De Rapley methode.. ofwel “stukjes-eten voor baby’s”; voor de één een uitkomst, voor de ander een stik-nachtmerrie. Wij behoren tot de eerste groep. Rapley is voor ons een succes omdat de tafelmomenten zo ontzettend gezellig zijn. De kleine dame smikkelt met een luide “mjam mjam mjammm” met de pot mee en omdat wij nu bijna 6 maanden bezig zijn, in dit blogje wat diner-foto’s.

Ook leuk: “Meer weten over de Rapley eetmethode bij baby’s? Zo begonnen wij!”

Wokschotel met worstjes

Vanavond aten wij kleine worstjes, een wok van courgette, paprika, prei, ui en knolselderij. Deze knol heb ik eerst in grove stukken gekookt en daarna kort gebakken in de jus van de worstjes. Voor de kleine meid sneed ik de knol nog wat kleiner en ze kreeg 1/3 worstje erbij. De worstjes werden er als eerst uitgepikt. De knol en groenten gingen er ook goed in. De stukjes courgette werden met wilde gebaren van het tafelblad van de kinderstoel geschoven.

groente-worstjes

Vis eten en rijst peuteren

Het liefst eet ik minimaal 1x per week vis. Helaas is dat budget-technisch niet altijd mogelijk. Vandaag twee flinke stukken zalm voor €6,- gehaald bij de supermarkt. Ik kookte rijst op de makkelijke manier in de rijstkoker. Toch koekt altijd de onderkant van de rijst aan bij mij, ik krijg het maar niet 100% goed. De venkel kort gekookt en daarna met taugé, tomaat, blokjes feta, olijven en knoflook in de grill geschoven. Voor de kleine sneed ik de venkel later nog iets kleiner. Ook weer een klein deel van de vis door haar bakje eten heen. Ze krijgt dan steeds een paar schepjes van haar bordje eten op het tafelblad van de kinderstoel om zelf te pakken. Eigenlijk ging dit hele gerecht er prima in bij haar. Extra lekker: de zalm. En het rijst peuteren is altijd wel favoriet.

zalm-venkel-rijst

Pasta ovenschotel met kaas en groenten

Vandaag stak manlief zijn handen uit de mouwen. Een pasta-ovenschotel met gehakt, pastasaus, verse groenten (courgette, ui, paprika, tomaat) en EXTRA kaas. De kleine kreeg hetzelfde maar dan met een beetje minder extra kaas. Favoriet: de kaas natuurlijk.. en het gehakt en de pasta. Leuk dingetje; vandaag werd er wel een stukje courgette geproefd, al belandde het stukje vrij snel daarna op de grond.

Tip: “Super schattig bamboe kinderservies”

pasta-ovenschotel-kaas

Koude pasta salade

Tijdens warme dagen vind ik een koude pastasalade heerlijk! Eigenlijk wilde ik vandaag voor aardappelen gaan, maar er zat schimmel op één. Iek. Ik kan daar niet zo goed tegen en heb de hele zak weg gemieterd. Ze waren ook al een beetje verschrompeld (oops). Een grote zak halen is niet altijd voordelig. Op de pastasalade heb ik me uitgeleefd. Pasta natuurlijk, paprika, tomaten, sperzieboontjes, snijboontjes, ei, pompoenpitten, amandelen en een kipfiletje in kleine blokjes gesneden en gebakken. Het sausje bestond uit mayo, yoghurt, mosterd, water, kappertjes en een half rood uitje.

koudepastasalade

Ik hoop dat dit een beetje een beeld geeft hoe het er d.m.v. Rapley na een paar maanden  aan toe gaat. Het grote voordeel vind ik dat zij gewoon lekker zelf eet. Je ziet haar echt kijken van “oh, dat eten mijn ouders, dat ga ik ook eens in mijn mond stoppen”. Leuk! Wat zouden jullie nog willen weten over hoe de Rapley methode bij ons gaat?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

5 Comments

  1. Het concept van Rapley spreekt mij wel aan. Evie is nu ruim 5 maanden en ik zou eigenlijk niet weten hoe we straks moeten beginnen. Ik denk dat dit vooral komt omdat ik het eng vindt. Binnenkort ga ik wel wat meer blogjes lezen over Rapley.
    …Meike schreef als laatst…5 maandenMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.