Ik vind plogs altijd super leuk om te bekijken, lekker in iemands leven neuzen of leuke dingetjes en ideetjes spotten. Vandaag heb ik voor jou een plog van een vrije mama dag bij ons.

Bekijk ook: “Een vrije mama dag zónder kids (plog)”

Plog van een vrije mama dag

Vandaag werd mijn man om 6 uur uit bed gebeld voor een storing, Lieve werd wakker en ik voedde haar. Zij sliep weer in, ik niet. Dus daar ging ik; optutten, boekweit-baan-ei ontbijtpannenkoekjes maken, luiers wassen en een schone was opvouwen, om half 7 ‘s ochtends dus.

Leestip: “Leuke recepten voor je (bio) nootjes, pitten en zaden”

plog1

Daar lag ze lang en breed te snurken in ons bed. Ik legde haar kleding klaar en besefte me ineens wat een grote kleertjes dat alweer zijn eigenlijk (maat 80). Mevrouw werd wakker, we lieten de hond uit en keken naar de baby eendjes. Het was inmiddels 9 uur.

plog2

We aten de boekweit-pannenkoekjes met eigen gemaakte hummus, tahin en lekkere jam. Op Marktplaats had ik een supergavestoere mini auto gekocht, die gingen we halen een kwartiertje verderop. Ook haalde ik voor het eerst een biologische groente & fruittas bij de natuurwinkel. Mijn moeder wilde er ook één daarom zie je er twee op de foto.

plog3

De kleine meid sliep thuis een dikke twee uur. Ik fröbelde wat met de producten uit de groente en fruittas, zo maakte ik een spread van de blaadjes van de radijsjes en een smoothie. We aten de spread op brood met radijs en avocado, super lekker. Daarna chillen in de tuin.

plog4

 

Nog meer chillen in de tuin – wat vervelend zeg. Eten maken, geen zin in moeilijk gedoe; aardappelkroketjes in de oven, een hamburger, een lekkere volle salade en een kleine zelfgemaakte tonijnsalade. Zo, toen alles op bed lag was het ………… MAMA TIJD. Wijn + heet bad blijft een topcombi.

plog5

 

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

6 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.