In mijn vorige klaag-blog over het slaapdrama eindig ik met een happy end. JammerdeBAM. Not! Het slaapdrama gaat door.

Mevrouw zit in een sprong

De 7e sprong rond 10 maanden. Werkelijk, ik vier een feestje na die 10e sprong. Want volgens de welbekende “Oei, ik groei’ theorie: “..gedraagt de baby zich humeurig en vergelijkbaar als in vorige sprongetjes”. Juist ja. Slaapdrama dus.

Zijn wij soms abnormale ouders?

Volgens de boekjes moet een baby maar snel in het eigen bedje leren slapen. En het liefst ook maar zo lang mogelijk doorslapen. En pas op, want anders valt je kleine man of dame buiten de gemiddelden. Ojee.. En wij maar denken dat onze kleine dus abnormaal is, omdat zij én nog bij papa en mama in bed slaapt én nog niet doorslaapt. Nee hoor, doen we niet. Het is fijn als je kleintje snel doorslaapt en daar zou ik ook zeker van genieten maar normaler is – denk ik – van niet. En ook, als ze zo vaak wakker wordt en huilt ‘s nachts? Zoals tijdens zo’n sprong het geval is. Hoe doe je dat dan als ze in een andere kamer ligt? Dan moet je er ook nog eens elke keer uit? 

Hoe doen andere ouders dat dan met slapen?

En terwijl ik al voetenschuifelend in mijn omgeving peil of hun kleintje doorslaapt en nog (wel eens) bij papa en mama in bed slaapt, hoor ik eigenlijk alleen maar van niet (doorslapen) en wel (in het grote bed slapen). Oohh.. werkelijk? 

Want waarom mag een baby’tje niet geleidelijk aan wennen aan het alleen slapen en krijgen zij niet even de tijd om te wennen aan langere slaapjes? Hoeft echt niet per se direct. Aan alle jonge ouders, maak je er niet druk om. Komt vanzelf. En dat scheelt je weer een hoop frustraties. Kun je ook weer lekkerder slapen. Als je kunt slapen dan hè.

Lees ook: “Geef je nog steeds borstvoeding ‘s nachts? Het nachtmonster!”

En in huize Jungle? Babygirl is de allerzoetste baby overdag. Bouwt zeker alvast wat credits op voordat we de nacht in gaan..? Nou eh, weltrusten!

slaap..Zeiszoliefalszeslaapt

Slaapdrama’s herkenbaar?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

3 Comments

  1. Ohja, regelmatig een periode dat het weer slechter gaat en ze midden in de nacht in paniek wakker schrikt en dus alles bij elkaar krijst. Op het moment zelf is het, daar is weer een fase, en wat zijn we blij als het weer voorbij is. Gisteren nog over gehad met een andere moeder, dat dat de rest van he leven blijft. Zelfs als ze puber zijn en midden in de nacht thuis komen… Voor de baby hebben we een cosleeper. Slaapt hij toch in een eigen bedje, maar wel binnen handbereik zodat ik er niet uit hoef voor nachtvoeding.
    …linda schreef als laatst…Moeders voor MoedersMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.