Hai, lieve jij! Oops, mijn vorige update ging nog over het gips eraf bij peuter & weekendje Ardennen. Vlak voor corona! En er is weer een hoop gebeurd. Ik moet even wat kwijt over de peuterpuberteit. Pfoee… Punthoofd! Ook spui ik de chaos in mijn hoofd over de scheiding, co-ouderschap en de zoektocht naar een huis voor mij en de kids. Verder heb ik ook veel ups met mijn lover, en gaat werk de goede kant op! En het is vakantie HOERA! of aaii-aiaii…? Ik praat je helemaal bij hier in mijn maandupdate juli 2020.

Ook leuk: “Mama doet aan stiekem sporten tijdens het spelen”

Persoonlijke maandupdate juli 2020

De eerste vakantiedag. HOERAAAA!! Ik plaats op Instagram een luie ochtendselfie in mijn badjas. Daarna ga ik lekker met de kids fietsen en naar de kinderboerderij. Nu zijn ze lekker uit geweest en kunnen ze zelf spelen, terwijl mama lekker gaat chillen…

Eeehhh, NOT!! Chaos, brandjes blussen en gillende peuterbuien. Oh-oh, en dit was pas de eerste vakantiedag.

maandupdate juli 2020
Speurtocht bij de kinderboerderij

Ook leuk: “Fascinerende dingen verzamelen tijdens een boswandeling (+ speurtocht & knutsel tips)”

Die peuterpuberteit! GRRRMMMBLL

NU, lig ik met mijn tong op de vloer in mijn bedje te typen. Om ruimte te maken moest ik eerst nog de jongste eruit plukken en naar zijn eigen bedje dragen. Gelukkig pompt die slaapschattigheid een hoop liefde door mijn aderen, want jongens, wat zitten wij hier in de peuterpuberteit! Ik denk dat ik dit boek er nog eens bij ga pakken………….

Wat dan voor peuterbuien? Nou, echt continu de andere kant op fietsen, weglopen uit het huis, de keukenkastjes plunderen, gooien met speelgoed en spullen, driftbuien en doordrammen. Het vergt een hoop, kan ik je wel zeggen. Terwijl er wat traantjes langs mijn wangen lopen gister, kijkt dat kleine koppie naar mij op en zegt zoetjes: “Mammie, ik vind jou écht héél erg lief!”. Gelukkig wisselen de buien zich af met die kleine geluksmomenten 🙂

Scheiding, co-ouderschap

Het is nu 9 maanden na de scheiding en mijn verwerking gaat met ups en downs. Die traantjes dus.. Het ene moment begint het leven weer te helemaal stralen en het andere moment zak ik weg in herinneringen. Dit gaat vooral over de lange camperreis, omdat dit zó’n geweldige periode was! Ook de kids hebben wisselende buien. Ik vind het eerlijk gezegd best zwaar om een sterke moeder te zijn tijdens hun verwarrende buien en verdriet, terwijl mijn eigen hoofd soms ook nog zo vol chaos zit.

Verder heb ik co-ouderschap en de kids de ene week 3 dagen en de andere week 4 dagen. Op wisseldagen merk ik zeker onrust bij de kids. Ik heb hier nog niet echt een weg in gevonden. Verder gaat het wel z’n gangetje. Ik kijk altijd wel verlangend uit naar het lange weekend 😉

My lover (L)

Mijn nieuwe lover en ik zijn dus ook alweer 8 maanden samen. Wat vliegt de tijd dan. Mijn vlinders vliegen ook alle kanten op, haha. We zeggen wel eens grappend tegen elkaar, dat die gekke Corona-tijd er voor ons vooral eentje is, met een flinke roze bril en veel liefde.

Maar, ik kan je daarbij wel zeggen dat verliefd zijn en een scheiding verwerken tegelijkertijd soms een hele verwarrende bedoeling is. Gelukkig kan en leer ik steeds meer mezelf zijn en mijzelf uiten. Ook als dat betekent mét verdriet en chaoshoofd. Al is dat voor beide niet altijd even makkelijk..

Nog steeds geen huis

Ik vind het een beetje lastig dit zo te openbaren, maar helaas hebben de kinderen en ik nog steeds geen huis. Het afgelopen jaar zijn we al 5x verhuist. De situatie is alles behalve optimaal, maar ik ben wel enorm dankbaar dat allerlei mensen ons steeds in huis nemen!

Na alles pogingen tot een huis, ben ik nu genoodzaakt om urgentie aan te vragen. En om eerlijk te zijn is dit best een knauw in mijn persoonlijkheid. Normaal ben ik zo zelfredzaam! Nu dus niet. De kinderen (maar ik ook) hebben nu echt een veilige basisplek nodig. Ik kan nu alleen afwachten en hou je t.z.t. op de hoogte!

Werk: huidtherapie & blog

Naast het co-ouderschap werk ik 1 dag in de week als huidtherapeut in een huidpraktijk en werk ik ongeveer 2 dagen aan mijn blog. De keuze om als ZZP’er te werken, is voor mij de juiste. Ik werk wanneer de kids bij hun vader zijn en een beetje in de avond. Voor de rest kan ik dan ook gewoon moeder zijn.

In mijn omzet zit een stijgende lijn, wat wel nodig is, maar waar ik mij niet al te erg op focus. Mijn mindset is nog steeds om rond te kunnen komen met zo min mogelijk geld. Dat geeft mij een onafhankelijk gevoel.

Verder gaat eind dit jaar ook de jongste naar de basisschool. Dan kan ik meer uren maken. Nu nog even genieten van een kindje de hele dag thuis.

Tot slot test ik de nieuwe natuurlijke productlijn van Therme en komt er morgen een tof artikel over online biologisch vlees bestellen.

De dagafsluiting

Om af te sluiten met een paar mooie vragen, die ik ook aan de kindjes stel aan het eind van de dag. Wat vond ik het leukst vandaag? Dat was toch zeker het buiten struinen met de kids. En wat was een beetje stom? Dat ik schreeuw tijdens peuterbuien. Soms weet ik het als mommy ook niet altijd juist te doen. En waar ga ik lekker over dromen? Dat is mijn lover. Hij zit nu in Frankrijk bij zijn zoon, wat super fijn is! Maar ik moet ‘m wel een weekje missen..

Goodnight! Ik kruip in mijn nieuwe rol van cat lady 😉

maandupdate juli 2020
Thx voor het lezen van de maandupdate juli!

23.11 uur na een lánge momday. Tijd voor een zakje chips, leuk boek op mijn e-reader en dan mijn luiken sluiten. Hoe waren jullie eerste vakantiedagen?

Author

Tikje eigenwijze 30+er en moeder van dochter (7) en zoon (3) met co-ouderschap. Een denker, houd van creatief schrijven en is altijd benieuwd naar “het verhaal achter het verhaal”. De balans der dingen, haar struggle.

Write A Comment

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.