Bloggers vragen je regelmatig in hun slot: “Wat vindt jij ervan?” Een gemakkelijk inkoppertje voor taalnazi’s. Of taalnazies, zoals de mamabloggers, met hun bomvolle archief over babies, zouden zeggen. Wacht maar tot je bij de pubertijd komt..

Ook leuk: Grappige Vertalingsfoutjes; Chinglish

Taalfoutjes van bloggers

Yep, ik ben dol op taalvoutjes. Wat zijn de leukste taalfoutjes van bloggers. En die van mijzelf?

Irritante, vieze dt’tjes

Sinds de feestelijke opening van blogland, krijgt de zure taalpruim een hoop vieze dt’tjes om z’n oren geslingerd. Ik hoop maar dat ‘ie zich niet al te erg irriteert.. (-:

Zelf vind ik het vooral heel geinig wanneer bloggers in een niche hun expertise tonen, wanneer ze je vol passie vertellen: dus dit betekend..” Of wanneer de lezer een verassing krijgt, omdat ze de winactie gewonnen heeft. Thanks hè!

De thuisblijf-mama met de afwasborsten in de handen had ineens een exponentiële groei mannelijke lezers. Ha! Zo blijft mijn aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) humor wel op peil. 

Sexy shit en heftigheid achter de blog-schermen

Ook achter de schrijfschermen gebeurt er een hoop interessants. In een persuitnodiging, begint het evenement om 10.00 uur en komt u om 14.00 uur klaar. Hell yes! De accountmanager van merk X zal er vervolgens een eind aan maken. Oeff.

En vervolgens krijg ik een mailtje of ik ook aan mond-op-mondreclame doe? Nou.. neeh. Toch maar niet.

De taalgeschiedenis van ons Lortje achter Mama’s Jungle

Nee, dan ik. Mijn taalkundige vader was erg trots, toen ik ervoor koos om de beste secretaresse opleiding van Nederland te volgen. Iets minder, toen ik hem schreef over mijn Schroevers opleiding..

Ten tijde van de diploma-uitreiking schreef ik Schoevers daarentegen gelukkig wel goed. Net zoals alle andere ouderwetse uitdrukkingen die je te allen tijde nooit gebruikt.

Anyways, met een zere schrijfhand, gedrild en afgericht op die top-100 moeilijke dicteewoorden en het detecteren van stijlfouten, kon ik dan eindelijk naar behoren schriftelijk communiceren.

Gaat ze bloggen

En toen, en toen, en toen… ging ik bloggen. Welkom in de wereld waarin simpele schrijftaal en leesbaarheid voorrang hebben op poëzie, creativiteit en taalkundigheid.

Een wereld waarin men expres dingen verkeerd schrijft, omdat de meeste mensen dit verkeerd schrijven en men wilt scoren op hun zoekwoord. Ehw, omgekeerd werelddingetje of logische taalontwikkeling?

Gelukkig wordt ook Google steeds slimmer.

taalfoutjes van bloggers
Pixabay Michael Gaida

Om heel eerlijk te zijn, vind ik het wel makkelijk om niet te moeilijk te doen over taal

En waarom zou je je groen en geel irriteren (ha-ha) aan een taalfoutje, als je ook volledig in een scheur kunt liggen? Ja, contaminaties zijn heus leuk. En ja, ik ben nog heel.

Taalfoutjes van bloggers; ik doe het gelukkig ook

En als jíj nu in een van mijn blogs het foutje ‘pikkendonker’ hebt gespot, weet jij waar mijn hart van overloopt en mijn mond.. eeh, zoiets toch.

Anyways, in ieder geval weet ík, waar jij op gegoogled hebt! (of gegoogeld – allebei leuk)

En eh.. sorry pap, van die dure privé opleiding. Ik bedoelde natuurlijk ínclusief ik 😉

Ook grappig: Wanneer je tijdens je maandelijkse feestje wordt overspoeld met bloed. Letterlijk.

Nou, zeg ’t is. Wat vindt jij ervan? (sorry kan het niet laten). Liefs X!

Laatste update Taalfoutje van bloggrs: aug 2022. Afbeelding: Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

  1. Felice Veenman Reageren

    ik ben kampioen tikfouten, en erger me aan mezelf….eenmaal getikt zie ik ze niet meer….tot een week later…Op stijlfouten zul je me niet snel betrappen. En ja ik kan erg lachen om taalfouten, ik heb dan ook genoten van je blog

    • Haha, nou ik heb er wel héél veel geleerd. Maar ik merk ook dat het een beetje wegzakt. En dat ik wat makkelijker word als blogger 😉

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.