Zo’n terugkerend onderwerp, goede voornemens. Vele hebben de revue gepasseerd. Gezonder eten, vaker iemand een complimentje geven, meer sparen, stoppen met roken, ‘ik doe dit jaar niet aan goede voornemens’ en nog een paar keer stoppen met roken. Daarna heb ik het een tijdje genegeerd. Onder het mom van kleine doelen zijn sneller haalbaar heb ik het volgende bedacht. Enne.. het blijkt a piece of plastic.

Ook lezen: “Plastic minderen voor beginners”

Plastic tasjes minderen: a piece of plastic

In 2014 wil ik 140 plastic tasjes besparen, dat zijn 2,69 plastic tasjes per week. Dat zullen met name die kleine tasjes zijn van de Kruidvat enzo en tasjes van de Jumbo, Lidl en Albert Heijn. Tasjes die ik helemaal niet nodig hebt want a) mijn “hand”tas is groot genoeg b) ik heb altijd zo’n klein opgevouwen tasje in zo’n klein rechthoekig zakje bij me en c) ik heb een hele hoop grote, stevige boodschappen tassen thuis, die ik maar eens gewoon niet moet vergeten. Gewoon. Omdat het zonde is van het milieu en ik dit een tijdje terug hoorde op de radio en het sprak me wel aan. Stoppen met roken is gelukt, dan is dit toch wel piece of …plastic.

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.