Wist jij al dat ik al sinds juli 2014 geen plastic tasjes aanneem in winkels? Ik ben zelf heel trots omdat ik vind – hoe klein dan ook mondiaal gezien – dat het toch weer bijdraagt aan het verminderen van het omvangrijke plasticafvalprobleem in de wereld. Kijk, al zou ik twee mensen inspireren het zo te doen en die inspireren er ook weer twee en die ook. Dan komen we ergens. Maar er zijn ook van die negatievelingen: “Joh, die paar plastic tasjes die jij niet neemt, neemt een ander wel”. Ik vind dat echt een beetje a la halfleeg glas. Vandaag een beetje mijmeren over plastic tasjes.

Een beetje mijmeren over plastic tasjes

Eco-tas

Een goede vriend uit onze vriendengroep woont nu in China. Ja, die van bsprookjesachtige bruiloft inderdaad. Maar hij zit nog wel gezellig bij ons in de Whatsapp groep. En dat is heel leuk om elkaar zo te spreken, en in die situaties ben ik helemaal blij met de technologie van tegenwoordig (maar dan weer niet als we met z’n alle zijn en iedereen kijkt alleen maar naar dat godvergeten scherm. Lekker gezellig). Anyways, om tot het punt te komen. Hij stuurde een selfie en het eerste wat mij opviel was alle smog op de achtergrond. Dat is echt niet normaal daar hoor. En er overviel me een deprimerend gevoel. Ben ik hier in mijn uppie zo bezig met het milieu enzo, verpesten al die fabrieken het daar.

Lees ook: “10x tips voor minder plastic gebruiken en leuke alternatieven!

Leuk alternatieven voor plastic tasjes

Ook leuk: “Stappenplan plastic-minderen voor beginners”

En herpakken 🙂

…Snel herpakte ik mijn positieve spirit. Nee, geen halfleeg glas voor mij. Juist ga ik door met goede dingen. Hoe klein dan ook. En ik ben nog steeds trots. Doeidoei plastic tasjes!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.