Peutergirl en haar peuter praatjes. Regelmatig wisselen manlief en ik blikken uit tijdens zo’n spraakwaterval van onze kleine kletskous. Blikken van: “Och, wat schattig”  tot aan “Oh god, wat zegt ze nu?!” De afgelopen tijd had ze het over okselpussen, stuurstokken en zette mevrouw ons voor schut bij oude oma..

6 mega grappige peuter praatjes

De oksel met acht poten

Tijdens een rustige natuurfilm, worden manlief en ik gebombardeerd met de waaroms. En zo vraagt peutergirl plots: “Mama, waarom zwemt die okselpus zo?”

De dove kwartel in Ice Age

Volgens mij zijn alle peuters chronisch doof. Ze horen je nooit en ze horen de tv nooit. Maar als ik vraag of ze een ijsje wilt, dan hoort ze me altijd. Afijn. Een ijsje gaf ik haar niet, maar we gingen wel een leuke film kijken op tv. “Dit is Ice Age“, zeg ik. De film staat op en natuurlijk na twee minuten hoor ik: “Mama.. ik hoor niks van die ijseters”.

Nee, ik ben geen gangster

“Mama doe je mond is open, ik wil kijken of jij ook een gouden tand hebt. Nee. Jij hebt er geen.” Hmm.. oké.

Lekker voor schut bij tandloze oma!

We zijn op oma’s verjaardag. Ik hoor peuter bijdehand kwebbelen: “Jij mist een tand!”. Ik draai me om naar het neefje: “Ooh ben je weer aan het wisselen?”. Maar nee. Blijkbaar had peuterlief het tegen oma…

Die ene zuurstok vergeten ze nooit meer

“Mama zullen we morgen een stuurstok doen, dan neem jij een rode met witte en ik neem jouwe!” Aii, die ene zuurstok in haar leven – een paar maanden terug met Kerst – is ze blijkbaar nooit vergeten.

Ook leuk: “Andere manieren om Kerst te vieren” en “DIY kerstpresentje voor in je kerstkaart”

Papa de slijmspuger

“Oooh mama, papa gaat slijm op de grond spugen!” Tja peuters hè. Dus ik zeg: “En.. mag dat?!”. Zegt ze doodleuk: “Jaha, dat mag! Want anders kan hij niet praten”. Tot zover de peuterlogica.

Die laatste ook echt hè, haha. Welke uitspraak vind jij het leukst? En heb jij zelf ook nog leuke dingen gehoord van je eigen kids? Vertel het ons in de comments.

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

4 Reacties

 1. Och, de meest geweldige uitspraken kwamen hier voorbij! Ik schreef ze altijd snel op, soms plaats ik er een op mijn blog. Die blogposts beginnen altijd met ‘de grappige dingen die kinderen zeggen…’
  Die opmerking over oma’s tand is goud waard!

  Bedankt nog voor je reactie laatst op mijn blog over extreme bezuinigingen. Die cadeauzakjes inderdaad, die bewaar ik ook! En glazen potten. Een blogpost over die glazen potten heb ik staan in de lange lijst van blogideeen.

  Beterschap voor de papa, mijn man rochelde ook wat af de laatste weken. Soms doet hij het ook op de fiets. Dan denk ik altijd ‘hier hoor ik even niet bij’.
  …Anita Willems schreef als laatst…Seizoenstafel: lenteMy Profile

  • Hi Anita, ik ga eens kijken bij je oudere blogjes. Ik vind ze altijd zo leuk om te lezen.
   Oeh heb jij ook zo’n lange lijst blog ideeën. Bij mij raken die altijd achter, omdat nieuwe ideeën het dan weer winnen, ghehe.

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.