Je verplaatsen in de belevingswereld van een baby om hem zo goed mogelijk te ondersteunen in zijn ontwikkeling, is op z’n zachtst gezegd niet makkelijk. Wij hebben veel gehad aan de sprongetjes theorie dreumes. De “Oei, ik groei” volgelingen dreunen nu gezamenlijk in koor: “Humeurig, Huilerig en Hangerig”. Lees over onze ervaring Oei ik Groei.

Onze ervaring Oei Ik Groei; hulp wanneer we knettergek worden van een (onbegrijpelijke) nieuwe babyfase

Help, weer zo’n ongrijpbare fase van mijn baby

Op het moment dat je bijna gillend gek wordt van weer zo’n fase gaat het lampje ineens branden. Ooohhh, even kijken in de Oei, ik groei app.. En ja hoor, we zitten weer in een sprong. Het geeft ons een stukje acceptatie van het lastige gedrag, wat we niet altijd gelijk goed kunnen begrijpen, en daarmee rust.

De boeken van Oei ik Groei zijn online te bekijken of kopen

Na een moeilijke “HHH” periode merk je een overduidelijk mentale of fysieke vooruitgang, een “sprong”. Ik kan elke ouder die nu met gefronste wenkbrauwen zit aanraden om hier wat over te lezen. Heel veel concreets hebben wij er verder ook niet mee gedaan, maar de wetenschap alleen al hielp ons door lastige periodes heen omdat je het lastige gedrag kunt plaatsen.

En nu doet m’n dreumes lastig

Na een jaar als ouder-in-opleiding ben je redelijk gewend. Je raakt ook niet meer zo snel van de leg van al die fases. Het gaat best goed. En ineens komen er weer andere, lastige fases. Denk alleen al aan het uitproberen en grenzen moeten gaan stellen, de eet- en slaappatronen en vergeet vooral de taalontwikkeling dat rap verloopt na dat eerste jaar niet. Ik merk zelf dat we nu wat frequenter te maken krijgen met griepjes en dingetjes.

Sprongetjes theorie dreumes

Ontwikkeling na ziekte (koorts of griep)

Kinderen ontkomen niet aan griepjes of koorts. Dit zijn ook ontwikkelingen die zij doormaken. Het is eigenlijk heel goed, want hierdoor ontwikkelt je immuunsysteem. Ik merk ook overduidelijk een soort “sprong” na een periode van ziek zijn. Heel grappig is dat.

Lees ook: “Ziek kindje met koorts of hoesten? Alternatief paracetamol & hoestdrank recept”

Sprongetjes theorie dreumes

Halve huppeltjes & geinige gebeurtenissen – een dreumes is leu-heeuk!

Ons mevrouwtje zat de laatste weekjes niet zo lekker in haar vel. Ze is koortsig geweest, hoesterig, moe, sliep meer maar ook slechter. Een wat rommeliger ritme dan wat we van de afgelopen tijd gewend waren. Veel rust, veel slapen al dan niet bij ons in bed, extra borstvoedingen, lekker veel thee’tjes, het slechter eten accepteren en veel extra samenzijn of knuffelen waren hier het medicijn.

De gang van zaken nu en onze ervaring Oei Ik Groei

Na een fijne vrije mama-dag bespraken manlief en ik de laatste gang van zaken. Wat hebben we toch een heerlijk, geinige dreumes. Inééns zegt ze veel meer woordjes, ineens huppelt ze (soort van) tussen het lopen door, ineens probeert zij ons aan het lachen te maken door te stoeien, kietelen of zachtjes bijten op haar initiatief. Ineens ligt ze over alles keihard in een deuk, in de kinderwagen, met de hond. Wat een grapjas (-: Ook wordt ze niet meer altijd huilend wakker na een slaapje, maar hoor je het bedje bonken en ligt ze te spelen en schateren, hilarisch! Wat een fijne ontwikkeling, na zo’n lastige periode!

Ja, die kleine kinderfases gaan zo met ups en downs. En achteraf is altijd makkelijk praten, maar als je er midden in zit, kun je knettergek worden, i know! Ken jij Oei Ik Groei? Of welke opvoedmethode (of hoe je het ook noemt) volg of gebruik jij? Klets mee in de reacties over de lastige dingen van opvoeden of lucht je hart 😉

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.