Het internet maakt online liefdesavonturen en intimiteit met een partner op afstand mogelijk. En daarbij kun je elkaar extra prikkelen met een spicy seksspeeltje, zoals een op afstand bestuurbare vibrator. Brengt dit ons dichterbij, of juist ver weg? Ik ben in ieder geval reuze benieuwd en leg deze afstandsbestuurbare seksspeeltjes onder mijn lange, dikke loep. Hoe werkt een vibrator met app besturing? Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kwalitatieve en duurzame remote vibrator? En uiteraard: is een vibrator met afstandsbesturing een leuke toevoeging voor je seksleven?

Lees ook: “Biologisch & natuurlijk glijmiddel; voor extra sexyness!”

Wat is een op afstand bestuurbare vibrator?

Een vibrator met een afstandsbediening wordt ook wel remote vibrator genoemd. Je kunt dit seksspeeltje dus besturen “op afstand”. Deze remote vibrators kun je alleen gebruiken (soloplay). Maar ook als je een LAT-relatie hebt, met je partner op afstand wanneer deze op zakenreis is of gewoon samen met een ander persoon ergens op de wereld.

Er bestaan in ieder geval verschillende types.

 1. Een sextoy met een snoertje eraan vast, waar knopjes op zitten om te besturen
 2. Een vibrator met een losse afstandsbediening (het bekende “vibratie eitje”)
 3. En een trillend speeltje dat je via een app op je mobiel kunt besturen

Voor de eerste twee vibrators moet je echt bij elkaar in de buurt zijn. En met de app bestuurbare vibrator speelt afstand geen rol.

op afstand bestuurbare vibrator

Andere afstandsbestuurbare seksspeeltjes

Naast vaginale vibrators, bestaan er ook op afstand bestuurbare g-spot vibrators, clitoris stimulators en anale vibrators. Voor mannen zijn er daarnaast speciale sleeves of masturbators.

masturbator

Wist je dat er ook speciale slipjes op de markt bestaan, waarin getrild kan worden met een bediening op afstand? En je kunt sommige remote toys zelfs combineren met een VR bril. Futuristisch!

VR bril

Waar kun je op letten bij de aanschaf van een vibrator met app of afstandsbediening?

Intieme producten kun je (meestal) niet ruilen. Voordat je een vibrator met afstandsbediening aanschaft, kun je daarom op de volgende dingen letten.

Lees ook: “Info gezonde seksspeeltjes, duurzame dildo’s & veilige vibrators”

1. Vorm en grootte

Allereerst, wat vind je zelf prettig qua vorm en grootte? Sommige “vibrator eitjes” kunnen namelijk helemaal in je vagina en op sommige bestuurbare vibrators zit een uitstekend deel voor bijvoorbeeld je clitoris. Wil je de remote vibrator ook buitenshuis dragen, let er dan op dat er geen grote uitstekende dingen op zitten die door je kleding heen zichtbaar zijn.

2. Trilstanden en geluid

Enerzijds wil je een flinke trilstand, anderzijds is er natuurlijk het risico dat dit te horen is. Voor thuis maakt dit minder uit, maar voor buitenshuis is het iets waar je op kunt letten.

3. Tot welke afstand werkt het?

Vibrators met een afstandsbediening aan een snoer, kunnen slechts tot waar het snoertje reikt. Een draadloos tril eitje of draadloze vibrator met een losse afstandbediening, werkt tot op een aantal meter. Dit staat in de beschrijving, want het verschilt per merk.

Voor een vibrator met app besturing maakt de afstand niet uit. Wel is het zo dat je de vibrator met je eigen mobiel moet verbinden. Dit gaat via bluetooth of wifi en daarom moet jouw mobiel zelf, wel in de buurt van de vibrator zijn. Je partner hoeft alleen de desbetreffende app te downloaden om te connecten met jouw vibe. Dit kan dus overal met een internetverbinding zijn.

4. Besturing en opladen

Welke besturing vind je zelf prettig? Een losse afstandsbediening of met een vast snoertje? En als je kiest voor mobiele app besturing van je vibrator, check dan van te voren of deze app wel geschikt is voor jouw type telefoon (Android/ iPhone).

Ook het opladen kan verschillen. Sommige vibrators en afstandsbedieningen werken op batterijen. Of deels op batterijen; dan kun je de vibrator met een kabel opladen en in de afstandsbediening zitten batterijen. Er zijn echter ook vibrators die je geheel met een stekker of usb-kabel oplaadt.

