Als klein eigenwijs meisje droeg ik onbekommerd en vrij, twee verschillende sokken. Maar wanneer je ouder bent “doe je dit niet meer”. Waarom eigenlijk niet? Kleurrijke sokken geven mijzelf en anderen een vrolijk gevoel én ik kan er een leuk “sokken statement” van maken. Dus heb je zin om je outfit lekker recalcitrant af te maken met gekke sokken? Dan vind je hier leuke tips voor gekleurde en vrolijke sokken, en merken zoals Happy Socks!

Ook leuk: “Hoe maak je een capsule wardrobe voor kids? (Kinderkleding minimaliseren)

Twee verschillende sokken & vrolijkheid

Ken je dat probleem dat je na het wassen altijd met losse sokken zit? Ik noem ze eenlingen, misschien heb jij er ook wel een naam voor, haha. Mijn vriendin heeft een goede oplossing bedacht. Zij gooit gewoon altijd alle losse sokken in één bak en plukt daar elke ochtend twee stuks uit. Geen stress, zoektocht of graaien in de droogtrommel. Geen verspilling. Zo slim en vrij. Ik gaf deze tip aan een andere vriendin en diens dochter draagt nu altijd twee verschillende vrolijke sokken. Hoe heerlijk?!

Lees ook: “Eco geboorte cadeaus voor baby, mama, papa, broer/zus en opa/oma (grote ideeënlijst)”

Vrolijke sokken kopen

Lekker mixen en matchen met je sokken, dus. Dat kan natuurlijk met je eigen “eenlingen” of ruil je sokken met anderen 😉 Nee? Je kunt ook heel veel vrolijke sokken kopen.

En ik wil het eigenlijk niet promoten, maar bij Ali werd ik wel heel erg vrolijk van deze grappige sokken. Sstt.. ik heb er een paar gekocht (sorry, ik ben ook niet perfect groen altijd). Plus, bij Bol.com vind je dezelfde sokken, van Ali, maar dan 10x duurder. Dat even gezegd te hebben 😉

Maar vrolijke sokken kopen kun je ook bij de volgende merken!

1. Happy Socks

Zoals de naam Happy Socks doet vermoeden, zijn het vrolijke sokken in opvallende prints, patronen en kleuren. De katoenen stretchy sokken zitten heerlijk en zijn voor mannen en vrouwen verkrijgbaar in maat 36-40 en 41-46. Tussen de kindersokkenlijn vind je ook varianten met organisch katoen en de kindermaten zijn: 0-12 maanden, 12-24 maanden, 2-3 jaar, 4-6 jaar en 7-9 jaar. Happy Socks kun je onder andere kopen bij Hemdvoorhem.

Happy Socks
Happy Socks heeft ook leuke cadeau pakketten

Met meer dan 200 verschillende sok dessins, kun je een geweldig persoonlijk sokken statement maken. Hoe lachen is het om op een serieuze kerstborrel, extravagante cadeautjessokken onder je nette pak te dragen? Of tijdens een chic diner, guitige fastfoodsokken? En hoe cool, als je baas tijdens jouw functioneringsgesprek deze thumbs up sokken aan heeft? Ik roep maar effe wat. Details met een knipoog, heerlijk toch?! Tot slot zijn Happy Socks natuurlijk een perfect persoonlijk cadeautje.

2. Dedoles sokken

Het merk Dedoles kwam ik eens tegen op Facebook. Ze maken gebruik van hoogwaardige materialen en planten bomen. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar de printjes zijn in ieder geval ontzettend leuk en vrolijk.

Volg Mama’s Jungle op Facebook!

Naast verschillende sokkenparen voor heren, dames en kids hebben ze ook onderbroeken en boxers in leuke prints.

3. Lotika bamboe sokken

Deze sokken van Lotika zijn van duurzaam bamboe materiaal en ook in leuke dessins!

Een persoonlijk sokken statement

Jezelf een beetje personaliseren met sokken en experimenteren met wat gekheid. Geweldig toch 🙂

Ook lezen: “Betaalbare en eco kinderkleding voor jongens 0-2 jr (organic outfit inspiratie)”

Hou jij van grappige sokken? En wie droeg er als kind ook lekker gek twee verschillende sokken? En wie doet dit nog steeds……….??? 😉 Klets gezellig mee in de reacties.

Winactie gesloten: gefeliciteerd Emmy!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

15 Reacties

 1. Ik vind happy socks supergoede sokken maar wel wat prijzig. Maar mocht ik er winnen dan zou ik voor de sunflowers en de pigeons kiezen ????

 2. Wat een leuke actie! Ik ben dol op happy socks en vrolijke sokken, daar word ik altijd blij van. Ik vind die met aardbeien en meloenen heel leuk!

  • Claudia Diependaal Reageren

   Ik.bou zo van printjes! Je wordt er idd heel vrolijk van. Het scheelt als je je een dag niet zo goed voelt, beter net kleur! Probeer maar! Ik loot dus heel erg graag mee! De zomerkoninkjes en de tumbs zijn geweldig. Al was één keuze maken erg moeilijk hoor 😉

 3. Ik ben dol op vrolijke sokken! ‘daar zit muziek in’ en ‘succes!’ vind ik helemaal leuk. Ik draag overigens wel altijd 2 dezelfde sokken ????

  • Happy Socks sokken Jungle Sock groen
   Lord of the jungle passen bij mij omdat ik van planten houd & Happy Socks sokken Sunrise Dot Sock, grijs met paars Vrolijk gestipt passen bij mij omdat ze ook lekker vrolijk zijn.
   Super leuke winactie!

 4. Ingrid Langstraat Reageren

  Wat een vrolijke sokken allemaal. De Clashing dots Vrolijk gestipt en de thumbs up sokken zijn geweldig om de dag gezellig te beginnen. Dat mixen is grappig, ook veel handiger sokken sorteren! Ik heb ooit per ongeluk 2 verschillende schoenen aan gedaan naar een cursus. Eerst kon ik wel door de grond zakken, maar het was juist wel erg leuk..viel wel op:-)

 5. Ik hou wel van die grappige en kleurrijke sokken.
  De Happy Socks Apple Sock zwart met kleurtjes en de Happy Socks Watermelon Sock zwart met roze
  zijn wel erg leuk.

  • Kristel Gubbels-daemen Reageren

   Ik vind de temple blossom en de sokken met hartjes geweldig. Lekker opvallend ik hou ervan. Ik weet zeker dat de bewoners op mijn werk hier ook heel blij van worden. Die hebben er zelf ook.

   Leuk idee om ze te combineren. Ze hadden laatst op school gekke sokken dag van mijn dochter. Geweldig met gekke sokken naar school

 6. Ja…..! Hippe sokken! Als klein meisje trok mijn dochter altijd twee verschillende sokken aan ????

 7. Helemaal verslaafd aan opvallende sokken. Heb al aardig wat Happy Socks, overigens heeft Effio ook prachtige sokken!

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.