Genieten van de kleine en alledaagse dingen, dat is min of meer mijn levensmotto. Zo kom je namelijk al gauw aan je dagelijkse dosis geluk.

Genieten van mooie natuur & sunset foto’s 

Van een mooie blauwe lucht, meerlaagse wolkenpartij, flinke sneeuwval of prachtige onweersbui kan ik even hard genieten. Maar favoriet zijn toch wel de zonsopgang en zonsondergang. En natuurlijk zijn die er elke dag. Maar op bepaalde plekken zijn ze toch wel nét wat specialer. En vandaar genoteerd in de 101-doelenlijst:

37. Naar de zonsopgang kijken op een mooie plaats
38. Naar de zonsondergang kijken op een mooie plaats

Sunset foto’s in Costa Rica

2011, onze rondreis (tevens huwelijksreis) door Costa Rica. Een beetje aan het eind van de reis waren we in Cahuita aan de Caribische Zee. We stonden die dag extra vroeg op (4 uur ‘s ochtends) en liepen hand in hand naar het strand. Daar hebben we super romantisch, in het gezelschap van een op het strand gevallen kokosnoot (zie je ‘m?), op de zon gewacht. Een laagje wolken hield de spanning er eventjes in. Maar daar kwam toch de zon boven de zee uit, om de wereld om ons heen langzaam in het licht te zetten. Niet veel later stapten we op een kleine boot om over rivieren door de jungle een tochtje te doen, terwijl de zonnestralen langzaam onze ietwat koud geworden huidjes verwarmden.

zonsopgang-CR

zonsopgang-CR2

#37 check @ Cahuita, Costa Rica

Sunrise in de Jura in Frankrijk

2014, onze eerste vakantie met de kleine meid naar de Jura in Frankrijk. Een prachtig, mooi landschap, dat nog maar op één moment extra speciaal kon zijn. We reden rond een uur of acht ‘s avonds de bergen in, op zoek naar een mooi plekje. Ja, hierzo. De minuten tikten langzaam door en de zon gleed langzaam weg, om plaats te maken voor de koelte van de avond. Onderwijl waren wij getuige van een prachtig, roodoranje kleurenspel in de lucht. Kriebeltjes.

zonsondergang-FR

zonsondergang-FR2

#38 check @ Lac de Chalain, Frankrijk

De fotokunsten van de sunset foto’s zijn te danken aan mijn lieve vent. Schatje, jaja, je kan het beter dan ik 😉

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Nou inderdaad even een applaus voor je wederhelft hoor… Prachtige foto’s!

    Mijn mooiste zonsondergang was bij de Grand Canyon. Ik krijg nog kippenvel als ik er aan denk…
    …Jessica schreef als laatst…BeugelbekkieMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.