5. Kwaliteit en duurzaamheid van de remote vibrator

Een belangrijk punt van de duurzaamheid van de op afstand bestuurbare vibrator is voor mij het materiaal. Het veiligste materiaal is (medisch) siliconen. Kies in ieder geval niet voor speeltjes van zacht plastic of “jelly” materiaal waar weekmakers in zitten. Daarnaast is het opladen van je vibrator via kabel of usb, milieuvriendelijker dan eentje op batterijen.

Gebruik verder het juiste glijmiddel. Bij siliconen speeltje wordt geadviseerd om geen siliconen glijmiddel te gebruiken, maar op glijmiddel waterbasis.

remote seksspeeltjes

Hoe werkt een interactieve vibrator met app?

De knopjes op de afstandsbediening spreken veelal voor zich, en voor specifieke instellingen kun je altijd de gebruiksaanwijzing raadplegen.

Een mobiele app bestuurbare vibrator moet je wel even van te voren uitvogelen. Anders is dit nogal een showstopper. Afhankelijk van het merk of de app werkt het ongeveer zo:

 • Voor het allereerste gebruik, laadt je de sekstoy op. Ondertussen kun je de (gratis) app installeren.
 • Vervolgens maak je een account aan met een gebruikersnaam. Zo kan jouw partner jou vinden.
 • Nu kun je jouw vibrator verbinden in jouw account in de app. Dit gaat via bluethooth of wifi.
 • Daarnaast moet degene die jouw vibrator wilt besturen ook de app downloaden en een account aanmaken.
 • Daarna kun je elkaar opzoeken, toevoegen en de controle geven.
vibratr met app

Voorbeelden remote vibrators

Waar koop je een vibrator met mobiele app of vibrerend ei met afstandsbediening?

1. Vibrators bestuurbaar met vast snoertje

Een bestuurbare vibrator met snoertje valt al snel weg, als je er ook eentje kunt kiezen met losse afstandsbediening. Maar als bestuurbaar seksspeeltje wanneer je gewoon naast elkaar bent, kan het wel. Deze bestuurbare vibrators met vast snoertje zijn vaak goedkoper. Let daarom wel altijd goed op de kwaliteit van het materiaal. Helaas kon ik er geen vinden die met kabel of usb-oplaadbaar is.

Entice Ella

 • Materiaal: ABS (veilig materiaal, zonder weekmakers)
 • Opladen: 2 AAA batterijen
 • Lengte snoer: ?

2. Vibrators met losse afstandsbediening

Bij vibrators met losse afstandsbediening let ik op het materiaal en of zowel de vibe als de afstandsbediening usb (of kabel) oplaadbaar zijn. Ook noem ik de bereikbare afstand.

Stijlvol Fifty Shades Vibrerend Ei

 • Materiaal: siliconen
 • Opladen: beide delen met usb-kabel
 • Afstand: De afstandsbediening werkt tot op 10 meter.

Vibrerende slipjes PantyRebel

Deze vibrerende slip van Pantyrebel is voorzien van een vakje waar de oplegvibrator precies in past. Er zijn verschillende sexy broekjes.

 • Materiaal: siliconen vibe
 • Opladen: beide delen met usb-kabel
 • Afstand: ?

3. Vibrators met app besturing

Het voordeel van een app bestuurbare vibrator is dat de afstand geen rol speelt. Je partner kan overal ter wereld zijn. Wél heb je een goede internetverbinding nodig. Niets zo irritant als dat tijdens het sexy spelletje de connectie wegvalt..

We-Vibe Jive vibratie ei met gratis app “We-Connect-app”

 • Materiaal: siliconen
 • Opladen: usb-kabel
 • Verbinding: bluetooth en wifi

Magic Motion vibratie ei met gratis app “Magic Motion-app”

 • Materiaal: siliconen
 • Opladen: usb-kabel
 • Verbinding: bluetooth en wifi

Lovense Lush Bullet Vibrator met gratis app “Lovense Remote-app”

 • Materiaal: siliconen
 • Opladen: usb-kabel
 • Verbinding: bluetooth

Esca 2 Kiiro viberend ei met gratis app “OhMiBod-app” 

 • Materiaal: siliconen
 • Opladen: usb-kabel
 • Verbinding: bluetooth en wifi
remote sextoys

Review Esca 2: mijn ervaring met een vibrator met app

Voor dit artikel probeer ik de Esca 2 van Kiiroo. Dit is een vibrator met app besturing, maar hij werkt ook “handmatig”. Op het uitwendige deel zit een knopje, waarmee je kunt schakelen tussen 4 vibratie standen. Het is een mooie vibrator van goede kwaliteit (siliconen, abs). En er zit ook een usb-kabel bij om op te laden. De vibrator is spatwaterdicht. Je kunt ‘m goed reinigen met een beetje water en zeep of toycleanser.

