Is er een baby op komst, maar heb je nog niet besloten of je voor reguliere luiers gaat, wasbare luiers of een combinatie hiervan? Bekijk hier de bekenste merken reguliere luiers en de ecologische mogelijkheden daarvan.

Ook lezen: Starten met wasbare luiers: wat heb je allemaal nodig?

Populaire merken reguliere luiers voor baby’s

Er zijn zoveel verschillende merken en soorten dat het lastig kan zijn om de juiste luier te kiezen voor je kleintje.

De luiers moeten natuurlijk wel goed zitten en je kleine spruit moet zich er comfortabel in voelen. Om je te helpen kiezen lichten we de vijf bekendste luiermerken voor je uit.

1. Pampers

Pampers is veruit het bekendste merk. De luiers van pampers absorberen zo goed dat ze tot het dertig keer hun eigen gewicht aan vocht op kunnen nemen. Zo blijft je baby dag en nacht droog.

De luiers hebben een rekbare sluiting en flexibele zijkanten, zodat ze lekker zitten en je kleintje zich er makkelijk in kan bewegen. Bovendien zit er een beschermende lotion in de luiers. Dit verkleint de kans op vervelende uitslag.

Pampers verkoopt ook hybride wasbare luiers. Deze kun je – zoals de naam al zegt – wassen en opnieuw gebruiken. Dit kan op de lange termijn goedkoper zijn dan de wegwerp variant.  

Lees ook: Is je kindje eerder zindelijk met wasbare luiers?

2. Bambyo

Bambyo is het bekendste merk voor ouders die voor ecologisch en duurzaam kiezen.

De luiers van Bambyo zijn namelijk gemaakt van milieuvriendelijke materialen en grondstoffen en voor 70% biologisch afbreekbaar.

De vulling bestaat voor 100% uit bamboevezels. Bamboe is een sterk en natuurlijk materiaal met een antibacteriële en antischimmel werking. Prettig voor het gevoelige huidje van je kleintje.

reguliere luiers

3. Huggies

Het is belangrijk dat luiers zacht zijn zodat ze de huid van je kleintje niet irriteren. De babybroekjes van het merk Huggies hebben zachte kussentjes, die er ook nog eens voor zorgen dat ontlasting meteen wordt geabsorbeerd.

Het merk richt zich ook op specifieke soorten babybroekjes, zoals zwemluiers. Handig als je met je kleintje wilt zwemmen!

Ook lezen: Welke wasbare zwemluier kiezen voor je kindje? (info + top 5)

4. Huismerken

Behalve merkluiers, verkopen veel supermarkten en drogisterijen ook babybroekjes van huismerken. Een voorbeeld daarvan zijn de babybroekjes van de merken Rascal + Friends en Pure & Soft van Kruidvat.

Luiers van huismerken zijn over het algemeen net zo fijn voor je kleintje als de merkvarianten. Ze zijn meestal wel wat goedkoper. Fijn, als je wat minder te besteden hebt.

5. Zwitsal

Zwitsal ken je waarschijnlijk van de bekend ruikende geur en babylotion en wasgel. Maar wist je dat het merk ook luiers maakt?

De babybroekjes van Zwitsal absorberen goed en zijn makkelijk te verschonen. Ze zijn ongeparfumeerd. Maar je krijgt er wel een geurbuideltje bij om ze toch lekker te laten ruiken.

Welk merk reguliere luiers spreekt jou het meest aan?

Afbeeldingen: Pixabay.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.