Op Facebook zie ik altijd van die vernuftige Wish en Ali dingetjes voorbij komen. Sommigen vind ik zo ontzettend vaag! Een broek waar je doorheen scheten kunt laten… Een oorpincet… Een mondspreider… Voor wat? Kansloos! Toch komen er soms ook items langs, die zelfs mij triggeren tot bijna-aankoop. Zo zie ik een mooie tekentablet, cool! Bijna gekocht. Maar dan zit ik weer met zo’n ding in huis. Die avond zit ik per toeval voor een felle schemerlamp bij een witte muur. Uit het niets giechelen de kids en ik om allerlei gekke schaduwen. Bedankt kosmos! Want er zijn natuurlijk allerlei toffe schaduwspelletjes met kids mogelijk, zónder iets te kopen. En ook voor de tekentablet heb ik een oldskool – kosteloos – alternatief (-:

Lees ook: “Leuke kinderspelletjes in de tuin en onder de parasol

Rare Wish en Ali items dus, kan iemand dit toelichten? Haha..

Geen tekentablet in huis? Zo kun je tekeningen overtrekken op de oldskool manier

Een tekentablet, lightpad of led drawbord is een soort lichtbak waarmee je tekeningen kunt overtrekken. Professioneel ziet het er wel uit. En het zal vast ook handig zijn. Maar weet je nog hoe we dat vroeger deden? Gewoon op het raam! Op deze manier een tekening overtrekken kan overigens alleen met daglicht van buiten.

Een tekening overtrekken op het raam

  1. Plak de tekening die je wilt overtrekken op het raam met plakband of kleefgum;
  2. Plak een leeg vel papier eroverheen,
  3. En overtrekken maar!

Een tekening overtrekken in de avond

Ben je lekker ’s avonds aan het tekenen of heb je geen daglicht? Dan is een tussendeur met ruitje wel handig. Gebruik één van je vloerlampen. Het maakt niet uit of je een artistieke of industriële vloerlamp gebruik of een moderne led-lamp. Het gaat om het licht.

  1. Zet de staande vloerlamp achter de ruit en schijn deze tegen het glas;
  2. Ga zelf aan de voorkant staan en plak hier je tekening op met het lege vel eroverheen;
  3. En overtrekken maar!
  4. Heb je een glazen tafel? Dan kun je ook hierop tekeningen overtrekken door bijvoorbeeld een tafellamp eronder te plaatsen.

Creatieve schaduwspelletjes met kids

Spelen met licht en schaduw is geinig, maar ook hartstikke leerzaam. Kinderen krijgen inzicht in afstand, grootte, vormen, invalshoeken, licht en donker.

Leuke schaduwspelletjes voor kids

In de zomer kun je natuurlijk lekker buiten klieren met schaduw en zon. Zit je in het herfstige of winterse seizoen? Dan heb je iets leuks te doen binnen! Kleine tafellampen zijn heel handig voor creatieve schaduwspelletjes. Deze kun je namelijk makkelijk verplaatsen en richten. Op een muur kun je grappige figuren proberen te maken met je kinderen. Bijvoorbeeld onderstaande dieren. Ook kun je poppetjes knutselen en daarmee een voorstellen maken. Dat kan achter een doek zoals hieronder, maar ook gewoon prima voor de tafellamp die je richt op een lichte muur. Verder kun je de lamp schijnen op speelfiguurtjes en deze overtrekken. Of speel een spelletje rarara. Knip figuurtjes uit een oud tijdschrift en laat de anderen raden!

Tip: volg hier het Pinterest bord met toffe schaduwspelletjes voor nog meer creatieve ideetjes!

Welke leuke schaduwspelletjes voor kids heb jij wel eens gespeeld?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.