Ik ben altijd nieuwsgierig naar wat voor soort moeders anderen zijn. Hoe doen zij het? Maar vandaag draaien we het om! Wat is er voor mij veranderd sinds ik moeder ben? Wat voor soort moeder ben ik en wat vind ik het leukste ervan? Over mijn aankopen, miskopen en nog veel meer.. Kortom, hoe doe ik het als mama? Je leest het in deze “Mijn leven als mama” TAG. Bedankt Meisje Eigenwijsje voor het doorgeven.

Mijn nummer 1 tip: “je hebt zoveel nodig voor je baby..” Nou, dat valt dus echt wel mee. Neem lijstjes niet al te serieus.. en kijk eerst of je iets kunt lenen, overnemen of tweedehands via Marktplaats scoren.

Mijn leven als mama TAG

1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?

Ik heb het moederschap van twee kids met 3 dagen werk gecombineerd, met 4 dagen werk en nu als ZZP’er (ongeveer 3 dagen werk). Daarmee ben ik dus zeker een werkende mama, maar ik vind het best zwaar. Ik heb vaak het gevoel dat ik links of rechts tekort schiet. Meer dan 3 dagen vind ik persoonlijk niet te doen.

Ik werk dus als tekstschrijver (blogger) en als Huidtherapeut. Lees ook: “beautygrenzen te combineren als moeder en als huidtherapeut

2. Zou je het anders willen?

Sja, het gras aan de overkant is altijd groener. Het gaat om een goede balans voor mijzelf. Al moederend mis ik mijn werk, en al werkend mis ik mijn kids. In 2018 kreeg ik een burnout, toen ging het niet helemaal lekker.. Balans en dingen accepteren zoals ze zijn (tevreden zijn met wat ik heb), blijf ik lastig vinden..

3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?

Slapen, ha-ha. Na ongeveer 2 jaar sliepen mijn kiddo’s pas écht lekker door. Doorslapen was zeg maar, niet echt ons ding. Ik vond dat dan ook de meest heftige tijd! Met de borstvoeding hebben mijn kinderen vaak bij mij in bed geslapen. Daarna was ik toch wel team eigen bedje. Ik kwam erachter dat mijn eigen nachtrust ook heel erg belangrijk is 😉

4. De beste aankoop voor je kindje?

Een baby bakerzakje werkte bij ons erg prettig tijdens de onrustige nachten in eerste maanden. Een overload aan schattigheid, het staat nog op mijn netvlies. Ook handig tijdens borstvoeding met die zwaaiende armpjes 😉

5. Hoeveel kinderen wens je?

Ik vind twee helemaal prima (zwaar én leuk zat). Maar ik kan – gelukkig – niet in de toekomst kijken.. So we’ll see..

6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?

Tijdens de tropenjaren ben ik vooral veel thuis geweest (naast mijn werk), maar er kwamen wel altijd veel vrienden bij ons over de vloer.

7. Favoriete bezigheid van je kindje?

Dat ligt eraan met welke leeftijd. Bij mijn dochter is knutselen altijd populair geweest. Ze is heel erg creatief. Mijn zoon is dol op alles met voertuigen.

8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?

Ja! Een vréselijk lelijke voedingsbh, duizend maten te groot, omdat ik mega stuwing had na de bevalling. Na een week paste hij natuurlijk niet meer. Gelukkig.

9. Het favoriete eten van je kindje?

Ik ben gezegend met twee goede eters. Gedoe en strijd tijdens het eten komen hier regelmatig voor hoor, daar niet van, maar ze lusten wel bijna alles. Van fruit, noten en pitjes, superfoods tot olijven, avocado’s en augurken.

noten mijn leven als mama TAG

Ook leuk: “Je kindje leert eten, direct met stukjes “Rapley Methode”

10. Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?

Nee, we hadden al een medium grote auto.

11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Mwah, eigenlijk wel hetzelfde. Ik ben tevreden 🙂

12. Wat is je droom vakantie met kids?

Naar Costa Rica of weer een camperreis 🙂

13. En je droom vakantie zonder kids?

Ik kan niet zonder mijn kindjes hoor. Alhoewel… een korte break met een vriendin? Wijntje, ongestoord kletsen, zonnetje, wandelen door mooie natuur. Toch wel! Dan kies ik een klein weekje, ergens waar mooie natuur is en waar de zon schijnt! Bijvoorbeeld een vakantieboerderij of in een tiny house!

tiny house, mijn leven als mama TAG

14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Alles. Mijn dagritme, mijn visie op het leven, op gezondheid. Het wegcijferen van mijzelf voor mijn kind. En daar dan weer de balans in vinden. Het respect voor mijn moeder en in het algemeen, naar alle ouders.

