Het bedrijf The Good Roll speelt in op het verduurzamen van een alledaags dingetje: schijten. En daarom verkopen ze: eco toiletpapier. Ik strik ze voor een leuk interview.

Ook leuk: Duurzaamheid in de badkamer, 5 tips

Wat is The Good Roll?

The Good Roll is toiletpapier gemaakt van 100% Europees gerecycled papier. Daarnaast gaat 50% van hun nettowinst naar de bouw van toiletten in diverse landen in Afrika.

‘100% boomvriendelijk & duurzaam: dat is hoe toiletpapier moet zijn’, aldus The Good Roll.

interview The Good Roll

Duurzaam & eco wc papier dat er óók nog sexy uit ziet. Ik ben dus reuze benieuwd!

Welk product verkopen jullie en waarom is het duurzaam? 

‘Wij verkopen toiletpapier; 24 of 48 cheerfull choice rollen, 24 of 48 Wrapless rollen en losse toiletrollen.’

‘Ze liggen in de schappen bij de o.a. Jumbo. Verder verkopen wij aan onze B2B klanten verschillende soorten hygiëne papier zoals; toiletpapier, papieren handdoeken, poetsdoeken ect.’

‘De reden dat al deze producten die wij verkopen duurzaam zijn, is omdat ons toiletpapier volledig gerecycled is, dus 100% boomvriendelijk! En voor alle bedrukking is biologische inkt gebruikt.’

‘Ook de wraps van de Cheerfull Choice zijn gemaakt van 100% gerecycled papier.

The Good Roll wraps
The Good Roll in hun ‘wraps’

Hoelang doe je met zo’n box van 24 stuks? 

‘Een box van 24 stuks gaat 2x zo lang mee, dan ander toiletpapier met dezelfde inhoud.’

Dat komt omdat onze rollen per rol 400 vellen hebben, en bij andere toiletrollen is dat meestal rond de 125 of 200 vellen per rol.

Wc Papier van The Good Roll lijkt veel duurder dan gewoon eco toiletpapier, hoe zit dat?

Als ik naar het eco toiletpapier van de Albert Heijn kijk bijvoorbeeld, zijn ze bijna dubbel zo duur.

‘Als je dus per aantal vellen gaat kijken, krijg je ook “meer” voor je geld. Vergelijk dit dus goed met ander eco toiletpapier.’

‘En 50% van onze netto winst gaat naar het bouwen van toiletten in Afrika. Dit maakt echt een groot verschil.’

The Good Roll interview
The Good Roll

Mooi initiatief, het bouwen van toiletten in Afrika! Hoe zit dit precies?

Bij elke verkoop van een pak wc papier van The Good Roll gaat er 50% van de netto winst naar het bouwen van toiletten in Oost-Afrika gaat.

Wat kost de bouw van zo’n wc huisje? ‘De bouw van zo’n toilethuisje kost ongeveer €350,-‘

Is het 1 wc of hoeveel hokjes? Is het apart voor mannen en vrouwen? ‘Dit wisselt per locatie en hoeveel mensen geen toegang hebben tot een toilet.’

Zijn jullie zelf op locatie geweest om te kijken en gaan jullie ook naar de nieuw gebouwde toilethuisjes? Of doneren jullie alleen geld aan die stichting? ‘Naast het doneren aan stichting Simavi zal The Good Roll eind dit jaar gaan kijken naar de nieuwe bouwprojecten.’

Hoe zit het qua onderhoud van die huisjes? ‘Stichting Simavi probeert samen met hun lokale partners lokale gemeenschappen te stimuleren om zelf hun toiletten en wasbakken te bouwen. Ze geven voorlichtingen over hygiëne en trainen dorpsbewoners tot onderhoudsmonteurs.’

Hoe kunnen mensen “checken” dat het geld ook echt naar die huisjes gaat? ‘Mensen kunnen in onze jaarcijfers zien dat wij echt doneren naar Stichting Simavi.’

En krijgen ze daar ook jullie wc rollen? 😉 ‘Helaas nog niet.’

Op welke basis wordt bepaald waar een wc huisje wordt neergezet? ‘Dit gebeurt in samenspraak met Stichting Simavi.’

Is er een doel hoeveel wc huisjes jullie willen halen? Blijven jullie je daarna ook in zetten voor goede doelen? ‘Elk jaar doneren wij 50% van onze netto winst aan Stichting Simavi, wij proberen elk jaar ons doel te verhogen.’

En verder neus ik even áchter de schermen. Hoe duurzaam zijn jullie zelf?

