Een beetje bang voor de periode waarin peuters zich in vol ornaat op de grond werpen tijdens het boodschappenspitsuur was ik wel. Misschien krijg ik het nog op mijn bordje – dat zal best. Maar voor nu vind ik het allemaal zó fantastisch. Al die gekke peuterstreken tijdens de peuterpuberteit. Volgens mij denkt mijn peuter ongeveer zó..

Ook lezen: “de leukste kinderkletspraatjes op een rij”

9x Zo denkt mijn peuter tijdens peuterpuberteit.. denk ik.

Al die schattige peuterstreken en peuterpuberbuien komen uit bepaalde gedachtengangen.. Hoe zou dat gaan in dat koppie? Ik denk ongeveer zo. En ik vind het zó cute, ik wil haar alleen maar kusjes geven (tot haar handjes me wegduwen, haha).

1. De peuterpuberteit Een eigen mening? Tuuluk! Vanavond slaap ik met olifantje. Niet simba, mama! Gister was het simba-dag, als in dûh.

2. Zelf doen! Nouhouu! Ik smeren. Mes. Mama-ha. Mag ik? Kinderkaas (pindakaas)!

3. Verzorgend Babyolifantje. Baby tijger. Mama, kijk! Ik baby (kruipt over de vloer). Kom mama! Baby (mama moet kruipen over de vloer).

4. Eigen smaak Nee. ik wil niet tijger schoenen. Nee. Niet grijze schoenen. (even mama testen, maar die deed mij gewoon mijn tijger schoenen aan). Zelluf doen, mama!

5. Spraakwaterval In de auto wil ik ook kletsen. Dan zeg ik gewoon: Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Mama. Totdat we er zijn.

6. Wat wel/ niet mag Mama, kijk! Paddenstoelen. Niet. Aankomen. Hè? (als in jahaa, dat weet ik nu wel. Dat heb je al honderd keer gezegd, ma-ham.)

8. Groepjes vormen Mijn! Mama! (Zo. Dat iedereen het weet. Ik kijk er ook nog even boos bij. En dan pak ik mama’s been – zouden ze het zo snappen?!)

8. Leergierig Pap-paaa! Uitkomen! Koffie klaar! (dat roep ik van onderaan de trap. Doet mama ook altijd. Hoort zo. Toch.)

9. Onbevangen Mauwww. Woeeefff. Overal waar ik ben kan ik een poesje of hondje nadoen. Dan prik ik mama in haar arm. Dan wijs ik naar wat ik zeggen wil. Want poesjes en hondjes praten niet? Toch.

En mama? Die neemt alleen maar hapjes uit mijn gezicht. Zóó irritant!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.