Ik ben eigenlijk tegen het laten huilen van een baby omdat er vaak gewoon wél iets aan de hand is. Tot bijna 1 jaar oud hebben wij volledig op verzoek gevoed en daarmee toegegeven aan alle nachtvoedingen, mamahonger, troost en frustraties tijdens sprongetjes. Hier stond ik volledig achter, ook als dat betekende dat ik soms om de 2-3 uur aan het voeden ben ‘s nachts (daarom lag zij ook altijd bij ons in bed, noem het gemakzucht). Nu wil ik de borstvoeding afbouwen in de nacht. Het is klaar met Eat, Sleep, Milk Repeat . Laten huilen vind ik vreselijk moeilijk.. Maar dat slaapdrama ben ik ook zo zat!

Ik wil minder borstvoeding geven in de nacht 

Maar kleine baby’s worden grote baby’s en hun behoeftes veranderen. De kleine dame eet goed met de pot mee en ik geef minder borstvoedingen per dag. Toch komt ze nog graag regelmatig bij mama drinken in de nacht. En ik begríjp dat ook wel. Mama is toch vier lange dagen weg in de week en ook zij vindt die quality time fijn. Maar zij moet ook opvoeden en dat betekent soms moeilijke keuzes maken.

En een mooi avond-nachtschema voor de kleine meid van 1 jaar vind ik:
– rond 19.30 uur na het avondeten, het bedritueel + borstvoeding
– rond 00.00 uur mag er nog een korte borstvoeding genuttigd worden
– en ‘s morgens als de dag start rond 7.00-8.00 uur de wake-up borstvoeding

De theorie klinkt goed, maar de praktijk wijst anders uit

En zoals alles klinkt de theorie natuurlijk prachtig, de praktijk klinkt soms meer als een donderwolk. Want het brult luid en regent tranen. Het arme, kleine nachtmonstertje. Het is ook wel zwaar om een baby te zijn. Maar we zetten nu door. Pff.. moeilijk man.. Project (toch maar) Laten Huilen is gestart.

Lees verder: “Met deze strategie gaan we het doorslaap gevecht aan in de nacht”

huilen2

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

6 Comments

  1. Ik hou er ook niet zo van om onze dochter te laten huilen. We hebben dan ook de grens van 15 minuten en ze mag niet over haar toeren raken, want dan slaapt ze toch ook niet. Dan troosten we haar en leggen we haar weer terug in bed. Meestal lukt het na een tijdje wel.
    …Meike schreef als laatst…Papadag #1My Profile

  2. Wij laten ons meisje (met pijn in ons hart) ook huilen als ze gaat slapen.. Ze heeft echt een ‘slaap’ huiltje.. en daarmee krijgt ze zichzelf overdag in slaap.. In de avond lukt dat minder goed dus na een klein poosje halen we haar wel eruit als het ze niet lukt..
    …Nicole schreef als laatst…ShoplogMy Profile

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.