Kleutergirl onze kletskous, heeft al een hoop praatjes versleten. Nu onze dreumesboy van 2 ook zijn woordenschat ontdekt, lig ik dubbel zo vaak in een deuk ???? De grappigste zet ik weer voor je op een rijtje. Lach je mee?!

Zit er vieze yoghurt in je oren, ofzo?

“Jongens, we hebben Griekse yoghurt als toetje”, zeg ik in de camper. Waarop kleutergirl haar neus ophaalt: “Nou, ik hoef die vieze yoghurt niet”. Verbaast zeg ik: “Hij is heel lekker hoor. Hoeze zeg je dat hij vies is?”. “Dat zeg jij!” zegt ze verward.
..het is even stil, mijn hersens zitten te kraken. Dan snap ik ‘m en zeg: “Oohh, nee. Grieks! Niet vies. Weetje uit Griekenland.”

De “Waarbij? AARDBEI!” aap

Dit grapje heb ik pas 1000 keer gehoord van mijn groep 2-er. Maar nu zit ik in een serieus grotemensengesprek. Belangstellend vraag ik: “Waarbij..
En vervolgens hoor ik een klein jongetje die net 3 woordjes zegt, schaterend roepen: “AARDBEI!” Omggg haha.

Assepoester met een piemel

De film Assepoester sudderde nog even door in de dromen van kleutergirl. ’s Ochtends krijg ik luid giechelend het verhaal te horen: “..en een prins, mam! Hij had een neuspiercing en 1000 op zijn armen en één in hem piemel” Ahaa..

Fijn, zo’n kleuterquote ????

“Mama mijn tieten zitten hier. Die van jou hier” (wijst een stuk lager)

Vadertje en moedertje

Hoe en waarom kleuters verbanden leggen, komt leuk naar voren in dit soort verdiepingsgesprekken..
Zo vraagt kleutergirl plots: “Vinden jullie het leuk om vader en moeder te zijn?” Geïnteresseerd vraag ik: “Euhh ja. Hoezo?” Zij: “Nou omdat ik graag met E. wil trouwen” Schattig ????
Lees ook onze vorige kinderkletspraat: “Kleuterpraatjes over poep en piemels”

Een heerlijke contaminatie

Tijdens het eten vraag ik waar kleutergirl dankbaar voor is. Ze heeft haar mond nog vol, en omdat ze zo goed is opgevoed ???????? zegt ze: “Blikmomentje! Even mijn mond leegeten”

Dreumesboy is dol op ijsjes (en geitjes)

Echt hè, één van zijn eerste woordjes, is ijsjes. Op de kinderboerderij wijst hij ze aan: “Mama eenijsje!” Nope, schat. Dat zijn de uiers van een geit. ????

Lees ook: “Recept: soort van gezond snickers ijsje”

Tot de volgende keer, maar weer! Dan ben ik benieuwd wat voor camperpraatjes we allemaal zullen aanhoren. Heb jij laatst nog dubbel gelegen van het lachen van iets van je kids? Wat hebben die van jou zoals uitgesp(r)oken?

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.