Mijn leven zit in een sneltrein, maar ik vind alles nog maar traag te bevatten. Ik ben alweer 2 maanden moeder van twee kindjes. Allereerst echt een shout out naar alle moeders van meerdere kinderen! Want oh-my, dat is best aanpoten! Vandaag een lange persoonlijke update, maar ja ik heb dan ook veel interessants te vertellen. Je bent vast benieuwd naar de borstvoeding nu, mijn ervaring met de placenta pillen, waarom we bij de osteopaat zijn beland en hoe ik het allemaal doe met twee kids en groen leven.

Maar allereerst: GELUKKIG NIEUWJAAR!!!! Een veilig o&n gehad? Leuk feestje? Kater? Of gewoon lekker de drukte ontvlucht?

Ben ik al moe van al het borstvoedingsgedoe?

Het opstarten van de borstvoeding heeft me nu voor de tweede keer tot het uiterste gedreven. Het is dat ik koste wat het kost borstvoeding wil geven, maar ik snap heel goed waarom sommige moeders kiezen om te stopen met borstvoeding en ik heb daar echt alle begrip voor. Maar nog liever wil ik alle andere borstvoedingsstrijders out there in het zonnetje zetten die toch doorzetten! Want nee, borstvoeding is niet gemakkelijk in deze tijd.

Gelukkig gaat de borstvoeding nu goed! De antibiotica (voor de borstontsteking) is op. De tweede probiotica kuur inmiddels ook. Ik slik een dag & nacht vitaminecomplex voor mama’s. Ik neem vitamine C voor alle rondvliegende virusjes. Ik neem lecithine om de melk wat dunner te maken ter voorkoming van een nieuwe borstontsteking en ik druppel ook wat van de vitamine d voor de kids in mijn eigen mond. Help Lori de winter door 😉

Oja, en ja. Ik ben moe van al het borstvoedingsgedoe. Ik ben sowieso moe. Slaap, was-da? Maar juist nu het eindelijk lekker loopt, ga ik voorlopig niet stoppen met de borstvoeding!

Voor meer borstvoeding, kolven, dragen, baby en een kijkje “achter de schermen”, volg mijn Instagram

De placenta pillen & mijn geestelijke herstel

Ik ben altijd al een emotionele achtbaan geweest, maar voor al die hormonen rondom zwangerschap en geboorte was ik echt bang. Bang voor stemmingswisselingen en een dip. Dit is ook de voornaamste reden dat ik graag de placenta pillen wilde proberen.

Helaas (of gelukkig) heb ik vanaf het begin al megaveel moedermelk. De effecten van placenta pillen zijn namelijk niet alleen een snellere hormonale balans, maar ook het stimuleren van de melk. Vanwege de borstontsteking (veel melk, waardoor de melkkanaaltjes verstoppen en ontsteken), leek het me niet slim om de placenta pillen al direct volop in te zetten.

placenta pillen

Mijn placenta pillen & de gedroogde navelstreng (so much love for Mamalogisch)

Ik heb in mijn kraamweek wel een placenta pil genomen, puur om even te proberen en het vieze idee eraf te halen. Na 2 weken begon ik de kuur (3 pillen per dag), maar bleek ik dus een borstontsteking te hebben en staakte ik de kuur. Daarna heb ik nog wat losse pillen genomen, maar ik kan dus nog vrij weinig zeggen over de werking en het effect.

Ik bewaar de pillen nu voor als ik straks weer ga werken. Voor het kolven (ik gebruik de Ardo Calypso) kan ik wel wat extra melk gebruiken en wat meer energie en balans is dan ook niet verkeerd. 😉

Slechte nachten, krampen, spugen… naar de osteopaat

Het is erg zielig om je kleintje te zien worstelen met iets. Veel krampjes, spugen, scheten, de hik en slecht slapen waren redenen voor ons om toch even naar de osteopaat te gaan. Zij vertelde ons wat over reflux (veel melk terug spugen) en constateerde veel spanning in zijn maagje en darmen. Wellicht toch de antibiotica die dat kleine beetje weerstand in zijn darmen heeft weggevaagd (“deze antibiotica kan echt geen kwaad”, aldus de dokter)?

