Ik vind het weer eens tijd voor een quote. Eentje die mij zo aansprak, dat ik de documentaire pauzeerde om de tekst te noteren en dacht: “ja..”. Ik quote Thomas Paine en leg je uit waarom.

Ook leuk: “Positieve quotes aan de muur; “goedemorgen gedachtes” (diy)

Quote Thomas Paine

Wat spreekt je ervan aan?

Wat ik moeilijk vind in de wereld dezer dagen is dat er zo weinig getolereerd wordt van elkaar. Ik wil zo graag dat we elkaar allemaal als mens zien, in plaats van groeperingen. En dat we respect hebben voor elkaars geloof en denkwijze. Deze quote illustreert dit zo mooi.

Mijn land is de wereld. Wij zijn allemaal hetzelfde. Mensen. Bewoners van de aarde. Niets meer en niets minder. Voel je niet beter dan een ander. Maar voel je zeker ook niet minder. En mijn religie is goed doen. Ja, dat is mooi. Want wat je ook gelooft, als het uitgangspunt is “goed doen”, zit het allemaal wel snor, toch?!

Quote gespot bij

Deel 1 of 2 van de documentaire Zeitgeist (2007). Een meerdelige, spraakmakende documentaire van Peter Joseph over het christendom, de 11 september aanslagen, de rol van de Amerikaanse centrale bank, burgerrechten en vrijheden. Een interessante blik op de wereld van nu al zeg ik het zelf. Of alles waarheid is weet ik niet. Maar eigenlijk zijn alle waarheden, waarheid nietwaar? Het is maar waar je in gelooft 😉

Auteur van de quote

Thomas Paine (1737-1809) was een Engels-Amerikaans filosoof, vrijdenker en revolutionair. Hij speelde een belangrijke rol in zowel de Amerikaanse als Franse Revolutie en is een van de belangrijkste denkers van het liberalisme.

Ken jij deze quote? Wat spreekt jou er wel of niet van aan?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (5) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.