Spelen met de grimms regenboog behoort tot onze favorieten. Hout hè. En je kunt er alle kanten mee uit. Heerlijk creatief! Vandaag een inspiratie artikel over onze speelvariaties op de befaamde gekleurde houten bogen van Grimms.

TIP: Grimms regenboog vanaf 13.95 en mega tof ander houten Grimm’s speelgoed met prachtige kleuren bij IloveSpeelgoed!

Toffe speelvariaties & spelen met de grimms regenboog

Met de Grimms regenboog kun je onwijs veel leuke bouwwerken maken, liet Kaboutertuinblogt al zien. Maar je kunt de bogen óók heel leuk mixen & matchen met ander speelgoed. Wat dacht je van..

Een toren bouwen

Bouw een hoge toren met de regenboog en gebruik ook andere bouwstenen en bouwblokken. Mix&Match met Kapla, Duplo of houten bouwblokken.

mix & match de Grimms regenboogspelen met de houten speelgoed

Leestip: “Creatief spelen: nog meer leuke dingen om te doen met een loopfiets

Grommen uit grotten

Van de bogen kun je grote en kleine grotten maken voor spannende dieren. Pas op dat je de slapende beer niet wekt of dat de sluipende tijger je niet op eet. Raaww! Mix&Match met Schleich dieren of houten dierblokken.

houten regenboog en dierenhouten blokjes en de regenboog van Grimms

Een gelijkvloers huis en spelen met de grimms regenboog

Met de bogen kun je een gelijkvloers huis maken met aparte kamers. Creëer een soort veranderlijk Efteling huis 😉 Max&match met playmobil, Sylvanian Families of my little pony.

poppenhuis zelf makenspelen met de Grimms regenboog

Lees ook: “Pompoen cakejes met pecannoten, appel & rozijnen + kinderen leren snijden

Een stapelhuis

Bouw een regenbooghuis in de hoogte. Ook dan heb je allemaal losse kamers waarin zich verschillende senario’s kunnen afspelen. Mix&Match met mini diertjes of Playmobil

houten bogen en mini diertjes

Scheuren tussen de bogen

Scheur tussen de opstaande bogen door, rijd over bruggen of onder tunnels. Mix&Match met autospeelkleed, houten treinbaan of de Vtech Toettoet autootjes en racebaan.

auto's en houten speelgoed

Balansspel of een wip

Van een omgedraaide boog, maak je in een handomdraai een wip. En met een wiebelige wip kun je leuke balansspelletjes doen. Mix&Match met dieren, trollen of shopkins.

de Grimms regenboog combineren met ander speelgoedfurby Grimms regenboog

Spelen met de grimms regenboog

Heb jij houten speelgoed van Grimms? Welke items vind jij echt supercool van dit merk? En hoe gebruiken jullie de Grimms regenboog? Klets mee in de reacties over houten speelgoed (gewoon omdat het ook leuk is voor moeders, haha).

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Als bruggen voor de treinbaan. Als schommel. Als poppenbedjes. Verwerkt met de kapla/ blokken/kasteel/ lego. Als afscheiding van het speelgoed. Als ‘etalageflat’. Als scheepsvloot. Als… multi-inzetbaar dus!
    …geertruurzaam schreef als laatst…Duurzame visitekaartjesMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.