De app is gratis voor Android en iphone, en makkelijk in gebruik. Verbinding werkt met bluetooth en wifi. In de app kun je zien hoeveel procent de vibe is opgeladen. Er zit een chatfunctie bij, je kunt foto’s sturen en videobellen. Helaas werkte dit laatste niet bij ons.

Het idee vind ik erg spannend en sexy, om de controle uit handen te geven. Al is de voorbereiding qua app installeren, account aanmaken en verbinden met de telefoon van mijn partner minder prikkelend, terwijl het apparaatje in de usb-oplader ligt te lonken. Ik zet de bluetooth aan en het geluid moet hoger zijn dan 50% voor een goede werking.

Solo-fun: eerst probeer ik het zelf. De diepe vibraties zijn erg goed en er zijn verschillende ritmes. Je kunt in de app “tappen” en patronen tekenen die worden omgezet in vibraties. De leukste stand in de app vind ik de “Club Vibe”. Het microfoontje vangt het geluid op van mijn favoriete muziek en ik heb een geheel nieuwe ervaring bij het nummer Unforgettable van French Montana.

Wanneer ik 3x het lichtgevende knopje op de Esca 2 zelf indruk, verbreekt de verbinding. Nu heb ik 4 standen die ik handmatig op de vibrator kan instellen. Bij de 7e klik gaat de bluetooth verbinding met mijn OhMiBod app weer aan. In mijn profiel staat dan ook de vibe status weer op connected.

Seks-op-afstand: na het samen uitvogelen (wat vrolijk gelach oplevert), accepteer ik zijn “controle” in de app. Zijn ritme keuzes en patronen voel ik als vibraties. Het werkt! De app geeft ook een melding welk standje hij gebruikt. De “club vibe” gaat aan. Hij is zijn “oorwurm” aan het zingen “I don’t know much, but i think i love you…..” en ik voel dat. Haha, daar kun je een leuk rarara spelletje van maken. Na een beetje klooien, bellen we elkaar. Er gaan wat hmm hmm’s heen en weer.

Is een vibrator met app besturing een leuke toevoeging voor mijn seksleven?

Ja en nee. Mijn man en ik misten een beetje de zintuiglijke interactie en spontaniteit op deze manier. Vooral voor mijn vriend was er niet zoveel aan. Hij drukte maar wat knopjes in en maakte de respons niet mee. Met videobellen erbij, is het leuker (maar die functie deed het nu dus niet, maar hij bestaat wel in de app, misschien is dit tijdelijk?).

Onze conclusie is dat we er nog maar wat meer mee moeten uitproberen 😉 Misschien met de app besturing een beetje dollen op een feestje samen. Daar is dit type seksspeeltje natuurlijk heel geschikt voor. Er zijn trouwens ook afstand bestuurbare toy’s voor mannen. De combinatie lijkt mij leuker, omdat er dan bij allebei wat gebeurt.

masturbator

De Esca 2 vibrator zelf zou ik zeker aanraden. Deze vibe kan zowel vaginaal als op de clitoris gebruikt worden, met allerlei lekkere vibratie standen. Hier tussen kan ik gemakkelijk schakelen via één knopje op de vibe zelf (of dus via je app). De Esca 2 is verder van veilig materiaal en het opladen via usb is duurzaam.

En de bijbehorende app besturing? Vibreren via muziek whoeoee, dat is gewoon leuk! Verder zie ik het vooral als geilig technisch snufje. Het zal nevernooit de bijzondere intimiteit tussen twee mensen kunnen vervangen. Maar als accessoire bij de fijne Esca 2, wél een zeer plezierig extraatje voor nieuwe avonturen of extra seks bij relaties op afstand.

Welke sexy ideetjes heb jij bij een vibrator met app besturing? Voel je vrij om een reactie te plaatsen!

Afbeeldingen: merken, Pixabay

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.