In een opgeruimd en minimalistisch huishouden is een rommelige rij schoenen natuurlijk uit den boze 😉 Ik probeer te minderen met kleding en schoenen, hoor. Maar voor mama + 2 kids, loopt het aantal paar muiltjes toch op. Momenteel liggen mijn zomerschoenen onderin de kast en de winterboots zitten in een koffer. De kinderschoentjes heb ik in een grote mand gegooid. Kan dat anders? Jazeker! Hierbij de allerleukste voorbeelden voor schoenen opbergen. Ik deel zowel ideetjes voor het “wegwerken” van schoenen in kasten en lades, als het op een creatieve manier tentoonstellen voor mooie boots in de hal.

Lees ook: “Hoe maak je een minimalistische woonkamer gezellig?”

Verschillende manieren om schoenen netjes op te bergen

Het ligt ten eerste aan de ruimtes in huis, wat precies handig is qua schoenen opbergen. Daarnaast speelt ook smaak een rol. Op sommige schoenen ben ik bijvoorbeeld trots, en die kan ik prima op een creatieve manier showen in de hal. Maar over het algemeen vind ik al die schoenen in het zicht maar rommelig. Dan kies ik liever voor wegwerken. Verder vind ik het fijn als mijn schoenen makkelijk te pakken zijn.

schoenen opbergen
*Ahum* mijn schoenen opbergen manier. Dat kan beter 🙂

1. Stijlvol schoenen opbergen (in het zicht)

Schoenen opbergen in het zicht kun je makkelijk doen als je heel weinig schoenen hebt of je bent echt helemaal dol op mooie schoenen, zoals Santoni. Of je selecteert elke periode een paar favoriete boots 🙂

Een gave trolley kar in de hal, is dan een mooie manier hiervoor. Heb je heel veel schoenen? dan kun je ze bijvoorbeeld uitstallen in een mooie inloopkast. Mijn schoenen opbergen in een zelfgemaakte kast van toffe houten kisten ofzo, vind ik trouwens ook mega tof!

2. Schoenen onzichtbaar opbergen

Er zijn ook allerlei manieren om schoenen zoals Hogan sneakers uit het zicht op te bergen. Zoals onder het bed of in een kast. Of verstop je schoenen in een mooie dekenkist, berg ze op in geheime traplades of hang ze aan de binnenkant van een kastdeur!

3. Kinder schoenen opbergen

Tot slot zijn er ook nog allerlei schattige manieren om de kinderschoenen op te bergen. Ik vind zo’n DIY met ronde buizen of gekleurde kisten aan de muur erg tof. Verder val ik ook wel voor een mooie kast met manden onderin, waar de schoenen dan in kunnen.

Pinterest inspiratie voor schoenen opbergen

Hoe zou ik mijn schoenen opbergen?

Heb jij inmiddels je favoriete schoenen opberg manier gevonden? Ik wel! En hoewel ik mijn schoenen liever uit het zicht opruim, bleven mijn ogen het langst hangen op een DIY boom met planken in het hoekje van de kamer. Heel gaaf om de mooiste boots (of degene die ik op dat moment veel aan heb) daarop te zetten. Ik zie hier in mijn fantasie allemaal geweldige naaldhakken op staan. Al is die tijd wel voorbij 😉

Mooie dromen voor mijn toekomstige huis! Tot die tijd liggen de shoes nog even op een berg onderin mijn kast 😉 Hoe is dit bij jou geregeld?

Afbeeldingen: Pixabay, eigen

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.