Welk wc papier gebruiken jullie zelf? 😉 ‘Wij gebruiken privé en op kantoor de rollen van TGR’

Hoe ziet duurzaamheid eruit in jullie persoonlijke leven? ‘Los van duurzaam billen papier willen wij ook op kantoor zo groen mogelijk zijn en minimaliseren. Dit doen wij door:

 • Vervoer: Ons personeel gaat vrijwel altijd met de Nederlandse Spoorwegen of met de OV-fiets naar werk. Voor afspraken met onze klanten gebruiken wij onze elektrische scooter of onze elektrische auto.. (Wist je dat de NS op groene stroom rijdt?)
 • Bankzaken: al vanaf de start zitten we goed bij de Triodos Bank Nederland. Op eerlijkegeldwijzer.nl kun je kijken hoe jouw bank het doet.
 • Afvalscheiding: we scheiden zoveel mogelijk ons papier / plastic / batterijen / glas / overig vuilnis. Weet je niet zeker wat in welke bak moet? Check de afvalscheidingswijzer van Milieu Centraal.
 • Browse met ECOSIA in plaats van Google.
 • Meubilair: een deel van onze bureaus is tweedehands gekocht of gemaakt door meubelmakers.
 • Licht: momenteel worden één voor één de lampen bij ons op werk vervangen voor LED. Het schijnt het duurzaamste te zijn om pas te vervangen als de oude lamp kapot gaat.
 • Provider: onze provider ZIGGO laat zijn server-park op groene of duurzame stroom laat draaien.
 • Boodschappen: binnenkort gaat Picnic ook bij ons leveren, dus dan kan het vervoer ook duurzamer.
 • Koffiefilters: we gebruiken ongebleekte koffiefilters van Perfekt. Buiten de spelling, lijkt dit ons helemaal perfect.
 • Wc-papier: THE GOODROLL NATUURLIJK 🙂
 • Energie: we gebruiken groene stroom.
 • Flesjes water: om de hoeveelheid uitstoot en plastic rommel te verminderen heb je allerlei leuke ecologische flesjes die je mee kunt nemen onderweg. Bij ons hebben we een mix van Join The Pipe Amsterdam en Dopper aangeschaft.
 • Inkt: we bestellen vanaf nu via Print Duurzaam, waar we achter kwamen door Klooker NL.
 • Papier: heel wat papier heeft het Forest Stewardship Council (FSC) keurmerk (verantwoord beheerd bos), maar we gebruiken nu veelal papier van PaperWise. Zij maken papier en karton van landbouwafval, nog duurzamer!

Review: The Good Roll

De rollen zien er inderdaad superleuk uit. Een setje met The Cheerful Choice fleurt je toilet zeker op en wekt nieuwsgierigheid bij bezoekers. Misschien gaan zij dan ook The Good Roll proberen?

Bij vervolggebruik zou ik zelf een paar vrolijke rollen voor de sier laten staan, en dan voor de verpakkingsloze rollen kiezen.

De steun van het goede doel vind ik super en draagt ook bij aan een betere wereld.

Ik vind The Good Roll ook leuk als origineel cadeau voor een schijtvriend(in) 😉

Tot slot vind ik jullie rijtje duurzame tips erg leuk om te lezen. Persoonlijk wist ik dat van PaperWise papier niet. Interessant!

Ook leuk: Een originele kindertraktatie met lege wc rollen

Welk (eco) toiletpapier gebruik jij nu?

Laatste update: sep 2022 / Winactie gesloten: winnaars: Paula, Willy en Nathalie!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

18 Reacties

 1. Ik heb het toiletpapier mogen testen en ben enthousiast! Echt prima toiletpapier en je doet in verhouding langer met een rol, je betaald er in verhouding zeker niet te veel voor!
  Het staat gezellig op het toilet maar dat is voor mij bijzaak, ik zou het daar niet specifiek om bestellen.

 2. Wat een goed initiatief. Leuk om het interview te lezen. Ik doe graag mee aan de winactie.

 3. Nathalie Buttiens Reageren

  Ik doe graag mee aan deze winactie…ik ben in mijn leven nog lang niet uitgepoept!

 4. Anneliese de Waal Reageren

  Erg leuk artikel, erg goede vragen.
  Doe erg graag mee, erg leuk 🙂 🙂

  Groetjes Anneliese

 5. Nou… ik word niet snel vrolijk van een Wc-rol maar met deze kekke motiefjes/kleurtjes van the Good Roll word je dat vanzelf wel 🙂 🙂 🙂

  Plus SUPER dat ze zo duurzaam zijn, dat is ook nog eens lief voor de wereld..

  Groetjes Fenny

 6. Goed interview. Ik had hier nog nooit van gehoord, dus zo krijg je op een leuke manier meer informatie hierover, vooral dingen die iedereen graag wil weten!

 7. Anita te Gussinklo Reageren

  Super leuk interview en wat een good initatief.
  Ik wil die rollen wel testen hoor.

 8. Wat een leuk interview om te lezen en wat veel vragen! Nooit gedacht dat het leuk is om te lezen over wc papier 🙂 En wat staan de rollen gezellig op het toilet! Ik ben er heel benieuwd naar!

 9. Kristel Gubbels-daemen Reageren

  Wat een goed interview. Kritisch en met leuke vragen vooral welk wc papier ze zelf gebruiken 🙂

 10. Zulke vrolijke rollen wc-papier! Lekker duidelijk en volledig interview, leuk om te lezen en zeker het overwegen waard om naar over te schakelen.

 11. De rollen zien er erg leuk uit zo! Zou ze graag eens testen. Een leuk interview met prima vragen. De vraag welk wc-papier ze zelf gebruiken vond ik erg leuk 😉

 12. Wat een leuk artikel en leuk bedrijf! Ik koop standaard al wel 100% gerecycled papier maar ik vind het verhaal achter dit bedrijf ook erg mooi! Ik kan niet meedoen met de winactie want ik heb geen fb maar ik ga dit papier eens opzoeken en proberen!

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.