Na 71 bladzijden hield ik het niet meer. Ik moest eigenlijk al plassen toen ik aan het met een rode ruit geklede picknicktafeltje ging zitten, op onze vakantie veranda. Ik ging naar het (echt heel) kleine kamertje, trok mijn broek naar beneden, ging plassen met de gedachte wat een fantastisch boek ben ik aan het lezen, keek door het kleine gleufje van het wc-raampje en zag de buren ontbijten. Één goedemorgen op de camping.

Boeken lezen op vakantie met een kind zit er niet meer in 😉

Voorheen las ik wel een paar boeken weg op vakantie. Zo lekker op het ligbed aan het strand of zwembad. Nu gaat dat wat anders, iets met baby’s en plannen. Dus, enkele seconden nadat ik de kleine in haar campingbedje heb geschoven, sla ik mijn boek open en zet mijn gezicht op de sst-ik-ben-geconcentreerd-aan-het-lezenstand.

Helaas beheerst het andere geslacht deze non-verbale communicatie niet altijd even goed en kreeg ik een gepassioneerde uiteenzetting over speciale standen op onze spiegelreflexcamera. “Mooi hè?”. Na een iets te snelle, ongeïnteresseerde “hmm, hmm”, wees ik met mijn ogen naar mijn boek, keek zwoel, lief en een beetje sorryachtig tegelijk en zag daar die blik waar ik zo van houd “ik begrijp je” om vervolgens heel voorzichtig met puppyface ogen “wil je alleen heel eventjes naar dit kleine dingetje kijken……” te fluisteren. “Natuurlijk schat!” hoe kun je dat nou weigeren?

boeken

 Eindstatus: 2/3

Verder lezen: “Taalkundige geintjes op vakantie”

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

1 Comment

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.