Peuterpraatjes blijven favoriet. Ik lees deze grappige uitspraken graag bij anderen en heb weer een paar hilarische en schattige kinderkletspraat verzameld voor jullie.

Peuterpraatjes van mevrouw met haar 2,5 jaar

Kom je ook?!

“..vier, zes, neven, acht, neven, tien, ik óóók” Tellen is hier helemaal hot. Dat gaat eigenlijk al best goed, al wordt er soms een cijfertje overgeslagen en de 7 en 9 zijn allebei “neven”. Maar dan dat “ik ook” in plaats van “ik kom”. Geweldig!

Met dat vingertje erbij hè

“Nee, mama. Niet doen!” Deze uitspraak gaat tezamen met een levendige, heen en weer zwaaiende vinger. Is dit nou dat kopieergedrag? Ik heb helemaal niet het idee dat ik dat doe! Haha.

What’s your name?!

Nogal eens noem ik de kleine dame “draakie”, “donder” of “boef”. Als ze stout is bijvoorbeeld. En dan krijg ik een heel erg bijdehante: “Niet draakie. Sky!”. Oohh.. heet je zo 😉

Snoezig en eigenwijs een boekje na doen

We lezen voor het slapen gaan een ouderwets boekje van “Muisje Andersom”. Dit muisje doet alles andersom. En hoe hilarisch. Gaat de kleine meid ook andersom in bed liggen “Andersom!”. Toen ik de deken over haar heen wilde legen, ging ze toch maar gauw normaal liggen. Zo snoezig was dat.

Leestip met o.a. het boek “muisje Andersom”: “15x onbekende & tweedehands peuterboeken”

kinderkletspraat

Genieten, hè? Die geweldige stapjes in het taalavontuur! Benieuwd naar nog meer praatjes van ons dametje? En welke leukste uitspraken ben jij weer rijker van jouw kroost? Deel ze zeker in de reacties hieronder. Ik vind het zo leuk om ze te lezen!

Auteur

Een ondernemende spring-in-‘t-veld met een groene tic. Dol op info, ideeën en trucjes voor een bewuste, duurzame, gezonde en blijgeestige touch in het dagelijkse leven.

3 Reacties

  1. Heerlijk! Die van mij is ook druk aan het kletsen en ik geniet daar echt van. Hier snapt ze het woord papegaai niet. Ze snapt namelijk niet waar de mamagaai is. Te schattig!

Schrijf een reactie

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.