurzame stroom laat draaien.
 • Boodschappen: binnenkort gaat Picnic ook bij ons leveren, dus dan kan het vervoer ook duurzamer.
 • Koffiefilters: we gebruiken ongebleekte koffiefilters van Perfekt. Buiten de spelling, lijkt dit ons helemaal perfect.
 • Wc-papier: THE GOODROLL NATUURLIJK 🙂
 • Energie: we gebruiken groene stroom.

Lees ook: “Hoe duurzaam zijn groene stroom en energie? (+ top 5 groene energie leveranciers)”

 • Flesjes water: om de hoeveelheid uitstoot en plastic rommel te verminderen heb je allerlei leuke ecologische flesjes die je mee kunt nemen onderweg. Bij ons hebben we een mix van Join The Pipe Amsterdam en Dopper aangeschaft.
 • Inkt: we bestellen vanaf nu via Print Duurzaam, waar we achter kwamen door Klooker NL.
 • Papier: heel wat papier heeft het Forest Stewardship Council (FSC) keurmerk (verantwoord beheerd bos), maar we gebruiken nu veelal papier van Paperwise. Zij maken papier en karton van landbouwafval, nog duurzamer!

Mijn persoonlijke mening over The Good Roll

Bedankt voor jullie uitgebreide antwoorden in dit The Good Roll interview. Ik vind het erg interessant om meer te weten over het bedrijf achter een (duurzaam) product. En openheid is daarin erg belangrijk. De rollen zien er inderdaad superleuk uit. Een setje met The Cheerful Choice fleurt je toilet zeker op en wekt nieuwsgierigheid bij bezoekers. Misschien gaan zij dan ook The Good Roll proberen?

Bij vervolggebruik zou ik zelf de verpakkingsloze rollen kiezen, en dan een paar vrolijke rollen voor de sier laten staan. De steun van het goede doel vind ik super en draagt ook bij aan een betere wereld. Ik vind The Good Roll ook leuk als origineel cadeau voor een schijtvriend(in) 😉 Tot slot vind ik jullie rijtje duurzame tips erg leuk om te lezen. Persoonlijk wist ik dat van Paperwise papier niet. Interessant!

Winactie The Good Roll

Winactie gesloten: gefeliciteerd Paula, Willy en Nathalie!

Wat vinden jullie van het idee van The Good Roll eco toiletpapier? Klets gezellig mee in de reacties en deel jouw ervaring!

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

18 Comments

 1. Ik heb het toiletpapier mogen testen en ben enthousiast! Echt prima toiletpapier en je doet in verhouding langer met een rol, je betaald er in verhouding zeker niet te veel voor!
  Het staat gezellig op het toilet maar dat is voor mij bijzaak, ik zou het daar niet specifiek om bestellen.

 2. Wat een goed initiatief. Leuk om het interview te lezen. Ik doe graag mee aan de winactie.

 3. Nathalie Buttiens Reply

  Ik doe graag mee aan deze winactie…ik ben in mijn leven nog lang niet uitgepoept!

 4. Anneliese de Waal Reply

  Erg leuk artikel, erg goede vragen.
  Doe erg graag mee, erg leuk 🙂 🙂

  Groetjes Anneliese

 5. Nou… ik word niet snel vrolijk van een Wc-rol maar met deze kekke motiefjes/kleurtjes van the Good Roll word je dat vanzelf wel 🙂 🙂 🙂

  Plus SUPER dat ze zo duurzaam zijn, dat is ook nog eens lief voor de wereld..

  Groetjes Fenny

 6. Goed interview. Ik had hier nog nooit van gehoord, dus zo krijg je op een leuke manier meer informatie hierover, vooral dingen die iedereen graag wil weten!

 7. Kleurrijk en een groen idee, wij doen mee 😉
  Geen Facebook etc. Maar liken wel. 😉

 8. Anita te Gussinklo Reply

  Super leuk interview en wat een good initatief.
  Ik wil die rollen wel testen hoor.

 9. Wat een leuk interview om te lezen en wat veel vragen! Nooit gedacht dat het leuk is om te lezen over wc papier 🙂 En wat staan de rollen gezellig op het toilet! Ik ben er heel benieuwd naar!

 10. Kristel Gubbels-daemen Reply

  Wat een goed interview. Kritisch en met leuke vragen vooral welk wc papier ze zelf gebruiken 🙂

 11. Zulke vrolijke rollen wc-papier! Lekker duidelijk en volledig interview, leuk om te lezen en zeker het overwegen waard om naar over te schakelen.

 12. De rollen zien er erg leuk uit zo! Zou ze graag eens testen. Een leuk interview met prima vragen. De vraag welk wc-papier ze zelf gebruiken vond ik erg leuk 😉

 13. Wat een leuk artikel en leuk bedrijf! Ik koop standaard al wel 100% gerecycled papier maar ik vind het verhaal achter dit bedrijf ook erg mooi! Ik kan niet meedoen met de winactie want ik heb geen fb maar ik ga dit papier eens opzoeken en proberen!

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.