15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)

.. in mijn ooghoeken mijn kinderen plezier met elkaar zie maken. Wanneer ze lief samen spelen of gek doen of grapjes maken. Zelfs als ze samen streken uithalen. Maar ook als ze slapen vind ik ze érg aandoenlijk 😉

16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?

Marktplaats, tweedehands winkels. Veel algemene kinderspullen zoek ik op Bol.com om te prijs-vergelijken. Verder haal ik bij o.a. Big Green Smile ecologische kinderproducten.

17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?

De laatste jaren gebruik ik steeds minder make-up. Sinds ik mijn wenkbrauwen heb getatoeëerd, vind ik het allemaal wel prima. Als ik wat op doe, dan is het mascara en een lipglossje. Qua huidverzorging gebruik ik Dermaceutic en Weleda.

18. A-merk of huismerk?

Biologisch heeft altijd mijn voorkeur 🙂 Maar wanneer dit niet uitmaakt of het budgettechnisch niet kan, dan is huismerk prima.

19. Heb je altijd een kinderwens gehad?

Ik ben nooit een poppenmeisje geweest. En het moederschap is ook nooit mijn levensdroom geweest. Maar als ik mijzelf in de toekomst zag, dan zaten daar altijd wel kinderen bij.

20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Het leukste vind ik om het leven weer te zien door kinderogen! Ik word zelf ook weer een beetje kind. En dat vind ik heerlijk! Lekker spelen. Ik hou van die kindergrapjes en de originele kindercreativiteit. Alles is mogelijk. Maar zwaar vind ik het ook hoor.. Pfoe. Maar als die kleine oogjes dan naar mij op kijken, hun held, hun moeder, dan voel ik me zo speciaal. Daar kan geen gevoel tegen op!

De “Mijn leven als mama” TAG overnemen?

Lees deze leuke TAG ook bij Kaboutertuinblogt, Moonoloog, la vie Sanne, Mama met passie, en bij Day Dreamer. Wil je de “Mijn leven als mama” TAG ook overnemen? Kopieer hieronder de vragen:

 1. Ben je een werkende mama of een thuisblijfmama?
 2. Zou je het anders willen?
 3. Mijn kind slaapt altijd in haar eigen bedje of wiegje?
 4. De beste aankoop voor je kindje?
 5. Hoeveel kinderen wens je?
 6. Date Night (een uitje alleen met je partner)? Hoeveel dagen/avonden per maand?
 7. Favoriete bezigheid van je kindje?
 8. Heb je tijdens de zwangerschap een miskoop gedaan?
 9. Het favoriete eten van je kindje?
 10. Hebben jullie een grotere (gezins)auto aangeschaft?
 11. Ben je nu zwaarder of lichter dan voor het moederschap?
 12. Wat is je droom vakantie met kids?
 13. En je droom vakantie zonder kids?
 14. Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?
 15. Mijn hart smelt als ik ……….. (maak de zin af)
 16. Waar shop jij de leukste kinderspullen?
 17. Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten?
 18. A-merk of huismerk?
 19. Heb je altijd een kinderwens gehad?
 20. Wat is het leukste aan het moederschap?

Dus hoe doen wij het als moeder?

Tot slot wil ik nog even nuanceren. Want hoe nieuwsgierig ik ook altijd ben naar het leven van medemama’s (en ik weet dat dit andersom ook zo is), het zou eigenlijk niet moeten uitmaken. Moederschap doe je op gevoel. Op je eigen manier. Een puurder instinct is er eigenlijk niet. Wel moet ik mezelf een porretje blijven geven, dat dit NIET betekent dat ik het ook alléén hoef te doen. Hulp vragen mag.

Wil jij deze “mijn leven als mama” TAG ook invullen? Superleuk! Als je mij in je artikel linkt, dan krijg ik een seintje en kan ik ook bij jou komen lezen. Lijkt me leuk :-).

Lezersvraag: wat vind jij het ALLER allerleukste van het moederschap?

Update 2020. Afbeeldingen: eigen, Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

4 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.