De osteopaat heeft onze kleine 2 keer gemasseerd. Zelf masseer ik zijn buikje ook tijdens het verschonen. Na een voeding houd ik hem wat langer rechtop. Ik voed wat vaker kleine beetjes in plaats van grote hoeveelheden. Dat deed ik eigenlijk al, want ik voed op verzoek. Verder heb ik dus een tweede probiotica kuur genomen, met de hoop dat babyboy daar via de moedermelk ook profijt van heeft. Verder bakeren wij babyboy ’s nachts in en leggen hem dan een beetje op zijn zij.

Al met al heeft het toch geholpen. Hij heeft nog wel krampjes en spugen doet hij ook, maar gewoon normaal en niet zo extreem. De nachten zijn ook beter, want tussen de voedingen slapen we weer. Soort van.

Twee kids, groen leven.. hoe dan, allemaal?!

Ja, ik zeg het maar eerlijk. Ik vind het allemaal zo druk en ik vind het nog erg moeilijk alles te combineren. Terwijl babyboy continu aan de tiet hangt, wilt peutergirl met mama spelen. Ik wil graag een voorraadje moedermelk kolven, maar ook biologische boodschappen doen en dagelijks een gezonde, verse maaltijd bereiden. Met twee kids op pad, of alleen al de hond uitlaten is ook nog even puzzelen en kost zo veel tijd! Ik wil met de kinders leuke dingen doen, maar ook wat tijd voor mijzelf (en mijn man). Afval scheiden lukt wel, maar afval-minderen lijkt wel afval-meerderen met een extra kindje en al die feestdagen die we bij ons vieren.

Met de wasbare luiers moet ik ook nog mijn draai vinden. Ik had wat newborn luiertjes besteld via een Facebookgroep, maar werd nogal genaaid. Ik kreeg de luiers zonder booster (ja echt! Want “Daar hebben we het toch niet over gehad?” aldus mevrouw). Ook bleken ze nep-chinees en heb ik er zelfs nog meer voor betaald! Grrr……….. Adem in, adem uit. Ook tussen het groene volk zitten klootzakken dus, helaas. De wasbare luiers die ik al heb, zijn nog wat groot en lekken daarom soms door. Dus voor nu combineer ik nog wasbaar met wegwerp luiers (helaas).

Ook zijn we hier allemaal vatbaar voor virusjes. Peutergirl heeft al een verkoudheid en gemeen hoestje gehad. Babyboy nu voor de tweede keer een verstopte neus. Mijn man en ik lijden aan slaapgebrekkeritis, met als bonus een verstopte neus en nachtelijk hoestje. Zo leuk. Het maakt de al zo enerverende nachten nóg spannender 😉

persoonlijke update

Ssst… wij slapen

In een hoekje huilen of een gat in de lucht springen? Bijna werken!

Oh, wat kijk ik uit naar mijn werk! Ik vind het vreselijk om mijn baby van twee maanden achter te laten op het kinderdagverblijf. Zeker met dat stomme RS-virus in omloop. Maar – en hier spreekt de egoïstische moeder – ik wil zó graag weer lekker mijzelf zijn. Lekker optutten, die badjas uit en nette kleren aan. Op een gewone toon met anderen praten en een keertje spuugvrij de dag door. Stiekem ben ik van de week al op mijn werk geweest voor een korte training. Het gaf mij weer zoveel energie! Ja, ik spring een gat in de lucht, haha!

Bedankt voor het lezen van deze lange update. Tot slot heel veel liefs en een prachtig, gezond, liefdevol, spannend, leuk en grappig 2017 gewenst!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

2 Reacties

  1. Poeh knap hoor hoe je dit allemaal doet. Wasbare luiers lijkt me in deze drukte aardig pittig. Tof dat je het gewoon probeert!

  2. Ja dat was pittig in het begin met 2. Maar echt het went! Zeker als ze vanzelf (nou ja zover het vanzelf gaat) ouder worden.
    En jeetje gaat wel snel de tijd zeg dat je al weer bijna mag werken. Snap heel gied dat je dat heerlijk vindt! Een heel fijn en groen 2017!
    …Marijke schreef als laatst…Francien laat je…My Profile

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.