Easy duurzaam bezig zijn? Hier een paar simpele dingetjes voor het minder plastic gebruiken in je dagelijkse leven. En natuurlijk leuke duurzame alternatieven! Zelf kan ik nog plussen op puntje 9 en 10, en jij?

Ook lezen: “Stappenplan plastic minderen voor beginners”

Minder plastic gebruiken, 10 tips

1. Bespaar op plastic waterflesjes

Investeer in een superhippe glazen waterflessen voor on-the-go. Verder gewoon water drinken uit een (non-plastic) beker. Of uit de kraan. Slurrrp.

2. Plastic zakjes besparen

Doe je groente & fruit in de supermarkt gewoon los in je tas of koop zo’n tof fruitnetje.

Ook lezen: “7x tips tegen voedselverspilling met je groenten en fruit”

3. Plastic tasjes besparen

Hergebruik je boodschappentassen effectief of kies voor een leuke herbruikbare shopper die je (dan niet vergeet en) elke keer meeneemt. Of een klein plastic-tasje-in-een-tasje-in-je-handtas. Handig zo’n opvouwbaar tasje met geinige print en non-forgettable.

4. Plastic schoonmaakflessen besparen

Maak je supersimpele eigen schoonmaakmiddel en hergebruik elke keer die oude schoonmaak fles.

5. Plastic boterhamzakjes besparen

Waar is die good old broodtrommel? Niet zo sexy, nee. Maar dat zijn uggs ook niet. Er bestaan trouwens wel geinige en mooie eco lunchboxen.

Ook leuk: “De leukste e o lunchboxen en bekers (voor ouders en kids)”

6. Plastic bekertjes besparen

Meteen een leuk Sint of Kerstkado; een leuke, persoonlijke koffiemok met een ………….. erop. Vul in wat jij wil. Ik kan wel wat leuks verzinnen voor mijzelf (mhoehaha). Of natuurlijk een duurzame, ook zo een heerlijk, leuke koffiebeker van gerecyclede mais, bamboe en weet ik al wat.

7. Nog meer plastic flessen besparen

Kies bewust je drinken uit in de supermarkt. Zo ben ik gewoon gestopt met cola en frisdranken kopen. Uiteindelijk wen je eraan en kun je het heel af en toe wel halen als je wilt. Meteen een stuk gezonder ook. Ik heb ook een tijdje sapjes en glazen flessen gekocht. Die flessen bewaarde ik dan om zelf schoonmaakmiddel in te doen.

8. Plastic folie besparen

Bewaar je eten gewoon in bakjes. Heb je ook glazen bakjes varianten van. Leeu-heu-heeuukkkkk. Vind ik dan (-:

9. Minder plastic speelgoed kiezen

Bekijk ook eens al het superleuke houten speelgoed (tipje psikhouvanjou en ilovespeelgoed) of geef plastic speelgoed een tweede leven en (ver)koop tweedehands. Love marktplaats, de plaatselijke kringloop, spel-o-theek & speelgoedruil met vriendinnen.

10. Plastic minderen in cosmetica

Ja, ook in cosmetica zit plastic verstopt. Meen je? Dat wordt weer neuzen in de ingrediëntenlijst. Hier een handig website met welke cosmetische producten/ingrediënten plastic bevatten.

En het plastic dat je wel gebruikt?

En dat plastic, dat je wel gebruikt? Gewoon scheiden qua afval, dan kan dat gereclycled worden. Scheelt ook weer. Thumbs up.

thumbs-up minder plastic gebruiken

 

Welke tips om minder plastic te gebruiken doe jij al en welke kun je nog doen? Klets mee in de reacties en deel ook jouw tips om te plastic minderen! Ik ben erg benieuwd, waarin ik nog meer kan verbeteren 🙂

Plastic-minderen

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (8) en zoon (4) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

4 Comments

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.