Toen we onze bouwval in Nederland kochten, moest er nog zoveel gebeuren om het huis winstgevend te maken. Maar als je een beetje handig bent en denkt in mogelijkheden kom je al een heel eind. Onze tuin is bijvoorbeeld zó leuk geworden. Een echte eyecatcher tijdens de verkoop. Maar wat was het een wildernis. In dit artikel deel ik onze manier om je tuin te pimpen. Maak je tuin winstgevend voor je huis, met zo min mogelijk middelen.

Grof idee, maar met ruimte voor verandering

Waar begin je? Ga eerst lekker fantaseren. Wat vind je mooi? Hou je meer van strak betegeld of gezellig groen? Maak een mooie basistekening. Een grove indeling van wat je waar wilt is wel zo handig. Maar weet je, geef het de tijd. Dan verandert de uitwerking vanzelf met je mee. Zo startten wij met een jacuzzi en vijver.. die zijn er echter nooit gekomen 😉 Afhankelijk van je wensen, de mogelijkheden en je budget op het moment, ga je jouw tuin langzaam vorm geven.

Geduld met je planten

De planten voor in je tuin koop je klein. Dat is gewoon het goedkoopst. Wat ook scheelt is om naar een tuinderij of een markt te gaan, in plaats van een commercieel bedrijf. Wat wij ook deden is planten overnemen van andere mensen die ze toch weg doen. Of bij een outlet. Ook een moestuin is erg leuk. Zaadjes kun je bio halen of online bestellen. Maar dé gouden tip is: geduld. Kleine planten verdwijnen algauw in een tuin. Wij maakten de fout ook om daardoor teveel planten te kopen. Geloof me, geef het twee jaar en het komt vanzelf! Natuurlijk kun je ook gewoon een oproep doen: hovenier gezocht! 😉

Resttegels via Marktplaats & hergebruik materialen

Tuintegels zijn enorm duur. En al die vierkante meters tellen snel op. Natuurlijk staat het picture perfect om alles helemaal hetzelfde, met nieuwe tegels te bestraten. Maar gooi het eens over een andere boeg. Wij speuren op Marktplaats voor mooie (gratis) restpartijen. Daarmee betegelen we verschillende stukjes in de tuin. Dit past super bij de tropische sfeervolle tuin die we willen maken. Daarnaast hebben we ook oud sloopmateriaal uit ons huis tijdens de verbouwing bewaard, om later weer mee te knutselen.

Struinen langs grofvuilplekken

Enige idee hoeveel leuke tuinlampionnetjes, houten kistjes en tuinversieringen je kunt vinden bij het grofvuil? Ik doe daar regelmatig leuke vondsten. Waar ik ook goed slaag is bij de kringloopwinkel. Voor een paar euro ben je klaar. Allemaal toffe tuindeco! Dan is het echt niet meer leuk om bij de Intratuin te shoppen 😉

Leestip: “Verhuizen van een appartement, naar een Grote Mensenhuis, naar een camper”

Toch een gedeelte van je tuin uitbesteden?

Niemand kan álles zelf. Zo hebben wij ervoor gekozen om de damwand bij de sloot door een bedrijf te laten doen. Je kunt er ook voor kiezen om juist het tuinontwerp of de betegeling te laten doen. Een opsomming van tuinaanleg kosten, geeft je een idee.

Tot slot, geef het de tijd. Als je binnen twee weken een eyecatcher tuin wilt, lukt dat echt niet goedkoop 😉 Maar met wat geduld, kun je langzaam je spulletjes verzamelen en de hoge kosten die je wellicht toch moet uitgeven een beetje verspreiden.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.