Met een opgetrokken wenkbrauwen kijkt ze me aan. Waarschijnlijk denkend: “wat zit die nou in d’r zelf te lullen”.

Klets ik soms te veel?!

Als het zo’n mooi weertje is, vind ik het heerlijk om een wandelingetje te maken. Overigens ook wel in de regen, maar dan moet ik er een bui voor hebben. Hond mee. Kind mee. Man mee. Lekker burgerlijk, maar vooral gewoon even heerlijke quality time zonder die godganselijke smartphones onder onze neus. (tijd voor mobiminderen?) Gezellig ouderwets kletsen. Ja, ik ben wel een kletskousje. Ik ben ook wel zo’n vrouw die dan zegt in bed: “Ja nou, we kunnen toch wel gewoon even gezellig kletsen?” Waarop mijn man van Mars dan zegt: “waarover dan?”. En ik licht geprikkeld zeg: “laat maar”.

Lees ook: “De vermoorde eendjes tijdens een wandeling”

En mama maar vertellen onderweg..

Afijn. Mijn man werkt overdag en zoals vandaag gaan we dan zelf lekker op pad. Hond mee. Kind mee. En mama maar kletsen. Vertellen. Kindje wijst mee. Hondje kwispelt vrolijk. Als er mensen passeren, laat ik even een onopvallende stilte vallen. Ja ja, ik praat in mijzelf. Veel. Ik praat tegen de hond. Ik praat tegen de kleine meid, die nog geen woord kan terug zeggen. Gewoon. Omdat ik zo ben. Vind ik gezellig. Waarom zou ik ook eigenlijk een stilte laten vallen als ik andere mensen passeer?

En toen dus die opgetrokken wenkbrauw. Ik lachte vriendelijk naar de mevrouw 🙂

Quality-Time

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

7 Comments

 1. mamawatdoejenou.nl Reply

  Oh ik herken mezelf hierin. Klets ook de hele dag. Eerst altijd tegen de katten, nu tegen mijn zoon. Maar gewoon doorgaan. Niet alleen omdat het leuk is, ik las laatst zelfs dat het goed is voor de taalontwikkeling van de kleintjes als er op jonge leeftijd al veel met ze gepraat wordt 🙂
  …mamawatdoejenou.nl schreef als laatst…Mama’s Rocky RoadMy Profile

 2. Haha, leuk geschreven! Hier gebeurt precies hetzelfde. Nu even zonder hondje (lang en zielig verhaal). Maar dat komt hopelijk ook wel weer. En ach, ik zing nog het liefst kinderliedjes voor de kleinste. Dan krijg ik ook opgetrokken wenkbrauwen te zien, hoor 😉
  …Kimberley schreef als laatst…Neem de tijdMy Profile

  • Lori Reply

   Leuk dat er zoveel in-zichzelf-kletsers zijn, ik zie (hoor) ze namelijk nooit op straat, hihi

 3. Ik doe precies hetzelfde! Ook elke dag een wandeling met hond en kind en maar vertellen (al slaapt Fay meestal haha) alleen hier in het dorp heb ik dan vaak het effect dat men terug gaat kletsen als ze me tegenkomen hihi!
  …Nicole schreef als laatst…AchtertuinMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.