Nu peutergirl eindelijk 3 jaar is, heeft ze ook echt peuter gepraat voor drie. En dat vind ik heerlijk! Ik lees deze grappige uitspraken graag bij anderen en heb ook zelf weer een paar hilarische en schattige kinderkletspraat verzameld voor jullie. Natuurlijk is de “ikke (word) grote zus” populair op het moment 😉

LOL! Peuter gepraat van onze dochter rond 3 jaar

Dat weet ze allemaal heus wel

Papa: “Niet over het gras lopen”. Peuter: “Neehee, wéét ik!”. Nou, doe het dan ook niet zou je denken.. haha. Maar met deze favoriete zin weet peutergirl elke keer weer het perfecte weerwoord te geven. En toch doen natuurlijk!

Meet jij in lengte, cm of ..

Ons dametje vertelt altijd graag aan iedereen hoe groot ze al is! Peutergirl: “Ik ben al groot! Ikke lange voeten”. Ahaaa.

En “Ik ben een grote jongen, net als papa” Ohw. Uhm. Ja, ongeveer. Maar dan een grote meid net als mama. Maar wat jij wilt hoor. We houden toch wel van je 😉

Positieve zelfreflectie

Spontaan en uit niets zegt ze dan ineens: “Ik ruik heeerlijk!” Uhm.. oke. Misschien moet ik wat minder vaak in haar haren snuffelen en dat zeggen? Hihi.

Are you tokking to me?!

“Mama-haa! Bubbeltjes doen!” En dit op een boze toon. Weet jij dan wat ze in godsnaam bedoeld? Ik niet. Tot ik er ineens achter kwam dat ik mijn voorhoofd verbaast moest trekken.. En dat zij met bubbeltjes, mijn voorhoofdsrimpels bedoelt! AAAGGHRRR. O-My-God!

Ook lezen: “Lastig, mijn beauty grenzen combineren als moeder en als huidtherapeut”

Maar.. genieten, hè? Die geweldige stapjes in het taalavontuur! Zin in meer peuter gepraat? (onder menu > persoonlijk > kinderkletspraat) Of deel direct de leukste praatjes van jouw kids in de reacties hieronder. I like that!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

5 Reacties

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.