Ik ben als moeder veel te druk met van alles en nog wat. Tijd voor sporten? Nee, heb ik echt niet. Sssttt… ik vind er gewoon geen hol aan! Maar daar heb ik wat op bedacht: ik ga gewoon stiekem sporten tijdens het spelen met mijn kiddo’s. Ik zeg: 2-in-1. Win-win! Hoppaa!

Lees ook: Beetje aarzelend: is hardlopen dan mijn sportding?”

Sporten is zeg maar niet mijn ding

Al van kinds af aan weet ik dat sporten niet mijn ding is. Clubjes en teams… nee, daar word ik niet happy van. Wel vind ik sport en beweging belangrijk, dus er ontstond een heuse zoektocht naar iets leuks. Danslesjes of op fitness apparaten in de gym? Neh. Thuis mee doen aan challenges? Nope. Ik heb zelfs even kort met die tv-ochtend-springsessies mee gedaan. Een dikke, vette nee.

Voor de grap sporten, maar niks serieus

Wel wil ik altijd dolgraag, als ik een hometrainer zie bij mensen thuis, erop klimmen. Zo stond er als kind altijd een fiets bij mijn opa in de computerkamer, waar mijn broertje en ik graag op speelden. Ook nu ik wat ouder ben kan ik die speel-neiging niet onderdrukken. Bij mijn huisgenoot staat een step, waar ik graag – voor de grap – wat bewegingen op maak. Maar serieus aan de slag? Nee. Dat vind ik dan weer niks.

Maar wat vind ik dan wel leuk qua sport?

Dat is de grote hamvraag. In een heuse momvibe fiets ik op mijn mountainbike lekker met mijn kids door het Zoetermeerse. We zijn zoals gewoonlijk op avontuur. Dat is gewoon gáán, zeg maar. Of op speeltuintjesjacht. We belanden in een sportparkje. Daar staan er tegenwoordig veel van in Zoetermeer. Het is blijkbaar klimtijd en ik doe gezellig mee. We doen een parcours en rennen vrolijk achter elkaar rond.

Niets heerlijker dan weer ongegeneerd kind zijn!

Eureka! Gewoon stiekem sporten tijdens het spelen

En daar plopte het antwoord op mijn vraag. Eureka-haa! Wanneer ik met de kids ben, doe ik gewoon aan stiekem sporten tijdens het spelen.

Ik vind het leuk om te fietsen. Check. Ik vind het ook leuk om een beetje te klauteren. Check. En ik breng graag quality time door met mijn kids. Check! Dit is gewoon mijn sportding. Gevonden! Lekker bewegen en buiten zijn. Ik ben gewoon een rondjes-fietser, buitenmens en speelkind. Prima toch?

Mijn sportding gevonden! Stiekem sporten tijdens het spelen 🙂 Jaja. Een beetje omdenken geeft er al gauw een positieve draai aan. Hoe beweeg jij (wél)?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.