Hectiek, stress, drukte. En te weinig tijd. Je moet meegaan in de flow… Het CV van een moeder in de dop, in een notendop. Zo ook het mijne. Het lukt me maar net om vier werkdagen te combineren met het moederschap. Ik wil zo graag even snurken..

Weinig (slaap)tijd voor mezelf

Als ik thuis ben gaat dochterlief voor, dan manlief, het huishouden gaat tussendoor en voor vrienden en familie heb ik veel te weinig tijd. Net als voor slapen trouwens, dat kan nog wel wat effectiever volgens het minimale-melatoninegehalte-grondbeginsel.

Maar dan dat ene moment. Als ik – veel te laat – mijn bedje in duik. Dan hoor ik even niks, heb ik even geen gedachtes en dan ineens…

Lees ook: “Ons baby slaapdrama: last van slaapgeblek”

Snurken

Een slaapsnurkgeluidje van het mannetje, een tevreden zuchtsnurkje van dochterlief en een luid geknor van het hondenkind beneden. En terwijl zij snurken, geniet ik even heel bewust, met een grijns op mijn gezicht, van de dingen waar het écht om gaat in het leven – mijn lieve, snurkende gezin – om vervolgens met een voldane snurk zelf richting dromenland te vertrekken.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.